۳۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۵
کد خبر: ۴۳۹۲۳۱
عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد؛

راه رهایی کشورها از سلطه استکبار، الگوبرداری از انقلاب اسلامی ایران است

حجت الاسلام مرتضوی گفت: امروز انقلاب اسلامی به الگویی برای کشورهای مسلمان تحت سلطه آمریکا تبدیل شده است و دانشمندان مستقل کشورهای اسلامی به این مسأله اذعان دارند که راه رهایی کشورها از سلطه استکبار جهانی، راه انقلاب اسلامی ایران است.
حجت الاسلام مرتضوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام  سید محمد مرتضوی عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی چهارشنبه شب در جمع اساتید، علما و نخبگان تبلیغ به تشریح هشت اصل برای تحلیل فضای سیاسی پرداخت و اظهار داشت: در دنیای سیاست برای تحلیل مسائل سیاسی اصول مطرح است که تمام مکاتب سیاسی این اصول را رعایت می کنند؛ چه معتقد به خدا باشند و چه نباشند.


وی با اشاره به اینکه یکی از اصولی که در تحلیل مسائل سیاسی باید رعایت شود اصل تاثیر متقابل است، اظهار داشت: در دنیای سیاست حوادث روی هم تاثیر می گذارند و هر حادثه ای که رخ می دهد در جایی دیگر اثر خود را خواهد گذاشت و میزان تاثیرش بستگی به میزان ارتباط دارد. 


حجت الاسلام مرتضوی با بیان اینکه کشور افغانستان کشور هم مرز ایران و کشور مسلمانی است که با آمریکا چندین کیلومتر هزار فاصله دارد، خاطر نشان کرد: تاثیری متقابلی که ما روی دولت آمریکا داریم و دولت آمریکا روی ایران دارد به میزانی که روی افغانستان است نیست.


وی با اشاره به اینکه در دنیا سه حادثه مهم در غرب اتفاق افتاده است که تاثیری مستقیم روی دین داری گذاشته است، اظهار داشت: یکی از این حوادث مهم جنگ های صلیبی است که تاثیری مثبت و منفی هم برای غرب و هم برای شرق داشته است.


عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی با بیان اینکه جنگ های صلیبی عموما 200 سال طول کشیده است  و در مجموعه این 200 سال 50 سال آن جنگ بوده است، افزود: برآیند این جنگ این بود که کلیسا شکست خورد و در جنگ های صلیبی آن اثر منفی که درنظر و دید مهم است شکسته شدن قداست و اعتبار کلیسا به ویژه بعد از نبرد کودکانه است.

 

وی تصریح کرد: نبرد کودکانه از جنگ هایی است که پاپ در زمانی که شکست ها شروع شد گفت: ما اگر سپاهی تشکیل دادیم که رزمندگانش گناه نکرده باشند پیروزهستیم و بر اساس این تحلیل دستور دادند که بچه های نابالغ سپاه را تشکیل بدهند و این اتفاق از اروپا که جمع آوری شد، نتیجه آن شکست جایگاه کلیسا و پاپ به عنوان نماینده خداوند بود.


حجت الاسلام مرتضوی در ادامه با بیان اینکه حادثه دیگری که در غرب اتفاق افتاد و تاثیری منفی روی جهان گذاشت رنسانس بود، افزود: رنسانس اثر منفی بر دین داری گذاشت و آن این بود که با کشفیات علمی که در رنسانس اتفاق افتاد زیر سوال بردن اعتبار کلمات کتاب مقدس به ویژه در بحث انسان شناسی، کیهان شناسی، زمین شناسی و خداشناسی بود.


وی با بیان اینکه رنسانس اعتقادات مسیحیت را  به ویژه در بحث خداشناسی زیر سوال برد، افزود: مشکلی که در این باب پیش آمد این بود که پاپ در مقابل این داده ها مقاومت کرد و درگیری و نزاعی که بین پاپ و دانشمندان و دانشمندان با پاپ بود در این بود حکم تکفیر صادر می کردند و به دنبال ادامه این تکفیرها دانشمندان با کلیسا درگیر شدند و این درگیری به کل دین سرایت کرد.


عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه در نتیجه این درگیری و نزاع دانشمندان مارتین لوتر پیدا شد و به دنبال این مذهب فرنسانس و تجزیه اروپا و جنگ های داخلی پیش آمد، افزود: در نتیجه این تحولات، کلیسا به گونه ای تضعیف شد که خداوند از زندگی حاکمیت سیاسی حذف شد.


وی با بیان اینکه وقتی حاکمیت سیاسی از کلیسا گرفته شد که امروزه به صورت واتیکان مطرح است و در این تاریخ خداوند از حاکمیت سیاسی در غرب به کلی حذف شد، به حادثه سومی که در غرب اتفاق افتاد اشاره کرد و افزود: حادثه ای مهمی که تاثیر مهمی در دنیا اتفاق افتاد انقلاب صنعتی بود که تاثیر  بسیاری در دنیا گذاشت وزندگی بشر را به کلی متحول کرد که سه مشکل را در مقابل انقلاب صنعتی گذاشت.


حجت الاسلام مرتضوی با اشاره به اینکه تامین انرژی، مواد اولیه کارخانه ها و بازار مصرف این تولیدات انبوه مشکلات انقلاب صنعتی بود، اظهار داشت: این تحول که از انگلستان شروع شد و به کل جهان غرب تسری پیدا کرد موجب شد به سرعت اختراعات بسیاری شکل بگیرد و علم برای مردم آسایش آورد ولی آرامش نیاورد.


وی با اشاره به اینکه ریشه های تهاجم فرهنگی از همین زمان شروع شد وانقلاب صنعتی زمانی که می خواست به کشورها صادر شود سه  یا چهار پیوست فرهنگی داشت، اظهار داشت: این بدین معنا بود که با وجود انقلاب صنعتی نظام سرمایه داری شکل گرفت.


عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه با بیان اینکه یکی از پیوست های فرهنگی تضاد علم و دین بود، اظهار داشت: این به دلیل سرخوردگی از کلیسا بود که علم ودین با هم تضاد دارند و این دو با همدیگر جمع نمی شوند چون سابقه دین داری مسیحیت که با دانشمندان مبارزه کرده بود مطلبی روشن برای مردم بود.


وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با نظام سرمایه داری سکولار سه تضاد اصلی دارد و این نظام تلاش می کند تا در جامعه اسلامی، این گونه تبلیغ کند که علم با دین تضاد دارد و باید بین این دو یکی را انتخاب کرد،خاطر نشان کرد: چون جامعه نمی توانست علم را کنار بگذارد، دین را در فضای عمومی کنار زدند و تضاد دوم تضاد دین با توسعه بود. یعنی نظام سلطه به دنبال این است که اثبات کند، دین با توسعه مشکل دارد.


حجت الاسلام مرتضوی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امام خمینی(ره) شعار نه شرقی نه غربی را مطرح و به همین خاطر دعوای ما با نظام سرمایه داری مطرح می شود، افزود: به وجود آمدن انقلاب اسلامی ایران، اتفاقی برخلاف نظام حاکم جهانی است و انقلاب اسلامی به اسم دین شروع شده و با انگیزه و هدف دینی جلو رفته است.


وی تضاد آزادی و دین را جنبه دیگر شبهه افکنی نظام سرمایه داری دانست و گفت: اومانیسم، که غربی ها آن را تبیین کرده اند؛ این است که حوادث موجود و بشریت را تحت تاثیر خود انسان می داند در حالی که دین خدا را عامل همه آفرینش ها می داند  در نتیجه دین با آزادی در تضاد است.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: شعار مارکس که می گفت دین افیون ملت هاست برای کمک به همین نظام سرمایه داری مطرح شد و در نظام سرمایه داری خدا را از ذهن بشر حذف کردند ولی در نظام کمنیستی خدا را از زندگی فردی بشر هم حذف کرد در حالی که در نظام سرمایه داری خداوند در زندگی فردی وجود داشت.


وی در ادامه به تاریخ انقلاب اسلامی  اشاره کرد و خاطر نشان کرد: در انقلاب اسلامی تا قبل از ۱۵ خرداد  محور بسیاری از مبارزات و انقلاب ها انگیزه های اقتصادی بود ولی امام بستر مبارزه را از فضای اقتصادی به بستر دینی آورد و به عنوان هدف اصلی انگیزه های الهی را مطرح کرد.


حجت الاسلام مرتضوی با بیان اینکه امام خمینی(ره) از سال 1323 شمسی با نوشتن کتاب کشف الاسرار شروع کننده این حرکت بود، افزود: در این دوران، امام باید بر اساس فکر جدیدی که داشت نظام را تشکیل می داد و نظام سازی خود را با منشا اسلامی بنا می کرد.


وی در بخش دیگری از سخنان خود به تحریم های دولت های غربی اشاره کرد و افزود: تحریم هایی که امروزه دولت آمریکا انجام می دهد هوشمندانه است وتمام تلاشش این است که سپاه را از گردنه فعالیت اقتصادی کشور حذف کند.


عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه اگر دولت آمریکا سپاه را از گردنه اقتصادی حذف کند خیلی از پروژهای سنگین اقتصادی در کشور روی زمین می ماند که هیچکس نمی تواند انجام دهد، اظهار داشت: ما در درگیری که با نظام سلطه داریم در این درگیری یا باید از مواضع عقب نشینی کنیم ویا آمریکا از مواضع ما عقب نشینی کنند.


وی در ادامه با تبیین قول امام (ره) که می فرمایند آمریکا باید آدم  شود، افزود: تجربه تاریخی نشان داده است که ما عقب نشینی کرده ایم و متاسفانه هر روزه داریم عقب نشینی می کنیم واگر در سیاست خارجی امام خمینی(ره) دقت کنیم سیاست خارجی اش تهاجم به نظام و سلطه بود که فرمود اسرائیل باید از صحنه روزگار حذف شود.


حجت الاسلام مرتضوی تصریح کرد: در دوره سازندگی سیاست خارجی بر اساس تنش زدایی طراحی شده است و معنای تنش زدایی به این است که ما به دنبال اینکه درگیر بشویم نیستیم بلکه عملا خود را از صحنه کنار کشیده ایم و عملا دشمن جلوتر آمده است.


وی در پایان به انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: امروز انقلاب اسلامی به الگویی برای کشور های مسلمان تحت سلطه آمریکا تبدیل شده است و دانشمندان مستقل کشورهای اسلامی به این مسأله اذعان دارند که راه رهایی کشورها از سلطه استکبار جهانی، راه انقلاب اسلامی ایران است./202/859/ب1

ارسال نظرات