آسیب های فضای مجازی و تأثیر آن در تربیت کودکان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در نجفآباد، حجت الاسلام محمدجواد محمودی، از اساتید مرکز تخصصی نماز عصر امروز در دومین دوره آموزشی معارف نماز که در بنیاد فرهنگی آیت الله خامنه ای نجفآباد برگزار شد، درباره آسیب های فضای مجازی و تأثیر آن در تربیت کودکان گفت: در دورانی قرار داریم که دشمنان در حال تبدیل کردن فضای مجازی به فضای حقیقی بچه های ما هستند.
وی با تشبیه جنگ نرم دشمن به سامری زمان افزود: دشمن در دو حوزه شبکه های اجتماعی و بازی های یارانه ای یا واقعیت مجاری به جنگ با باورها و اعتقادات مردم آمده است و به گونه ای این فضاها طراحی می شوند، در عین جذابیت، گیرایی برای تمام نسل ها داشته باشد.
حجت الاسلام محمودی در ادامه تصریح کرد: یکی از متخصصین این حوزه در قدرت این فضاها گفته، که باید مردم مسلمان دنیا را زامبی کنیم همانند مرده های متحرک، و این در حالی است که خود اروپاییان و حتی آمریکایی ها قوانین سختی برای استفاده از این فضاها برای حضور کودکان و حتی جوانان دارند که متاسفانه ما به راحتی این وسایل را در اختیار بچه ها قرار می دهیم.
وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در راه اندازی اینترنت ملی ادامه داد: رهبری از سال 89 بسیار بر این موضوع تأکید کرده اند که متاسفانه گروهی از مسؤولان به خاطر مسائل سیاسی حاضرند جامعه را به ابتذال بکشند ولی شبکه ملی اطلاعات راه اندازی نشود، که یکی از مسؤولین غربی گفته بود که اگر شبکه اینترنت ملی ایران راه اندازی شود، برای نابودی آنان باید از بمب هسته ای استفاده کرد.
جنگ نرم و فضاهای مجازی، سامری زمان است
استاد مرکز تخصصی نماز خانواده را اهرم دیگر مقابله با این فضاهای مجازی برشمرد و گفت: اگر مسؤولان در این زمینه کوتاهی کرده اند، باید خانواده ها فرزندان خود را نسبت به این فضاها بیمه کنند و اجازه ندهیم فرزندانمان 15ساعت از وقت خود را پای انیترنت بگذرانند.
وی درباره مهم ترین آسیب های فضای مجازی، افزود: عوض شدن الگو فرزندان، بی غیرتی، عدم سازگاری با فرهنگ اسلامی ایرانی، پرخاشگری و گوشه گیری کودکان، ایجاد بلوغ زودرس و بالا رفتن سن ازدواج که باعث آسیب هایی چون فرار دختران و عادی شدن ارتباطات نامشروع دختر و پسر می شود، اصلی ترین آسیب هایی است که سامری زمان برای فرزندان ما به ارمغان آورده است.
حجت الاسلام محمودی با تشبیه جنگ نرم به استحمار بیان داشت: باید نام این جنگ را نه استعمار که استحمار بگذاریم که دشمن به دنبال ایجاد کردن شرایطی هم چون جریان کاپیتولاسیون در جامعه است.
سلاح اصلی در جنگ نرم، عشق به ولایت اهل بیت است
وی در ادامه درباره راهکارهای مقابله با این جنگ نرم و بیمه کردن فرزندان در خانواده بیان کرد: راهکار اول ایجاد عشق به ولایت اهل بیت(ع) است، که این راهکار سبب ایجاد دم سازی و انس، ایجاد ادب و آداب زندگی، شبیه شدن به اهل بیت و فنای به عشق اهل بیت را به دنبال دارد که اگر امروز با وجود تحولات منطقه، ایران در چنین امنیتی به سر می برد، به برکت ولایت است.
استاد حوزه علمیه راهکار دیگر برای مقابله در جنگ نرم، را ازدواج به موقع بیان داشت و خاطرنشان کرد: متأسفانه رسومات غلط سبب بالا رفتن سن ازدواج شده است که با این کار، سفره حلال خداوند را به حرام تبدیل کردیم.
وی ایجاد عشق به نماز را راهکار سوم بیان کرد و افزود: یکی از ویژگی های نماز، واکسینه شدن در برابر گناهان است و خانواده ها باید بدانند در سنین مختلف چگونه با فرزند خود درباره نماز صحبت کنند تا فرزند عاشق نماز شود که در خداوند در سوره لقمان، در خطاب لقمان به فرزندش به 8اصل کاربردی در این زمینه اشاره کرده است.
حجت الاسلام محمودی درباره اصول ایجاد عشق در نماز بیان داشت: طبق آیه « وَإِذْ قَالَ لُقْمَانُ لِابْنِهِ وَهُوَ يَعِظُهُ يَا بُنَيَّ لَا تُشْرِكْ بِاللَّهِ» خداوند 5 اصل، گفتگو، نقش و اقتدار پدر در خانواده، موعظه و نصیحت، محبت و داشتن صبر و حوصله، شببه زدایی را مهمترین ابزار برای تشویق فرزندان به فرزندان بیان کرده است.
شایان ذکر است، دومین دوره آموزشی معارف نماز به همت بنیاد فرهنگی مهدی موعود شهرستان نجف آباد به مدت یک هفته، در دو نوبت، صبح ها ویژه فرهنگیان، و عصرها ویژه عموم برگزار می شود./1306/202/ب2