چند خبر کوتاه از خراسان رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد به نقل از روابط عمومی صداوسیمای خراسان رضوی، در آستانه فرا رسیدن اربعین حسینی «رادیو اربعین» در خراسان رضوی روی موج اف ام ردیف 5/95 قابل در یافت شد.
رادیو اربعین به صورت شبانه روزی از روز 20 محرم شروع به کار کرده و تا پایان صفر شنیده می شود . این رادیو علاوه بر اطلاع رسانی از اتفاقات مربوط به راهپیمایی بزرگ اربعین، برنامه هایی شامل سخنرانی، مستند، نمایش، گزارش، پخش زیارت، ادعیه مختلف، نکات آموزشی مربوط به سفر و زیارت و روضه خوانی و مرثیه سرایی را در جدول پخش خود دارد.
انتشار کتاب «پاسداری از عفت عمومی جزء جدانشدنی حکومت اسلامی»
کتاب پاسداری از عفت عمومی جزء جدانشدنی حکومت اسلامی به قلم سمانه پرویان از فارغ التحصیلان و اساتید دانشگاه شهید مطهری واحد خواهران مشهد و مسؤول واحد خواهران بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) خراسان رضوی از سوی انتشارات موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام منتشر شد.
نویسنده کتاب با اشاره به نگرش نظریه پردازان سیاسی غرب گفت: در نگرش نظریه پردازان سیاسی غرب آن چه اولویت دارد؛تأمین امنیت، صیانت ازآزادی ها، فراهم کردن شرایط برای فعالیت های آزاد اقتصادی و تأمین زندگی مطلوب شهروندان از نظر مادی است .زیرا نظرات متفکرین سیاسی غرب در باب حکومت، محصول نگاه مادی نگر به انسان و جهان است.
وی درباره نگاه اسلام به عفت و امنیت اجتماعی گفت:در نگرش اسلام هدف از آفرینش انسان رسیدن به کمال حقیقی یعنی قرب الهی است و خداباوری و حق محوری روح حاکم بر سیاست است. این هدف در زندگی اجتماعی انسان دارای دو بعد جسمی و روحی است.از این رو قوای حکومت باید بستر و مقدمات این تکامل را فراهم سازد و از آن جا که انسان دارای دو بعد روحی و معنوی است شایسته است تنظیم حیات و تدبیر زندگی او به گونه ای باشد که بتواند رفتار او را در حوزه فردی و جمعی آن گونه سامان بدهد که سعادت و کمال دنیوی و اخروی او را تضمین کند.
پرویان حکومت اسلامی را به عنوان عالی ترین نهاد حفظ منافع و مصالح عمومی بیان کرد و افزود: حکومت اسلامی هرگز نمی تواند در برابر ناهنجاری ها و به یغما رفتن سرمایه های اصلی انسان یعنی ایمان و اصول اخلاقی مردم بی اعتنا باشد و چون انسان نیازمند محیط امنی است که شرایط هدایت، پرورش استعدادها و شکوفایی کمالات او را فراهم سازد، زمینه سازی چنین محیطی به وسیله حکومت تحقق می یابد.
وی عفت عمومی را یکی از مصادیق مهم ارزش های اسلامی عنوان کرد و افزود: برقراری و پاسداشت عفت عمومی از وظایف حکومت بوده یا برعهده افراد می باشد و اگر حکومت متولی این امر دانسته شد می بایست روشن شود تا چه حد می توان در این زمینه اعمال نفوذ کرد که به آزادی و اراده مردم صدمه ای وارد نشود، علاوه بر اینکه نظم جامعه و آرامش فکری روانی افراد نیز حفظ شود.
وی ضرورت توجه عفاف و عفت عمومی را یکی دیگر از ضرورت های پرداخت این کتاب به این مسأله است و افزود:با توجه به اهمیت و تاکیدات فراوان بر بحث عفاف و عفت عمومی در آموزه های اسلامی و ارتباط عفت عمومی با فضای جامعه و زندگی اجتماعی افراد و تاثیری که محیط اجتماع در افکار و عقاید افراد می گذارد ضروری به نظر می رسید تا پژوهشی پیرامون عفت عمومی صورت گیرد تا از یک سو معنا اهمیت ابعاد و گستردگی عفاف روشن شود و از سویی دیگر زمینه سازی و برقراری عفت عمومی تسهیل شود و وظایف حکومت در این حوزه تبیین شده دلایل مسؤولیت داشتن حکومت از نظر فقه و حقوق بیان شود.
پرویان در ادامه به سرفصل های و موضوعاتی که این کتاب به آن پرداخته است، اشاره کرد و افزود:کتاب در فصل اول به مفهوم شناسی اختصاص یافته و در مقام تبیین عفت عمومی بررسی شده است، در این فصل نگاهی به واژه عفت در آیات و روایات انداختیم و با بیان و توضیح اهم مصادیقی که برای عفت در نظر گرفته می شود به معنای عفت عمومی دست یافتیم همچنین پیرامون حکومت و سیاست سخن گفتیم و معنای حکومت اسلامی را تبیین کردیم.
وی در ادامه اظهار داشت: در فصل دوم به بیان ادله مسؤولیت داشتن حکومت اسلامی در برقراری عفت عمومی پرداختیم و به صورت دقیق و مبنایی ادله عقلی و نقلی آن بررسی شده است. ادله عقلی همچون حفظ نظام و تامین مصلحت،تامین حقوق مردم که به سه حق پراخته شده و با عفت عمومی منطبق شده است و ادله نقلی چون ادله دال بر امر به معروف و نهی از منکر و ادله دال بر حدود و اجرای قوانین پرداخته است
نویسنده کتاب" کتاب پاسداری از عفت عمومی جزء جدانشدنی حکومت اسلامی"با اشاره به اینکه فصل سوم نگاهی به مواد قانون و حکومت در برقراری عفت عمومی دارد، افزود: در این فصل مسؤولیت حکومت در برقراری عفت عمومی را از دیدگاه قانون بررسی مختصری شده است، ، به قانون اساسی قانون مجازات قانون جرایم رایانه ای و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعلامیه اسلامی حقوق بشر بررسی شده است.
وی به نتایجی که می توان از مطالعه این پایان نامه که در قال کتاب منتشر شده است، اشاره کرد و افزود: در جامعه اسلامی که هدف آن سیر الی الله است، باید تمامی امور فردی و اجتماعی در این راستا قرار گیرد و از آنجا که حکومت اسلامی قدرتی برتر و دارای اختیار است، نهادی مناسب و کارآمد در جهت تامین و رسیدن به این هدف والاست؛ تا با برنامه ریزی های جامع یکسو و هماهنگ در این مسیر گامی موثر بردارد.
برگزاری نشست علمیتخصصی رسانه و اینترنت در مؤسسه علمی تحقیقی مکتب نرجس
نشست علمی- تخصصی رسانه و اینترنت روز دوشنبه 3/8/95 با حضور اساتید: آقای دکتر سجادی زاده و خانم اعتمادسعید در جمع اساتید و طلاب سطح 3 مؤسسه علمی- تحقیقی مکتب نرجس (علیهاالسلام) برگزار شد.
در این نشست پایان نامه های "اعانه بر اثم در فضای مجازی (معاونت در جرایم سایبری)" خانم زنداقطایی، "بررسی حکم حفظ کتب ضلال و شئون آن در فضای مجازی" خانم حسینیان چشمه و "مبانی و اصول قرآنی مبارزه با جنگ نرم" خانم صلاحی، از دیدگاه فقهی و اجتماعی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
برگزاری کارگاه معرفی ابزار تبلیغ در مؤسسه علمی تحقیقی مکتب نرجس
مؤسسه علمی- تحقیقی مکتب نرجس (علیهاالسلام) روز سه شنبه 4/8/95 کارگاه زبان بدن را با حضور خانم اعتماد سعید (فعال فرهنگی، کارشناس ارشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام) و زبان دان بعثه مقام معظم رهبری) در جمع 40 نفر از مبلغین برگزار کرد.
ایشان در این جلسه 4 قانون کلی در زبان بدن را مطرح کرده و توضیحاتی پیرامون آن دادند؛ قانون اول) اگر خواستید خصوصیتی را در خود اصلاح کنید حرکات بیرونی آن را تقلید و اصلاح کنید تا از درون هم اصلاح شود. قانون دوم) اگر کسی زبان بدنش با زبان خودش متغایر بود، شما به زبان بدن او اعتماد می کنید چون زبان بدن واقعیت را نشان می دهد. قانون سوم) زبان بدن هرچه بازتر باشد بهتر است و یادگیری بیشتر صورت می پذیرد. قانون چهارم) اگر در زبان بدن نمی توانید حس و حرکات خود را به خوبی منتقل کنید، زبان بدن خود را صفر کنید.
این فعال فرهنگی گفت: در ارتباطات چشمی نکات از جمله: چطور نگاه کنیم؟ به کجا نگاه کنیم؟ و چقدر نگاه کنیم؟ حائز اهمیت است.
وی انواع مدل های نگاه را نیز بصورت نگاه رسمی، تجاری و کاری، نگاه اجتماعی، نگاه خیلی صمیمی و ... مطرح کرد.
در پایان یادآور می شود این فعال فرهنگی علاوه بر مجری گری برنامه اردیبهشت شبکه 4 تلویزیون، در امر نویسندگی و کارگردانی نیز فعالیت دارد.
ترکیه بحران زده به وحدت جوانان کشورهای اسلامی آسیب نزند
نماینده ایران در اجلاس جوانان کشورهای اسلامی هشدار داد: استفاده سیاسی یا تبلیغاتی از مدل سازمان همکاری اسلامی، اجلاس جوانان را از اهداف علمی خود دور نکند.
مصطفی توفیقی، عضو هیأت نمایندگان ایران در اجلاس جوانان کشورهای اسلامی، برنامه مدل سازمان همکاری اسلامی را برنامه ای کاملاً علمی توصیف کرد و با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور در مورد نحوه تعامل ترکیه با کشورهای همسایه، گفت: اراده سیاسی کشوری که با بحران مواجه است، نباید موجب آسیب رسیدن به وجهه صلح آمیز و وحدت گرای اجلاس جوانان کشورهای اسلامی شود./303/930/ب1