۱۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۵
کد خبر: ۴۵۹۴۵۱
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی:

سخن گفتن از غضب یا رحمت الهی صرف، نفهمیدن دین است

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی گفت: هر عالمی که یا تنها از عذاب الهی بترساند یا فقط به رحمت الهی پرداخته و آیات عذاب را توجیه کند چنین عالمی یا دین را نفهمیده است یا قصد دیگری از این عمل دارد.
حجت الاسلام والمسلمین قریشی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم به شرح آیه 58 سوره نسا پرداخت و اظهار داشت: حفظ امانت، رعایت عدالت، چنگ زدن به اهل بیت(ع) و رجوع به پیامبر اکرم(ص) در منازعه ها از محورهای مورد تاکید در این آیه است.

وی افزود: در آیات قبلی به شدت عذاب گنهکاران و عظمت نعمتهای بهشتی اشاره شده است و در هر جایی از قرآن کریم که سخن از عذاب گنهکاران است به وصف نعمتهای بهشتی انسانهای مومن و صالح اشاره می شود.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با اشاره به ضرورت وجود خوف و رجا در دل انسان، گفت: هر عالمی که یا تنها از عذاب الهی بترساند یا فقط به رحمت الهی پرداخته و آیات عذاب را توجیه کند چنین عالمی یا دین را نفهمیده است یا قصد دیگری از این عمل دارد.

وی ادامه داد: توجیه آیات عذاب به مانند این است که مظلومی به قاضی رجوع کند و قاضی بجای احقاق حق او مظلوم را چون او مورد نوازش قرار داده و کاری به احقاق حق مظلوم نداشته باشد که چنین رفتاری هم ظالمانه است.

حجت الاسلام والمسلمین قریشی توضیح داد: خدای متعال جهنم را از انسانهای ستمگر پر می کند و این عین عدالت او است، رحمت الهی به معنی نادیده گرفتن ظلم و جنایت دیگران نیست چرا که اگر انسانهای گنهکار را عذاب نمی کرد داغ دل مظلومان رفع نشده و به عدالت رفتار نمی کرد.

وی به وقوع جنایتها و خونریزیهای مختلف در جهان اشاره و اضافه کرد: کسی که از رحمت صرف الهی گفته و غضب الهی را انکار می کند آیا اگر کسی به جان، مال و ناموس او تعدی کند حاضر است با چنین فردی با رافت و رحمت برخورد کرده و خواهان عذاب او نباشد؟

امام جمعه ارومیه علل عبادت خدا را ترس از عذاب، رغبت به بهشت و علاقه به خدای متعال عنوان و ابراز کرد: کسانی که سخن از اسلام رحمانی می زنند حرف غلطی می زنند در کنار دوست داشتن خدا باید از عذاب و خشم او نیز پرهیز کرد.

وی در ادامه به اهمیت پرداخت امانت به اهل آن اشاره کرد و گفت: امانت یا مادی است یا معنوی که باید به صاحب آن پرداخته شود، امامت، ریاست و مدیریت همه امانت است و باید در اختیار کسانی قرار گیرد که شایسته آن باشند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با اشاره به توصیه دین به حکمیت عادلانه در بین خلق الله، گفت: در قضاوتهای خود باید جانب عدالت را رعایت کرده و به همه ویژگیها و توانمندیهای افراد توجه کنیم و با دیدن یک اشتباه یا کار غلط از افراد تمام جنبه های مثبت آنان را منکر نشویم.

وی به گردن گرفتن اشتباهات را نشانه تواضع و قبول حق دانست و افزود: سماجت در قبول اشتباهات نشان از بی عدالتی است، افرادی به بزرگی امام راحل(ره) یا مقام معظم رهبری در هر جایی که احساس کردند کاری به اشتباه انجام داده اند به آن اعتراف فرموده و از مردم عذر خواسته اند که کنترل جمعیت یکی از این موارد است.

امام جمعه ارومیه تاکید کرد: اگر در جامعه ما به همین یک آیه از قرآن کریم عمل شود بسیاری از مشکلات ما حل شده و جامعه ای متعالی و رو به پیشرفت تری خواهیم داشت./202/936/ب1

ارسال نظرات