۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۷
کد خبر: ۴۶۲۰۷۰
آیت الله توکل:

توبه با گفتن یک استغفرالله حاصل نمی شود/ وارد کردن ضررهای اعتقادی به مردم بالاترین گناه است

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه توبه با گفتن یک استغفرالله حاصل نمی شود، گفت: توبه در شرایط مختلف رفتارهای متفاوتی را می طلبد که مراعات همه شرایط منجر به پذیرش توبه فرد تائب می شود.
آیت الله توکل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید رحیم توکل شامگاه گذشته در حسینیه جواد الائمه واقع در چهار راه شکرشکن، گفت: افرادی که منجر به بدبینی مردم به انقلاب و رهبری می شوند گناهشان بسیار سنگین است.

وی در ابتدا افزود: انسان در طول زندگی اش با چندین حق مواجه می شود، حقی که خودش بر خودش دارد که تحت عنوان حق النفس مورد بحث قرار می گیرد، حقی که خداوند بر ذمه او دارد و تحت عنوان حق الله بررسی می شود و حقی که مردم بر او دارند و تحت عنوان حق الناس مورد بررسی قرار می گیرد.

آیت الله توکل ادامه داد: توبه انسان تائب از گناه، با گفتن یک استغفرالله پذیرفته نیست، بلکه هر گناهی باید در موضع خودش و با شرایطی که حضرات معصومین(ع) ذکر کرده اند، مورد غفران واقع شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: حق الله به دو بخش تقسیم می شود، حقی که دِینی به ذمه انسان می گذارد مثل نماز، روزه  و حج و حقی که دِینی به ذمه انسان باقی نمی گذارد، مثل نگاه به نامحرم و شرابخواری، انسان در هر کدام تکلیف جداگانه ای دارد، در حقوقی که دِینی به ذمه انسان نیست، توبه به واسطه ندامت و تصمیم جدی داشتن بر ترک گناه حاصل می شود ولی در حقوقی که دِینی به ذمه انسان می گذارد، علاوه بر ندامت از انجام گناه و تصمیم جدی بر ترک گناه داشتن، انسان باید حقوق ضایع شده را جبران کند.

استاد اخلاق حوزه علمیه حق الناس را در سه بخش مورد بررسی قرار داد و افزود: حق مالی، حق آبرویی و حق اعتقادی، حقوقی است که انسان در مواجهه با مردم باید آنها را رعایت کند و اما در حق مالی اگر کسی به هر نحوی ضایع کننده مال دیگران بوده است، علاوه بر ندامت و پشیمانی باید آن حق ضایع شده را جبران نماید و اگر آن فرد از دسترس او خارج است، باید به عنوان ردّ مظالم پولی را به عنوان خسارت از جانب او به فقیر بدهد.

وی با بیان یک مثال اظهار کرد: دکترانی که بدون اطلاع از بیماری بیمار، او را ویزیت می کنند و دارویی به او می دهند، اگر تشخیصشان اشتباه باشد، حق ویزیت، پولی که بیمار بابت خرید دارو پرداخت کرده است و خسارتی که احتمالاً در اثر خوردن داروی اشتباهی متوجه بیمار می شود بر ذمه دکتر است.

آیت الله توکل با بیان اینکه خسارت آبرویی بالاتر از خسارت مالی است، تشریح کرد: برخی افراد حاضرند بمیرند ولی با آبرویشان بازی نشود، اگر از فردی غیبت کردید و یا به فردی تهمت زدید، راه جبران آن با طلب حلالیت از او حاصل می شود، در این راستا باید متذکر شوم کسی حق ندارد خودش را به عنوان فرد غیبت کننده معرفی کند، اگر فرد حلال نکرد، باید برای او استغفار کند، انشاء الله خداوند توبه اش را می پذیرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری وارد کردن ضررهای اعتقادی به مردم را بالاترین گناه دانست و گفت: افرادی که با گرفتن حقوقهای چند ده میلیون تومانی مردم را به انقلاب و رهبری بدبین می کنند باید از همه آنها حلالیت بطلبند و اعتقادات آنها را سر جایش بازگردانند، تنها راهش همین است و راه دیگری برای پذیرش توبه این افراد وجود ندارد.

استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: این افراد در روز قیامت با خودشان می گویند «یا لیتنی کنت ترابا» یعنی ای کاش خاک زیر پای مردم بودم ولی چنین عذابی متوجه مان نمی شد./867/202/ب2

ارسال نظرات