۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۸
کد خبر: ۴۷۲۴۰۷
آیت الله مهدوی:

رویگردانی از اسلام به سبب دشمنی با روحانیت اشتباه است

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مراجع تقلید از خودشان سخنی نمی گویند، گفت: رویگردانی از اسلام و زیر بارِ انجام اعمال صالح نرفتن به سبب دشمنی با روحانیت اشتباه است.
آيت الله سيد ابوالحسن مهدوي امام جمعه موقت اصفهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه تفسیر قرآن صبح امروز که بعد از درس خارج فقه و اصول وی در حوزه علمیه صدر بازار برگزار شد، گفت: مراجعه غیر متخصص به متخصص روش عقلای عالم است.

وی در ابتدا با اشاره به آیه هفدهم سوره نحل که می فرماید «أَفَمَنْ یَخْلُقُ کَمَنْ لا یَخْلُقُ أَفَلا تَذَکَّرُونَ» افزود: تذکر خداوند در این آیه به سبب پائین بودن درک انسان در شناسایی عالم باقی و دنیای فانی است.

آیت الله مهدوی ادامه داد: برخی افراد با عدم باورمندی به مسأله فانی بودن دنیا، زیر بارِ انجام اعمال صالح نمی روند و گاهاً تقلید از مرجع تقلید را عملی بیهوده می نمایانند در صورتی که تقلید غیر متخصص از متخصص مورد پذیرش عموم عقلای عالم است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: یک استاد دانشگاه در یکی از دانشگاه های شهر خطاب به دانشجویان گفته بود که تقلید از پزشک با تقلید از مراجع تقلید متفاوت است، چرا که تقلید از پزشک سبب بهبود یافتن بیماری شخص می شود ولی تقلید از مراجع تقلید و علمای دینی معلوم نیست فایده ای داشته باشد.

امام جمعه موقت اصفهان با بیان اینکه مراجع تقلید از خودشان سخن نمی گویند، تشریح کرد: مراجع تقلید با استنباط از آیات قرآن و روایات معصومین(ع) احکام را بیان می کنند، رد کردن آنها رد کردن قرآن و اهل بیت(ع) است.

نماینده ولی فقیه در هلال احمر توضیح داد: برخی از افراد به سبب دشمنی و کینه ای که نسبت به روحانیان در دلشان وجود دارد، از پذیرش اعتقادات اسلام رویگردان هستند.

رئیس بنیاد خیریه المهدی(عج) با بیان اینکه تأثیر عمل به نسخه پزشک در دنیا مشخص می شود ولی عمده تأثیر عمل به رساله مرجع تقلید در آخرت نمایان می شود، گفت: نمی توان به سبب فاصله اثر گذاری یک نوع تقلید با یک نوع تقلید دیگر، مسأله تقلید را زیر سؤال بُرد، آیا اگر پزشکی بگوید که بعد از شش ماه تأثیر این دارو مشخص می شود، به نسخه او عمل نمی شود.

استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان اینکه اختلاف نظر بین پزشکان بیشتر از اختلاف نظر میان متخصصان دینی است، اظهار کرد: اگر برای یک بیماری به چندین پزشک مراجعه کنید هر کدام نسخه ای جدید برای انسان صادر می کنند ولی به رساله های چند مرجع تقلید که مراجعه کنید متوجه می شوید در میان صد مسأله، در نود مسأله نظر یکسانی وجود دارد.

وی با توجه به آیه هجدهم سوره نحل که می فرماید «وَإِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللَّهِ لا تُحْصُوهَا إِنَّ اللَّهَ لَغَفُورٌ رَحِیمٌ»، توضیح داد: عبارت ابتدایی این آیه با آیه صد و سی و سوم سوره ابراهیم یکسان است، طبق این آیات شریفه شمارش نعمتهای الهی از توان انسان خارج است.

آیت الله مهدوی ادامه داد: خارج بودن شمارش نعمتهای الهی از توان انسان به معنای این نیست که انسان متذکر وجود نعمتهای خداوند نشود، کمال انسان در تشکر از خداوند است، انسانی که شاکر خداوند نباشد، دائماً از وضعش ابراز نارضایتی می کند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه انسان استحقاق آفریده شدن را نداشته است و باید به خاطر داشته هایش شاکر خداوند باشد، افزود: باید با تفکر در نعمتهایی همچون وجود رسولان و حجتهای الهی شاکر خداوند باشیم و زبانمان به الحمدلله گفتن عادت داشته باشد.

امام جمعه موقت اصفهان با اشاره به روایتی از امام سجاد(ع) که می فرمایند، کسی که یک الحمدلله بگوید شکر همه نعمتهای خداوند را به جای آورده است، تبیین کرد: نعمتهای الهی غیر قابل شمارش است ولی خداوند را شاکریم که می توانیم با گفتن یک الحمدلله شکر تمامی نعمتهای خداوند را به جای آوریم.

نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان در تفسیر آیه نوزدهم سوره نحل که می فرماید «وَ اللَّهُ یَعْلَمُ مَا تُسِرُّونَ وَمَا تُعْلِنُونَ»، گفت: این آیه تشریح کننده علم یکسان خداوند است و انسان را از انجام اشتباه در خفا و علن باز می دارد./201/867/ب1

ارسال نظرات