راه خروج آمریکا از استکبار، قدرتمندتر شدن ایران است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه تفسیر قرآن صبح امروز که در حوزه علمیه صدر بازار برگزار شد، گفت: توبه کفار در لحظه مرگ پذیرفته نیست.
وی در تفسیر آیه بیست و هشتم سوره نحل که می فرماید «الَّذِینَ تَتَوَفَّاهُمُ الْمَلائِکَةُ ظَالِمِی أَنْفُسِهِمْ فَأَلْقَوُا السَّلَمَ مَا کُنَّا نَعْمَلُ مِنْ سُوءٍ بَلَى إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ بِمَا کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ»، افزود: زمانیکه انسان کافر در حال جان دادن است به شکلی جان می دهد که ظالم به خودش است.
آیت الله مهدوی در تشریح بخش اول آیه که می فرماید «جان انسانهای ظالم توسط ملائکه گرفته می شود»، تبیین کرد: این آیه با آیه معروف «اللَّهُ يَتَوَفَّي الْأَنْفُسَ حينَ مَوْتِها وَ الَّتي لَمْ تَمُتْ في مَنامِها فَيُمْسِکُ الَّتي قَضي عَلَيْهَا الْمَوْتَ وَ يُرْسِلُ الْأُخْري إِلي أَجَلٍ مُسَمًّي إِنَّ في ذلِکَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَکَّرُونَ» تناقضی ندارد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اراده الهی به اینصورت است که امور زمین را از سوی ملائکه انجام می دهد و یکی از این امور گرفتن جان افراد است، این رسالت به یکی از ملکهای مقرب به نام عزرائیل سپرده شده است ولی در این راستا احتمال دارد افراد و اشیاء دیگری دخالت داشته باشد، البته واگذاری امور عالم به ملائکه به معنای تفویض نیست بلکه اذن الهی برای انجام امور لازم است.
امام جمعه موقت اصفهان با بیان کردن نظر مفوضه در رابطه با چهارده معصوم(ع) تشریح کرد: مفوضه معتقدند که خداوند امور عالم را به چهارده معصوم(ع) سپرده است و خودش کنار رفته است و امام عصر(عج) در پاسخ به آنها در روایتی می فرمایند، دل ما اهل بیت ظرف مشیت و اراده خداوند است.
نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان افزود: عملکرد انسان در مبحث دعا در صورتی که روایت فوق الذکر امام عصر(عج) را درک کند، بهتر می شود چرا که می داند اهل بیت(ع) اراده ای غیر از اراده الهی ندارند پس اگر تقدیر قطعی الهی باشد که اتفاقی بیفتد، درخواست از اهل بیت(ع) تأثیری ندارد و در مقابل اگر اتفاقی معلق به چیزی مثل دعا یا صدقه باشد، با دعا کردن و صدقه دادن محقق یا برطرف خواهد شد.
رئیس بنیاد خیریه المهدی(عج) در تشریح بخش دوم آیه بیست و هشتم سوره نحل که می فرماید «فَأَلْقَوُا السَّلَمَ مَا کُنَّا نَعْمَلُ مِنْ سُوءٍ بَلَى إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ بِمَا کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ» اظهار کرد: قرآن می فرماید در لحظه ای کفار در حال جان دادن هستند از روی اجبار اسلام می آورند و می گویند ما عمل بدی در دنیا انجام ندادیم، که بخش اول سِلم اعتقادی را بیان می کند و بخش دوم مبین سِلم عملی است.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه ادامه داد: خداوند توبه و تسلیم شدنی که در لحظه مرگ به وقوع بپیوندد را نمی پذیرد چرا که از روی ناچاری و اضطرار است و در پاسخ به کفار می فرماید «خداوند به اعمال شما آگاه تر است».
وی در تفسیر آیه بیست و نهم سوره نحل که می فرماید «فَادْخُلُوا أَبْوَابَ جَهَنَّمَ خَالِدِینَ فِیهَا فَلَبِئْسَ مَثْوَى الْمُتَکَبِّرِینَ»، ابراز کرد: همان گونه که ورود به بهشت از دربهای مختلف سبب عزتمندی بهشتیان می شود، ورود به جهنم از دربهای مختلف باعث ذلت و خواری جهنمیان است.
آیت الله مهدوی ادامه داد: ورود به بهشت و جهنم از دربهای مختلف به سبب تفاوت در حجم ثوابهای بهشتیان و شئونات متفاوت آنها با یکدیگر است و تفاوت در حجم گناه های جهنمیان عامل ورود هر کدام از درب مخصوص خودشان است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به بخش دوم آیه بیست و نهم سوره نحل که می فرماید «فَلَبِئْسَ مَثْوَى الْمُتَکَبِّرِینَ»، اظهار کرد: عمل جامعی که عامل جهنمی شدن جهنمیان است، تکبر است، تکبری که در دنیا به آنها اجازه نمی داد به دستورات خداوند تن دهند.
امام جمعه موقت اصفهان با بیان اینکه نمونه بارز افراد متکبر دولتمردان آمریکا و انگلیس هستند، گفت: کشور آمریکا با اینکه می داند حق با کشور ایران است ولی با تمدید تحریمهای ظالمانه تکبر خودش را به نمایش می گذارد.
نماینده ولی فقیه در هلال احمر ادامه داد: دولتمردان متکبر آمریکا با زورگویی بدون اینکه از سازمان ملل اجازه بگیرند به کشورهای مختلف تجاوز می کنند و خسارات جبران ناپذیری را به کشورهای هدف وارد می سازند.
رئیس بنیاد خیریه المهدی(عج) افزود: آمریکائیها با فروش اسلحه به کشوری خبیثی همچون عربستان سعودی موجبات جنگ میان افراد مسلمان را فراهم می آورند ولی اگر کشور ایران برای مبارزه به ظلمی که علیه مردم کشور بحرین روا داشته می شود اقدامی انجام دهد، موضع گیری می کند.
استاد اخلاق حوزه علمیه گفت: استکبار انسانِ متکبر فقط با ذلتی که خداوند برای آنها معین کرده است از بین می رود، ما نیر بر اساس آیه معروف «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِبَاطِ الْخَیْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّکُمْ وَآخَرِینَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ یَعْلَمُهُمْ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَیْءٍ فِی سَبِیلِ اللَّهِ یُوَفَّ إِلَیْکُمْ وَأَنْتُمْ لا تُظْلَمُونَ» تا آنجا که می توانیم باید قدرتمند شویم و موجبات ترس دشمن از خودمان را فراهم کنیم./201/867/ب1