کمتوجهی مسؤولان به مساجد برخلاف مصالح ملی است
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، برخی کارشناسان حوزههای دین و فرهنگ باور داند از سویی، گسترش و تنوع مراکز فرهنگی و هنری مانند فرهنگسراها، دارالقرآنها و سینماها طی سالیان اخیر، محوریت مساجد را تحتالشعاع قرار دادهاند و از سوی دیگر، حضور مردم در مساجد، کم رنگ شده است.
برای نمونه محمد ابدالی تکلو؛ مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد کرمان، 26 دی 95 در نشست هماندیشی ادارات کل زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان که در محل اداره کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان برگزار شد، گفت: «اولین قدم جهت احیای کارکرد مسجد طراز اسلامی، آسیب ناشی از استقبال کمرنگ مردم از مساجد است لذا این موضوع باید احصاء شود و بر اساس نتایج به دست آمده برنامهریزیهای لازم انجام شود».
خبرنگار ما برای برای بررسی این موضوع، گفتوگویی با تعدادی از ائمه جماعات و روحانیون داشته است که در این نوبت، مشروح نظرات آیتالله سید رضا حسینی مازندرانی؛ امام جماعت و مسئول مدرسه علمیه امام حسین (ع) شهر ری میآید.
آیتالله حسینی مازندرانی نقش مساجد در آبادانی فرهنگ و اخلاق جامعه را بینظیر دانست و گفت: مساجد «خانههای خدا» و محل پرسش پروردگار هستند «وَأَنَّ الْمَسَاجِدَ لِلَّهِ فَلَا تَدْعُوا مَعَ اللَّهِ أَحَدًا: و مساجد ويژه خدا است پس هيچ كس را با خدا مخوانيد» (سوره جن، آیه 18).
وی افزود: مساجد نباید به این کارکرد عبادی، محدود شوند، همانطور که محلِ تمام برنامهریزیها و تصمیمگیریهای حضرت محمد (ص) مسجد بود، چنین باوری موجب گسترش کارکردهای مساجد و محوریت آنها در تمام برنامههای جوامع اسلامی میشود.
نتیجه راهاندازی برخی مراکز فرهنگی، تضعیف مساجد شد
امام جماعت مسجد امام حسین (ع) خاطرنشان کرد: راهاندازی برخی مراکز فرهنگی، هنری و آموزشی مانند فرهنگسراها و شکل گیری تعدادی مراکز زیر مجموعه سازمان فرهنگی و قرآنی و اجرای برنامههای قرآنی و مذهبی در آنها، محوریت مساجد را تحتالشعاع قرار داده است، شاید هدف دستاندرکاران این اقدامات، تحتالشعاع قرار دادن مساجد نبود، اما نتیجه عملکرد آنان، چنین شد.
مازندرانی اضافه کرد: باید سخن امام خمینی (ره) «مسجد، سنگر است، آنان را حفظ کنید» سرلوحه تصمیمگیریهای مجلس شورای اسلامی، دولت و سازمانهای مرتبط برای مساجد باشد.
وی گفت: باور مسئولان به جایگاه محوری و بینظیر مساجد در جامعه، لازمه تداوم نقش آفرینی این خانههای خدا به مانند دوران انقلاب و دفاع مقدس است، همانطور که پیامبر اسلام (ص) فرمودند «مَنْ كانَتِ الْمَساجِدُ بَيتَهُ ضَمِنَ اللهُ لَهُ الرَّوحَ وَ الرّاحَةَ وَ الْجَوازَ عَلَي الصّراطِ؛ كسي كه مسجد خانه او باشد (مرتب به مسجد تردّد كند) خداوند، آسايش و كاميابي او و عبور از صراط را برايش ضمانت كرده است» (مستدرك، ج 3، ص 363).
نتیجه کمتوجهی به مساجد، افزایش آسیبهای اجتماعی است
امام جماعت مسجد امام حسین (ع) ادامه داد: در صورت کمتوجهی مسئولان به اهمیت مساجد در تنظیم مقررات کشور از جمله برنامههای توسعه و لوایح بودجه سالیانه کشور، برخلاف مصالح ملی است، زیرا تضعیف این خانههای خدا زمینهساز گسترش آسیبهای اجتماعی و فرهنگی در کشور میشود.
مازندرانی خاطرنشان کرد: مسئولان باید در برابر شبیخون فرهنگی دشمن، این سخن مقام معظم رهبری «مساجد، هسته مقاومت بهویژه مقاومت فرهنگی هستند و اگر حصار و خاکریز فرهنگی نباشد، همه چیز از دست میرود» را ملاک برنامهریزیهای خود قرار دهند./1325//102/خ