حسن خلق عصاره همه کتابهای آسمانی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمدباقر علوی تهرانی استاد حوزه و دانشگاه امروز در جلسه سخنرانی که به مناسبت ماه مبارک رمضان در مسجد امیر برگزار شد، در تبین حسن خلق، گفت: رسول خدا(ص) فرمودند اگر کسی حسن خلق خداوند گناهان او را بخشیده سیئات او را به حسنات تبدیل میکند.
وی افزود: هر صفتی که سبب حسن معاشرت شود صفت حسن خلق است که علما به آن قاعده زرین میگویند، که به دو قضیه سلبی و گاهی ایجابی آن را مطرح میکنند.
حجتالاسلام علوی تهرانی ادامه داد: قاعده سلبی این است که میگوید آنچه را که بر خود نمی پسندی بر دیگران هم روا ندان، ایجابی آن هم این است که آنچه را که بر خود می پسندی بر دیگران هم بپسند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه حسن خلق تمام آن چیزی است که باید در تعامل با دیگران رعایت کنید، عنوان کرد: حضرت عیسی(ع) میفرمایند حسن خلق قاعده و عصاره همه کتابهای آسمانی است، اگر کسی این اصل را در زندگی خود رعایت کند یعنی به همه ادیان الهی عمل کرده است.
وی اظهار داشت: پیامبر(ص) میفرمایند کسی به مرحله ایمان نرسیده است مگر اینکه دوست داشته باشد برای برادر دینی خود آنچه را که برای خود دوست دارد.
حجتالاسلام علوی تهرانی با بیان اینکه مناسک عبادی از جمله نمازی که با حسن خلق همراه باشد سبب معراج انسان می شود، گفت: نماز بسیاری از ما برای رفع تکلیف است که در این صورت جهنم نمیرویم اما اگر بخواهیم بهشت برویم باید نماز را اقامه کنیم که آن نیز با حسن خلق امکانپذیر است.
استاد حوزه ودانشگاه با بیان اینکه امیرمؤمنان(ع) می فرمایند: ابتدا خدا را در نظر بگیرید اگر خدا را در نظر نگرفتید حداقل خود را در نظر بگیرید که آنچه را که برای خود میپسندید برای دیگران هم بپسندید و آنچه را برای خود نمیپسندید برای دیگران هم نپسندید، اظهار داشت: برای مردم به آن چیزی خشنود باش که دوست داری برای تو به آن خشنود شوند.
وی افزود: یکی از مواردی که سبب حسن خلق میشود آداب گوش دادن است که شخص به سخن مخاطب توجه کند.
حجتالاسلام علوی تهرانی با بیا اینکه امام صادق(ع) فرمودند: حسن خلق مدارا و خوب سخن گفتن با مردم است در حالی که عبوس نباشید، عنوان کرد: برخی مذهبیها تصورشان این است که دین صرفا سجاده نشینی است در حالی که روح دین در حسن خلق است.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: امروز مشکل جامعه ما عدم نگرش یا تفکر در دین است، در حالی که تغییرات اجتماعی برای حسن خلق در حیطه نگرش و تفکر است./۸۰۷/۲۰۲/ب۲