رهبر معظم انقلاب در بیان حقایق با هیچ کس تعارف ندارند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی میردامادی در سخنرانی بعد از ظهر امروز که در مسجد الغفور خیابان سروش برگزار شد، گفت: تقلید کورکورانه از افراد معلول علت های مختلفی است.
وی در ادامه مبحث موانع کسب معرفت الله با مروری بر مسائل مطرح شده در جلسات گذشته افزود: تقلید از مسائلی که با موازین عقلی منطبق نیست نوعی تقلید کورکورانه محسوب می شود؛ قرآن در آیات متعددی تقلید یهودیان از علمایشان را نوعی تقلید خلاف عقل و کورکورانه معرفی می کند.
حجت الاسلام والمسلمین میردامادی خاطرنشان کرد: برخی از علمای هواپرست مسیحی تحت عنوان مبانی دینی مسائل صد درصد خرافی را مطرح کرده اند و پیروان این ادیان را به گمراهی کشیده اند؛ یکی از مسائل خرافی که مطرح می شود این است که می گویند شراب قرمز خون حضرت عیسی(ع) است و هر کس این شراب را بنوشد روح حضرت عیسی(ع) را وارد وجودش کرده است.
امام جمعه موقت اصفهان با اشاره به آیه هفتاد و نهم سوره بقره که می فرماید«فَوَیْلٌ لِلَّذِینَ یَکْتُبُونَ الْکِتَابَ بِأَیْدِیهِمْ ثُمَّ یَقُولُونَ هَذَا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ لِیَشْتَرُوا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلا فَوَیْلٌ لَهُمْ مِمَّا کَتَبَتْ أَیْدِیهِمْ وَوَیْلٌ لَهُمْ مِمَّا یَکْسِبُونَ»، اذعان کرد: برخی با ادعای دین محوری قلم در دست می گیرند و مسائلی را مطرح می کنند که به هیچ عنوان با مبانی دینی انطباق ندارد؛ نمونه بارز چنین شخصیتی آقای سروش بود که اوایل در حوزه علمیه قم تحصیل می کرد و بعد از مدتی مسائلی را مطرح کرد و کتاب هایی را نوشت که برخی از فرعیات دین را زیر سؤال می برد، سروش در حال حاضر پناهنده به کفار شده است ولی هنوز از اساتید دانشگاه عده ای هستند که نظرات او را در میان دانشجویان نشر می دهند.
استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که تقلید افراد عادی از مراجع تقلید ناآگاه است از آگاه، تبیین کرد: علمای زیادی وجود دارند که سخنانشان با مبانی دینی و عقل انطابق دارد ولی برخی به صحبت های خرافی انسان های ناآگاه معتقد می شوند.
وی افزود: امام حسن عسکری(ع) در روایتی ویژگی های عالمی که باید در مسائل دینی به او مراجعه شود را تبیین کرده اند؛ عالمی که نفسش را حفظ کند و دنباله رو هوا و هوسش نباشد و پیرو امام زمانش باشد، محل رجوع مردم در مسائل دینی است.
حجت الاسلام والمسلمین میردامادی با بیان این که عالم مجتهد در بیان مسائل دینی نباید محافظه کار باشد، اظهار کرد: امام خمینی(ره) در شرایط مختلف نشان دادند که در مسائل دینی و حکومتی با هیچ کس حتی رییس جمهور کشور نیز رودربایستی ندارند؛ رهبر معظم انقلاب نیز بارها و بارها در صورتی که رئیس جمهور مرتکب اشتب می شد به او تذکر داده اند؛ اخیراً آیت الله مکارم شیرازی در برابر سخنانی که رئیس جمهور در رابطه با شیوه حکومت داری امیر مؤمنان(ع) بیان کرده است موضع گیری کرده اند.
امام جمعه موقت اصفهان با توجه به آیه صد و بیست و چهارم سوره انعام که می فرماید«وَ إِذا جاءَتْهُمْ آيَةٌ قالُوا لَنْ نُؤْمِنَ حَتَّي نُؤْتي مِثْلَ ما أُوتِيَ رُسُلُ اللَّهِ اللَّهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسالَتَهُ سَيُصيبُ الَّذينَ أَجْرَمُوا صَغارٌ عِنْدَ اللَّهِ وَ عَذابٌ شَديدٌ بِما کانُوا يَمْکُرُونَ» توضیح داد: خداوند تعیین کننده حاکمان دینی است و امیر مؤمنان(ع) و یازده امام معصوم دیگر از طرف خداوند تعیین شده اند و اگر در حال حاضر برای انتخاب رییس جمهور کشور انتخاباتی برگزار می شود از روی ناچاری است، انتخاباتی که رأی یک مرجع تقلید با رأی یک انسان فاسق را به یک اندازه اثر می دهد از روی ناچاری برگزار می شود.
استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که تقلید کورکورانه معلول وجود عواملی است، اظهارکرد: مهم ترین عاملی که موجب تقلید کورکورانه برخی از افراد می شود، عدم بلوغ فکری و پائین بودن سطح درک افراد است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که به سبب پائین بودن سطح درک برخی افراد صورت می پذیرد قمه زنی است؛ افراد بدون توجه به عواقب بسیار منفی قمه زنی در جوامع بین المللی و سوء استفاده هایی که دشمنان تشیع از این عمل می کنند با ادعای عشق به ابا عبد الله الحسین(ع) مرتکب این فعل حرام می شوند.
حجت الاسلام والمسلمین میردامادی اظهار کرد: دومین عاملی که باعث می شود افراد از دیگران به صورت کورکورانه تقلید کنند، شخصیت زدگی است؛ پذیرش یک انسان به صورت ذلیلانه و بدون توجه به مبانی عقلی سبب تقلید کورکورانه از آن انسان می شود.
امام جمعه موقت اصفهان سومین عامل از عوامل تقلید کورکورانه را تشریح کرد: علاقه شدیدی که برخی افراد به نیاکانشان دارند موجب می شود به صورت متعصبانه از آن ها پیروی کنند؛ این تقلید از منظر قرآن در آیات متعددی مذموم اعلام شده است.
استاد اخلاق حوزه علمیه افزود: یکی دیگر از عواملی که می تواند باعث تقلید کورکورانه شود، تعصبات قبیله ای و جناحی است؛ توجه به این مسأله در حال حاضر بسیار با اهمیت است که اعضای شوراهای شهرهای مختلف که با رأی مردم سر کار آمده اند توجه داشته باشند که از تخصص افراد در جناح های دیگر استفاده کنند و تعصب را کنار بگذارند.
وی در پایان گفت: یکی دیگر از عواملی که می تواند موجب تقلید کورکورانه شود، رفاه طلبی است؛ آیه نود و سوم سوره توبه که می فرماید«إِنَّمَا السَّبِیلُ عَلَى الَّذِینَ یَسْتَأْذِنُونَکَ وَهُمْ أَغْنِیَاءُ رَضُوا بِأَنْ یَکُونُوا مَعَ الْخَوَالِفِ وَطَبَعَ اللَّهُ عَلَى قُلُوبِهِمْ فَهُمْ لا یَعْلَمُونَ»، بیان می دارد عده ای رفاه طلب برای این که زیر بار احکام الهی نروند نزد پیامبر(ص) می آمدند و بهانه گیری می کردند و خداوند هم بر قلوب آن ها مُهر زد./867/۲۰۲/ب۱