آغاز به کار رسمی حوزه علمیه امام علی ساری در سال تحصیلی جدید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم طاهری، مدیر حوزه علمیه مازندران چهارشنبه شب در جلسه شورای حوزه علمیه استان در ساری با بیان این که دو مدرسه علمیه جدید مازندران در سال تحصیلی پیش روی طلبه پذیرش خواهند کرد، گفت: مدرسه علمیه کوهستان بهشهر و همچنین امام علی(ع) در سال تحصیلی جدید فعالیت رسمی علمی خود را آغاز خواهند کرد.
وی با بیان این که حوزه علمیه امام علی(ع) تحت اشراف آیت الله طبرسی، نماینده ولی فقیه در مازندران فعالیت علمی خود را آغاز خواهد کرد، افزود: این حوزه علمیه از معدود مدارس علمیه در کشور است که از همه امکانات لازم و به روز برخوردار است.
مدیر حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که حوزه علمیه امام علی(ع) ساری در دارای هشت هزارو 400 مترمربع زیربنا دارد، خاطرنشان کرد: این حوزه دارای 20 مدرس بزرگ است ک به طور همزمان بیست کلاس درس در آن تشکیل می شود.
حجت الاسلام والمسلین طاهری در ادامه سخنان خود سامانه اداری، کتابخانه مجهز، سالن غذاخوری اساتید و طلاب و سالن اجتماعات و نماز خانه را از جمله بخش های مختلف این حوزه علمیه جامع اعلام کرد و گفت: این حوزه مجهز همچنین دارای 72 هجره برای طلاب شب خواب نیز است.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با بیان این که یکی از برنامه های مهم برای این حوزه علمیه جامع گسترش دروس تخصصی و پذیرش طلاب در سطوح بالا است، تصریح کرد: با توجه به امکانات بسیار بالایی که این حوزه علمیه دارد در سطح کشور کم نظیر است و می تواند به مرکزی مهم برای پرورش طلاب سطوح عالی تبدیل شود.
مدیر حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که برای ساخت این حوزه علمیه تلاش های بسیار زیادی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: آیت الله طبرسی، نماینده ولی فقیه در استان از جدید ترین امکانات به روز علمی، آموزشی، پژوهشی و رفاهی برای ساخت این مرکز علمی مجهز بهره گرفتند.
حجت الاسلام والمسلمین طاهری در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت رسمی شدن درس خارج در استان اشاره کرد و با بیان این که متأسفانه علیرغم پیگیری های صورت گرفته هنوز موفق به کسب مجوز رسمی برای کرسی درس خارج در استان نشدیم، بیان داشت: در حال حاضر درس خارج به صورت غیر رسمی در تعدادی مدارس علمیه استان از سوی بزرگان حوزه استان برگزار می شود.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران در ادامه همچنین بر ضرورت ارتقاء سطح علمی اساتید حوزه علمیه استان تأکید کرد و گفت: باید با حمایت و همراهی مرکز تلاش کنیم تا سطح علمی اساتید حوزه را هر چند سال تقویت کنیم تا شاهد رشد جایگاه علمی حوزه علمیه استان باشیم.
مدیر حوزه علمیه مازندران با بیان این که به همین منظور نیازمند برگزاری یک دوره آموزشی و کارگاهی در استان با حمایت مجموعه مدیریت حوزه کشور هستیم، خاطرنشان کرد: اگر حمایت های لازم در این خصوص صورت گیرد یک دوره آموزشی مناسب 20 ساعته به ظرفیت 200 نفر با عناوین کاربردی برگزار خواهیم کرد.
حجت الاسلام والمسلمین طاهری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع طرح پرورش طلاب حافظ قرآن در استان اشاره کرد و با بیان این که مدیریت حوزه علمیه مازندران از جمله نخستین استانی است که در جهت تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری گام برداشته است، تصریح کرد: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بر تربیت و پرورش حافظان قرآن در کشور باید از چنین طرح های قرآنی ارزشمندی در حوزه حمایت های ویژه شود.
مدیر حوزه علمیه مازندران با بیان این که طرح پرورش طلاب حافظ قرآن چندین سال است که در حوزه علمیه استان آغاز شده است، بیان داشت: امروز مدرسه قرآنی بیت النور در حوزه علمیه امام صادق(ع) قائمشهر به عنوان مرکز این طرح به طور جدی برنامه های قرآنی خود را دنبال می کند.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که هک اکنون طرح حفظ قرآن در چهار مدرسه علمیه استان در حال اجرا است، تصریح کرد: برای گسترش این طرح در سطح دیگر مدارس مازندران نیازمند حمایت و پشتیبانی مرکز هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین طاهری با بیان این که به حتم مأنوس شدن با کلام الهی در تقویت بنیه علمی طلاب بسیار تأثیرگذار خواهد بود، خاطرنشان کرد: طلاب علاقه مندی که در حال حاضر به عنوان حفاظ قرآن مشغول فعالیت بوده از جمله طلاب مستعد و توانمند در مباحث علمی حوزه هستند.
مدیر حوزه علمیه مازندران در بخش دیگری از سخنان خود به دیدار چند روز گذشته جمعی از علمای استان با حضرت آیت الله جوادی آملی اشاره کرد و با بیان این که ایشان در این دیدار بر ضرورت برگزاری درس های نهج البلاغه و صحیفه سجادیه در مدارس استان تأکید کردند، گفت: با موافقت شورای حوزه علمیه استان به زودی این طرح به صورت هفتگی و در غالب طرح های فوق برنامه برای طلاب برگزار می شود.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران همچنین از برگزاری طرح میثاق طلبگی از 23 تیرماه در نوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: این طرح با حضور طلاب جدیدالورود تا ششم مرداد ماه در نوشهر ادامه خواهد داشت.
حجت الاسلام والمسلمین طاهری در ادامه با اشاره به برگزاری موفق نخستین جشنواره استانی علامه حلی سال گذشته در استان، گفت: این جشنواره امسال نیز با مشارکت بیشتر مدارس علمیه و طلاب استان برگزار خواهد شد.
مدیر حوزه علمیه مازندران با بیان این که امسال به دنبال کیفی تر کردن فعالیت های پژوهشی در سطح مدارس علمیه استان هستیم، خاطرنشان کرد: به همین منظور برگزاری کارگاه های پژوهشی با حضور اساتید فعال در این بخش در دستور کار قرار دارد که در ماه آینده برگزار می شود.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که همه تلاش مجموعه مدیریت استان تقویت شاخص های کمی و کیفی علمی، آموزشی، پژوهشی و تهذیبی در سطح مدارس علمیه استان است، تصریح کرد: خوشبختانه با همراهی و حمایت های بسیار مناسب شورای حوزه علمیه استان شاهد تقویت مدارس علمیه استان طی سال های اخیر بودیم./۹۵۰/۲۰۳/ب2