شباهتهای حضرت مریم و حضرت معصومه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام عدالت امروز در آیین سخنرانی پیام حرم که در شبستان بزرگ امام خمینی(ره) آستان مقدس حضرت معصومه(س) برگزار شد بابیان اینکه قرآن به اهل ایمان سفارش کرده است که برای حرکت در مسیر صراط مستقیم از الگوهای کامل و حسنه در زندگی خود استفاده کنند، اظهار داشت: حضرت آسیه همسر فرعون و حضرت مریم سلامالله علیهما دو الگوی قرآنی برای بانوان امت اسلام هستند.
سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) به بررسی حکمت قرآنی اسوه شدن حضرت آسیه(س) پرداخت و عنوان کرد: حضرت آسیه در محیطی آلوده و تحت سلطه طاغوت توانست از مرزهای ایمان خود صیانت کند تا جایی که در همین مسیر به دست فرعون به شهادت رسید.
کارشناس معارفی آستان مقدس حضرت معصومه(س) حفظ حدود عفت در شرایط سخت را یکی از اساسیترین پیامهای قرآنی اسوه شدن حضرت آسیه برای بانوان امت اسلام توصیف کرد و گفت: قرآن کریم با مثال زدن از حضرت آسیه(س) در سیاق آیات خود حجت را بر امت اسلام تمام کرده چنانکه در روح معرفی چنین الگویی به تبیین حقیقت مجاهدت در مسیر توحید پرداخته است.
حجتالاسلام عدالت با اشاره به معنای و حقیقت واژه مریم ابراز داشت: معنای واژه مریم به معنای بسیار عبادتکننده است؛ اولین پرتو اسوهگی حضرت مریم(س) در اصالت و مطالعه محیط زندگی این بانوی بزرگ قرآنی است.
وی ادامه داد: قرآن کریم محیط زندگی حضرت مریم(س) را محیطی بسیار سالم توصیف کرده است تا جایی که حضرت مریم(س) در بدو تولد از سوی مادر نذر خداوند متعال شد این در حالی است که جریان نذر شدن حضرت مریم(س) باعث شد که بین علمای اورشلیم برای سرپرستی حضرت اختلاف افتد تا جایی که قرعهکشی این علما کفالت حضرت مریم(س) را بانام حضرت زکریا ثبت کرد؛ بر این اساس محیطی پاک تربیتی برای حضرت مریم(س) رقم خورد.
سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) حضرت مریم(س) را مطیع محض خداوند متعال توصیف کرد و گفت: الگوی شرافت خانوادگی حضرت معصومه(س) همانند حضرت مریم(س) الگویی اصیل است تا جایی که پدر این معصومه اهلبیت(ع) شخصی است که از منظر قرآن کریم حجت خدا و واجبالتعظیم است؛ تا جایی که سخن گفتن حضرت امام کاظم(ع) در گهواره کوچکترین کرامت گزارش شد است.
وی افزود: یعقوب بن سراج نقل کرده است که «به حضور امام صادق(ع) رفتم و دیدم حضرت در کنار گهواره پسرش موسی ایستاده و فرزندش در گهواره است. امام مدتی با او راز گفت. پسازآن که سخنانش به پایان رسید، نزدیکتر رفتم. به من فرمود: نزد مولایت (در گهواره) برو و سلام کن. من کنار گهواره رفتم و سلام کردم؛ موسی بن جعفر (ع) که در میان گهواره بود باکمال شیوایی جواب سلام مرا داد و فرمود: برو و نام دخترت [حمیرا] را که دیروز برایش برگزیدهای، عوض کن، آنگاه نزد من بیا؛ زیرا خداوند چنان نامی را نمیپسندد. من هم رفتم و نام او را عوض کردم.»
کارشناس معارفی آستان مقدس حضرت معصومه(س) به بیان اینکه حضرت مریم(س) با حضرت معصومه(س) شباهتهای فراوانی دارند، گفت: در برخی از مصادیق حضرت معصومه(س) از کرامات بیشتری نسبت به حضرت مریم برخوردار هستند تا جایی که قرآن کریم گواه داده است برای حضرت مریم(س) از بهشت روزی میآمد درحالیکه امام معصوم(س) بهعنوان حجت خدا روزی تمام زائران حضرت معصومه(س) را تمام بهشت میداند./837/پ۲۰۲/ج