عزت نفس عامل خوشبختی افراد و بالندگی اجتماع است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ایلام، حجت الاسلام محمد حسین سلیمی، معاون آموزش حوزه علمیه ایلام، ظهر امروز در مسجد ثقلین شهر ایلام اظهار داشت: عزت موجب خوشبختی افراد و بالندگی اجتماع است.
وی افزود: جامعه ای که مردم آن دارای عزت باشند هیچ گاه ذلیل و مقهور دیگران نخواهد شد و باید دانست که عوامل مهمی در پیدایش عزت نقش اساسی دارند و افراد با داشتن آنها می توانند عزت خود و جامعه را تامین کنند.
حجت الاسلام سلیمی خاطرنشان کرد: شناخت خداوند و اطاعت آگاهانه از خداوند به انسان عزت می بخشد و در این باره قرآن کریم می فرماید: هر کسی که خواهان عزت است بداند که عزت تمام در نزد خداوند است و این عزت با شناخت خداوند متعال و عبودیت آگاهانه او به دست می آید.
معاون آموزش حوزه علمیه ایلام با ذکر حدیثی از رسول اکرم (ص) گفت: نبی مکرم اسلام فرمودند: خداوند هر روز ندا می دهد که من پروردگار عزیز شما هستم و هرکس خواهان عزت دو جهان است از خدای عزیز اطاعت کند.
وی ادامه داد: هر انسانی که خواهان عزت است باید آن را از خدا و به سبب اطاعت او خواهان شود و تا زمانی که رابطه عبودیت عاشقانه و آگاهانه بین مخلوق و خالق وجود دارد و انسان بر مدار اطاعت و بندگی حرکت کند عزت او پایدار است که در غیر این صورت چیزی جز ذلت و خفت نصیب او نخواهد شد.
حجت الاسلام سلیمی با بیان اینکه هرکسی که خواهان عزت در تمام شئون اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است باید بداند که سرچشمه همه عزت ها خداست، تاکید کرد: خداوند متعال چه زیبا آن را برای مومنین تبیین در سوره آل عمران آیه ۲۶ فرموده است: بگو بار خدايا تويى كه فرمانفرمايى هر آن كس را كه خواهى فرمانروايى بخشى و از هر كه خواهى فرمانروايى را باز ستانى و هر كه را خواهى عزت بخشى و هر كه را خواهى خوار گردانى همه خوبيها به دست توست و تو بر هر چيز توانايى.
این مدرس حوزه ابراز کرد: بهترین راه برای لذت بردن بیشتر از زندگی وابسته نشدن به دنیا است؛ چرا که به قول عرفا باطن دنیا جهنم است و کسی که وابسته به دنیا و شئون آن می شود در حقیقت در جهنم زندگی می کند؛ اگر دنیا در چشم، بزرگ جلوه داده شود، او در برابر هر کس و هر چیز ذلیل و برده می شود.
معاون آموزش حوزه علمیه ایلام عنوان داشت: بی نیازی از مردم نیز از عواملی است که به انسان عزت می بخشد و نیازمندی به دیگران انسان را ذلیل و خوار می کند که این یعنی نمی توان هم نیازمند به دیگران بود و هم عزت نفس داشت، بنابراین انسان به میزانی که احساس نیاز به دیگران می کند به همان میزان ذلت و خواری را پذیرفته است.
وی در پایان گفت: پارسایی لذیذ ترین میوه ای است که از شجره دین می توان چید و تقوا به انسان بصیرت، شجاعت و حق گویی مستمر می بخشد؛ انسانی که پارسا باشد هنگامی که مشکلات زندگی او زیاد می شود خودش را نمی بازد و با کمال متانت و اقتدار و ثبات نفس با مشکلات برخورد می کند؛ پس تقوا انسان را محکم با صلابت و نفوذ ناپذیر می سازد./۸۷۹/پ۲۰۲/ب۱