۵۰۰ روحاني به مناطق زلزله زده غرب کشور اعزام شدند
به گزارش خبرگزاری رسا، در طول تاريخ انقلاب اسلامي ايران طلاب و روحانيون در زمينه هاي فرهنگي، اجتماعي، سياسي و حتي اقتصادي نقش فعال و پررنگي داشته اند. قشري که در بحبوحه جنگ تحميلي و بعد از ان در دوران سازندگي نقش موثري ايفا کرده اند. بعد از تشکيل سازمان بسيج اساتيد، طلاب و روحانيون کشور حرکت هاي خودجوش بسيج با حضور طلاب حوزه هاي علميه و روحانيون منسجم تر و اثرگذارتر پيش رفته تا به امروز که در محرومترين نقاط کشور و بحراني ترين شرايط حضور اعضاي اين سازمان به وضوح ديده مي شود. حجتالاسلام عبدالعلی گواهی رئیس سازمان بسیج طلاب و روحانیون کشور در گفتگویی به بيان برخي از فعاليت هاي اين سازمان پرداخت، در ذیل متن این گفنگو تقدیم می شود:
درباره تعداد اعضاي سازمان بسيج اساتيد، طلاب و روحانيون کشور و وظايف و اهداف کليدي اين سازمان توضيحاتي بفرماييد.
اين سازمان در حال حاضر 1200 پايگاه مقاومت بسيج و 120 تا حوزه مقاومت فعال داشته و 150 هزار نفر از اساتيد دانشگاه ها طلاب و روحانيون کشور اعم از شيعه و سني در اين سازمان عضو هستند.
همانطور که مستحضريد رويکرد کلي سازمان بسيج اساتيد، طلاب و روحانيون کشور رويکرد فرهنگي است. از زماني که با تجميع برخي از قسمت ها در نمايندگي ولي فقيه و سازمان بسيج، سازمان بسيج اساتيد، طلاب و روحانيون کشور شکل گرفت چند هدف و مأموريت ويژه براي اين سازمان در نظر گرفته شد. يکي از اين مأموريت ها ايجاد فضاي بصيرت افزايي و روشنگري در حوزه هاي علميه، روحانيون و طلاب و اساتيد دانشگاه هاي کشور و انتقال اين فضا در سطح جامعه و بين آحاد مردم است. مأموريت ديگر در جهت تحقق فرمايشات و تأکيدات مقام معظم رهبري در خصوص انقلابي ماندن حوزه هاي علميه است. تقويت روحيه جهادي در حوزه هاي علميه و بحث انقلابي گري به اين منظور در اهداف و اقدامات ويژه سازمان قرار گرفته است.
همراه شدن با گروه هاي جهاي براي محروميت زدايي از مناطق کم برخودار و نواحي روستايي نيز از جمله ديگر فعاليت هاست. روحانيون براي پرداختن به مسائل فرهنگي و تقويت بنيان هاي مذهبي و اعتقادي در بين ساکنان نواحي روستايي و محروم با گروه هاي جهادي استانها همراه شده و در کنار فعاليت هاي عمراني گروه هاي جهادي به انجام اقدامات فرهنگي مي پردازند.
علاوه بر اين موارد اعضاي اين سازمان وظيفه همراهي با کاروان هاي راهيان نور را نيز بر عهده دارند. چرا که ما معتقديم کاروان هاي راهيان نور فرصت مغتنمي است براي ايجاد ارتباط بين روحانيون و اقشار جوان جامعه و افزايش تاثيرگذاري معنوي اين افراد بر جوانان. در اين سفرها زائران علاوه بر بهره گرفتن از اطلاعات ديني و معنوي با روحانيون و طلاب انس مي گيرند. خوشبختانه در اين زمينه توفيقاتي نيز نصيبمان شده است. در هفته بسيج امسال با سازمان بسيج زنان توافق نامه اي امضا کرده ايم و مقرر شده 3 هزار نفر از خواهران طلبه و فارغ التحصيلان حوزه هاي کشور براي ارائه مشاوره و راهنمايي هاي مذهبي در زمينه ازدواج، فرزندپروري و موارد تربيتي در مناطق شهري و روستايي فعاليت کنند.
از اهداف و برنامه هاي آتي سازمان بسيج اساتيد، طلاب و روحانيون کشور به چه مواردي مي توانيد اشاره کنيد؟
از جمله برنامه هايي که در دست اجراست سازمان دهي گروهي ازطلبه هاي نخبه کشور است که طبق فرمايشات مقام معظم رهبري بتوانند در زمينه بصرت بخشي و بصرت افزايي در جامعه و آگاهي بخشي در خصوص ضرورت حفظ آرمان هاي امام خميني(ره) ، انقلاب و شهدا گام بردارند. همچنين از آنجا که تا به امروز تنها در 4 استان سازمان بسيج اساتيد فعال شده در نظر داريم تا پايان سال سازمان بسيج اساتيد حوزه هاي علميه در ده استان کشور راه اندازي شوند. در کنار اين برنامه ها، ايجاد و تجهيز گروهي از 1000 طلبه جوان با عنوان گروه امداد و نجات نيز در دستور کار سازمان بسيج اساتيد، طلاب و روحانيون قرار گرفته است. اين طلبه هاي جوان با آموزشهاي مشارکت تيپ رزمي تبليغي امام صادق(ع) براي مقابله با مواقع بحراني و حوادث مترقبه تجهيز خواهند شد تا در مواقع اضطراري چون زلزله اخير غرب کشور بتوانند با آمادگي کامل روحي و رواني در نواحي اسيب ديده حضور يابند و بازماندگان و اسيب ديدگان حوادث را ياري کنند. اين طرح جزو برنامه مورد تاکيد نماينده ولي فقيه در سپاه پاسداران بوده و ان شاءالله در آينده بسيار نزديک شاهد تحقق آن خواهيم بود .
طي سالهاي اخير روحانيون و طلاب در مناطق روستايي و محروم حضور پررنگي داشته اند .در خصوص لزوم حضور اعضاي سازمان در اين مناطق و فعاليت هاي عمده شان بفرماييد.
رسيدگي به زيرساخت هاي فرهنگي در مناطق روستايي و کم برخودار از جمله اهداف و برنامه هاي اصلي اين سازمان است. معتقديم ارتباط بين روحانيت با مردم به ويژه در نواحي کم برخوردار از اطعام و امور روزانه مردم واجب تر است. چرا که از يک طرف روحانيت زماني مي تواند به حيات طيبه اش نزديک شود که با مردم به ويژه ساکنان نواحي محروم ارتباط داشته باشد و ما مقيد به اين ضرورت هستيم. از طرفي اين ارتباط سبب تقويت پايه هاي ديني ، اخلاقي و فرهنگي ساکنان روستاها و دلگرمي شان مي شود. خوشبختانه دراين زمنيه تاکونو اقدامات قابل توجهي انجام شده است . ضمن اينکه در حوزه علميه نيز در خصوص رفتن طلاب و روحانيون به مناطق محروم و ساکن شدنشان در اين مناطق تدابيري انديشيده شده است. ضرورت اين ارتباط در شرايط بحراني و وقوع حوادث غيرمترقبه در روستاها و مناطق محروم بيشتر احساس مي شود .به عنوان نمونه در زلزله اخير که غرب کشور را با آسيب جدي روبرو کرد حضور روحانيون بسيار کمک کننده بود.
روحانيون اعزامي به مناطق زلزله زده چه نقشي توانستند ايفا کنند؟
پس از وقوع زلزله بيش از 500 نفر از روحانيون جوان از سراسر کشور به ويژه استان هاي همجوار کرمانشاه، قم و تهران به اين مناطق اعزام شدند. برخي از روحانيون نيز که به صورت خودجوش به همراه کارواني از جوانان منطقه شان راهي مناطق زلزله زده شدند . اين افراد علاوه برانجام مراسم کفن و دفن فوت شدگان،روحيه دادن به بازماندگان و خانواده هاي داغدار و دلجويي از بيمارن و اسيب ديدگان مصدوم در مراکز درماني را با احساس مسئوليت و تمام و کمال انجام مي دادند و اثرات مثبت حضور انها در بين مردم روستاهاي زلزله رده کرمانشاه به وضوح قابل مشاهده بود . بحث روحيه دادن به بازماندگان موضوع مهمي است که مغفول مانده و ما دردصديم در اينده در قالب برنامه اي مدون ان را با حضور طلاب و روحانيون کشور سازمان دهي کنيم./۸۰۴/د۱۰۳/ب۱