۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۹
کد خبر: ۵۵۷۸۵۵
حجت الاسلام پژمانفر تشریح کرد؛

دستاوردهای فراکسیون قرآن و عترت در سال جاری

نشست خبری چالش‌های اعتبارات قرآنی و نقش مجلس در حمایت از مؤسسات قرآنی مردم نهاد، با حضور حجت‌الاسلام پژمان‌فر برگزار شد.
پژمانفر

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه خبری اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور «اتقان» نشست خبری چالش‌های اعتبارات قرآنی و نقش مجلس در حمایت از مؤسسات قرآنی مردم نهاد، امروز 16 اسفند با حضور حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر، رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی و دکتر حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

«تشریح دستاوردهای فراکسیون قرآن و عترت در سال جاری»

حجت‌الاسلام پژمان‌فر با بیان اینکه قوانین موجود در کشور در خصوص برنامه‌های قرآنی با آنچه که مورد انتظار ماست فاصله زیادی دارد، اظهار داشت:‌ در کشور ما قرآن در مقاطع مختلف از پیش‌دبستانی و دبستان تا دیپلم تدریس می‌شود، اما دانش‌آموزان پس از فراغت از تحصیل، توانایی روخوانی و روانخوانی قرآن کریم را به خوبی ندارند.

وی با بیان اینکه بیش از 60 درصد فارغ‌التحصیلان مدارس در روخوانی و روانخوانی قرآن مشکل دارند، افزود: در اسناد بالادستی آمده است که دانش‌آموزان پس از تحصیل در مدارس، باید توانایی روخوانی و روانخوانی قرآن را کسب کنند، اما متأسفانه این امر در بسیاری از موارد محقق نمی‌شود.

«قرآن را باید به برنامه اصلی مردم تبدیل کنیم»

رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس با بیان اینکه ما سعی در شناسایی موانع اجرای قوانین در امور قرآنی هستیم، خاطرنشان کرد: در جلسه‌ای با وزیر آموزش و پرورش، دغدغه همکاران من کسب توانایی و مهارت قرآنی دانش‌آموزان در مدارس بود، بر همین اساس اهدافی تبیین کردیم، به طوری که برای اخذ مدرک دیپلم  باید توانایی دانش‌آموزان در روخوانی و روانخونی قرآن کریم احراز شود، یعنی کسی که نتواند به این مهارت دست یابد،‌ شرایط فارغ‌التحصیل شدن از مدرسه در مقطع متوسطه را ندارد.

وی به اهمیت قرآن در برنامه‌های زندگی افراد اشاره کرد و گفت: قرآن باید برنامه اصلی همه افراد باشد نه فوق برنامه، هدف جامعه در رسیدن به برنامه‌های قرآنی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است، بر همین اساس باید برای رسیدن به جامعه مطلوب برنامه‌ریزی کنیم.

«سامان دهی شبکه ارتباط با فعالان قرآنی»

حجت‌الاسلام پژمان‌فر از ساماندهی شبکه ارتباط با فعالان قرآن خبر داد و افزود: در تمامی مجامع استانی، یک نفر رابط قرآنی که در مجامع قرآنی شناخته شده است فعالیت می‌کند و این افراد در شورای توسعه استان‌ها معرفی شده‌اند.

رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس با اشاره به اینکه تاکنون شوراهای قرآنی استان‌ها مورد غفلت بوده است، خاطرنشان کرد: مقرر شده تا مطابق برگزاری جلسات شورای فرهنگ عمومی، به برگزاری جلسات شورای فرهنگ قرآنی نیز اهتمام بیشتری شود. در نشستی با وزیر کشور نیز تصمیم گرفتیم با برگزاری جلساتی در استان‌ها به دغدغه‌های فعالان قرآنی پرداخت شود.

«حمایت از بخش خصوصی را در اولویت قرار می‌دهیم»

وی با اشاره به اینکه مهمترین مجموعه‌ای که می‌تواند در توسعه انس با قرآن مؤثر باشد بخش خصوصی است، افزود: پیگیر هستیم که مجموعه‌های قرآنی را متحد کنیم، البته اخبار خوبی نیز از ادغام اتحادیه‌های کشوری شنیده شده است.

حجت‌الاسلام پژمان‌فر به نگاه اشتباه مسئولان تصمیم‌گیر کشور به قرآن اشاره کرد و گفت: سال گذشته با تصمیماتی که مسئولان دولتی داشتند، به نظر می‌رسید که نگاه به قرآن در جامعه تصمیم‌گیر کشور ضعیف و اشتباه است، تا جایی که هر سال شاهد کاهش بودجه‌های قرآنی بودیم.

«50 میلیارد تومان از بودجه سال 96، تا پایان سال محقق می شود»

رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس با بیان اینکه امسال شاهد 50 درصدی بودجه قرآنی بودیم، خاطرنشان کرد: امسال بودجه قرآنی از 200 به 100 میلیارد تومان کاهش یافت که تاکنون ریالی از آن نیز تخصیص پیدا نکرده است، البته با مکاتباتی که داشتیم قرار است 20 اسفندماه 40 تا 50 میلیارد تومان از آن تحقق پیدا کند.

«برنامه های فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی در سال 97»

حجت‌الاسلام پژمان‌فر با اشاره به اینکه حمایت از بخش خصوصی در امور قرآنی یکی از اولویت‌های فراکسیون قرآن و عترت مجلس در سال آینده است، تصریح کرد:‌ تلاش می‌کنیم با نظارت کافی، بخش خصوصی از سهم بیشتری در حوزه قرآن برخوردار شود.

وی در رابطه با بیمه فعالان قرآنی نیز خاطرنشان کرد: هفته گذشته جلسه‌ای با آقای فقهی‌زاده معاون قرآن و عترت ارشاد داشتیم که قرار شد گزارش دقیقی از این موضوع ارائه شود تا منابع لازم برای تأمین هزینه بیمه فعالان قرآنی را پیگیری کنیم.

رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس به معافیت مؤسسات قرآنی از مالیات اشاره کرد و گفت: معافیت مؤسسات قرآنی از مالیات و هزینه انشعابات آب، برق و گاز از دیگر اولویت‌های ما در مجلس است که امیدواریم این امر نیز محقق شود.

وی با اشاره به اینکه سال آینده باید فضای کشور را براساس برنامه‌های انس با قرآن هدایت کنیم، افزود: سرانه تلاوت قرآن و استفاده از جلسات قرآن و همچنین ترجمه آیات الهی باید در کشور افزایش یابد و مهمترین گروهی که می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد مردم هستند.

«قرار گرفتن اعتبارات قرآنی سال 97 در ردیف اصلی؛ اتفاقی بی سابقه»

حسن محمدی، نایب رییس صندوق مشارکت توسعه فعالیت‌های قرآنی در نشست بررسی چالش‌های اعتبارات قرآنی و نقش مجلس در حمایت از موسسات با بیان اینکه سهم موسسات از بودجه در سال‌های گذشته حدود 5 درصد بود اظهار داشت: بودجه منشور توسعه فرهنگی قرآنی مربوط به دستگاه‌ و نهاد خاصی نیست؛ بلکه این بودجه به منظور توسعه فعالیت‌های قرآنی به 25 نهاد و دستگاه مختلف تخصیص می‌یابد که یکی از این دستگاه‌ها نهادهای مردمی هستند.

وی با بیان اینکه بالغ بر 4 هزار موسسه قرانی در کشور فعالیت می‌کنند افزود: ما از سال 1390 که رهبر معظم انقلاب اسلامی مطالبه تربیت 10 میلیون حافظ قرآن داشتند شورای راهبردی طرح ملی حفظ را ساماندهی کردیم که با اعتبارات آن زمان پژوهشی انجام شد.

محمدی با اشاره به اینکه در آن زمان برای هر نفر جزء قرآن حداقل 50 هزار تومان اعتبار تخمین زده شد تصریح کرد: این امر در صورتی بود که حافظان قرآن در موسسات مردم نهاد تربیت شوند که البته برای تحقق این امر که 300 میلیون جزء حافظ قرآن داشته باشیم 15 میلیارد تومان اعتبار تخمین زده شد که سالانه هزار میلیارد تومان برای حفظ قرآن لازم بود.

نایب رییس صندوق مشارکت توسعه فعالیت‌های قرآنی با بیان اینکه امسال بودجه قرانی با تعجب بسیار صد میلیارد تومان مصوب شد گفت: برای بودجه سال آینده نیز 40 میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود که به نوعی فعالان قرآنی و مسئولان به افزایش این اعتبار امیدی نداشتند اما با همت آقای پژمانفر و همکارانشان این مبلغ به صد میلیارد تومان افزایش یافت؛ همچنین از ردیف متفرقه در ذیل ردیف اصلی بودجه قرار گرفت.

«افزایش سهم موسسات از اعتبارات منشور توسعه فرهنگ قرآنی از 5 به 50 درصد»

وی به سهم نهادهای قرآنی در اعتبارات اشاره کرد و افزود: امسال با تلاش‌های صورت گرفته مصوب شد که 50 درصد از اعتبارات قرآنی به دست نهادهای مردمی برسد، در حالی که تا پیش از این سهم موسسات قرآنی از اعتبارت قرآنی، تنها 5 درصد بود/.۸۱۳/د103/ب1

ارسال نظرات