۱۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۲
کد خبر: ۵۷۰۲۴۴
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد:

کار فرهنگی در مسجد باید ستادی انجام شود

حجت الاسلام ارزانی گفت: ما نباید یک الگوی از پیش تعیین شده برای همه شهرها معین کنیم چرا که الگو در هر شهری متفاوت است ولی کار باید ستادی انجام شود، بسترسازی و تمهید و تسهیل از وظایف فرهنگیان است.
حجت الاسلام ارزانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی صبح امروز در اولین اجلاس سراسری مسؤولان ستادی و استانی کشور که در هتل سپاهان اصفهان واقع در چهارراه فرشادی برگزار شد، گفت: فعالان مساجد باید زعامت امام جماعت را بپذیرند.

وی در ابتدا با عرض خیر مقدم به افراد حاضر در جلسه افزود: از همه عزیزان حاضر در جلسه سپاسگزارم که رنج سفر را تحمل کردند و در این گردهمایی شرکت کردند.

حجت الاسلام ارزانی اظهار کرد: پیامبر(ص) در روایتی خطاب به امیرمؤمنان(ع) می فرمایند، اگر یک نفر به واسطه تو هدایت شود، از هر آنچه خورشید به آن می تابد با ارزش تر است؛ هدایت انسان ها وظیفه انبیا است و خداوند در مصحف شریف فرموده است که هدایت انسان ها باید با حکمت و موعظه حسن و جدال احسن انجام گیرد.

دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تصریح کرد: مساجد همواره طلایه دار مبحث هدایت مردم بوده اند و در حال حاضر نیز این وظیفه را عهده دار هستند و اگر این مسأله به درستی انجام گیرد جامعه به سمت سعادت هدایت خواهد شد؛ در راستا باید متذکر شوم روحانی مسجد نقش اساسی و محوری دارد و همه فعالان یک مسجد باید زعامت روحانی مسجد را بپذیرند.

وی خاطرنشان کرد: روحانیانِ مطیع امام خمینی(ره) و همراهی مردم دو عامل اساسی در شکل گیری انقلاب چهل ساله ایران بوده است؛ بعد از گذشت چهل سال از عُمر با برکت انقلاب همچنان باید روحانیت و مردم پیش برنده امور باشند از این رو دشمن قصد دارد بین مردم و روحانیان فاصله ایجاد کند.

حجت الاسلام ارزانی با بیان این که تعامل برای بشر یک اصل است، افزود: تعامل در جامعه باید حول محور ولی فقیه انجام شود و این روش باید در کارهای گروهی در مساجد به وقوع بپیوندد؛ آگاهی از نوع برقرار کردن تعامل و آموزش دادن چگونگی تعامل به دیگران از مقاصد مسجد است.

دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: انسان ها در مبانی دینی یا برادر دینی ما هستند یا برادر ما از جهت خلقت هستند؛ مردم به این جهان بینی و این ایدئولوژی در انقلاب رأی داده اند از این رو در مساجد نباید جناح بازی و باند بازی راه بیفتد؛ ما نباید یک الگوی از پیش تعیین شده برای همه شهرها معین کنیم چرا که الگو در هر شهری متفاوت است ولی کار باید ستادی انجام شود، بستر سازی و تمهید و تسهیل از وظایف فرهنگیان است؛ آیت الله بهشتی مرد تشکیلات بود و دشمن در شناسایی و ترور ستون های انقلاب موفق بود.

وی ابراز کرد: مسجد وظیفه دارد قطرات پراکنده در محلات را به اقیانوس الله وصل کند بنابراین مسؤولان مساجد باید از مدل های مختلف استفاده کنند و افراد با تفکرهای گوناگون را به مساجد جذب کنند چرا که مردم ولی نعمت ما هستند.

حجت الاسلام ارزانی گفت: کارهای گروهی باید حول محور پنج مسأله انجام گیرد، اولین محور تعاون و همکاری و همدلی در بِرّ و تقوا است، دومین محور نظم و انضباط است که باید متقن باشد، سومین محور مشورت کردن است البته منظور مشورت کردن در امرالله نیست بلکه منظور امور مردم است، محور چهارم اخلاق محوری و اخلاق مداری است و پنجمین محور در کارهای گروهی تربیت کادر است.

وی اظهار کرد: یکی از عیوب اساسی کشور عدم پایبندی به سیستم است و عموماً همه افراد می خواهند در این راستا اجتهاد کنند، اجتهاد در اجرا سبب فساد عمل می شود و جایگاه اجتهاد در نظریه است.

حجت الاسلام ارزانی ابراز کرد: مسجد باید در حوزه آسیب های اجتماعی وارد شود و در راستای برطرف کردن این آسیب ها قدم بردارد؛ در حال حاضر یک نیاز ثانویه ای همچون کمبود آب مشکل اساسی مردم است و بنابراین مسجد باید در راستای برطرف کردن مشکلات بصیرت دهی داشته باشند.

وی در پایان با بیان این که ستادهای فرهنگی هنری باید از تمام ظرفیت های استانی در راستای افزایش ظرفیت کانون های مساجد استفاده کند، گفت: ظرفیت آموزش و پرورش، ظرفیت بسیج ها و از ظرفیت حوزه های علمیه باید از سوی کانون های فرهنگی هنری مورد استفاده قرار بگیرند./۸۶۷/پ203/ب1

ارسال نظرات