بررسی الزامات تمدن نوین اسلامی در اندونزی
به گزارش خبرگزاری رسا، «نشست علمی الزامات تمدن نوین اسلامی» از سوی دانشکده الهیات ومعارف اسلامی دانشگاه شریف هدایت الله اندونزی دانشگاه با همکاری دانشگاه مذاهب اسلامی و سخنرانی دکتر مختاری ریاست دانشگاه و آخوند نوری زاد امام جمعه اهل سنت گنبدکاووس و شرکت هیئت تقریبی ایران برگزار شد.
دکتر مختاری دراین نشست با بیان این که تمدن اسلامی بر پایه دو شاخصه مهم پیامبر عظیم الشان اسلام شکل گرفت، گفت: اولین شاخصه، اخلاق آن حضرت و دیگری دلسوزی ایشان نسبت به عموم مردم بود که پایه های اصلی شکل گیری تمدن اسلامی را تشکیل داد.
وی افزود: بنیانگذار تمدن اسلامی پیامبر مکرم اسلام است. چون دعوت پیامبر(ص) منطبق با فطرت بشر بوده و بنابراین این تمدن جهانی شد و همه از این آموزه های انسانی و اسلامی ایشان استقبال کردند که بعدا به صورت تمدن در آمد.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی بیان داشت: تمدن نوین اسلامی، پیشرفت همه جانبه بشر امروزی در سایه وحی و آموزه های دین مبین اسلام است و نگاهی که اسلام به انسان دارد در دو بعد و ساحت مادی و معنوی است و تمدن نوین اسلامی نیز نگاه همه جانبه به انسان دارد همانگونه که اسلام نگاه می کند، لذا تمدن اسلامی با تمدن غربی که نگاه مادی گری به انسان دارد متفاوت است.
اصلی ترین الزامات و مقدمات تمدن نوین اسلامی
دکتر مختاری در ادامه به الزامات و مقدمات تمدن نوین اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: وحدت بین مسلمانان و احترام به مقدسات یکدیگر و تفسیر صحیح و برداشت های درست از متون دینی به عنوان اصلی ترین الزامات تمدن نوین اسلامی است.
وی همچنین یکی از رسالت ها و وظایف دانشگاه مذاهب اسلامی را ارئه تفسیر صحیح از متون دینی عنوان کرد و افزود: امروز وظیفه دانشگاهیان است که با تفاسیر و قرائت های غیرمنطقی ومخالف با آموزه های قرآنی مقابله کنند و تفسیر صحیح و درست از متون را ارائه نمایند.
سپس آخوند عبدالباسط نوری زاد امام جمعه اهل سنت گنبدکاووس نیز به ارائه مطلب در خصوص سهم جامعه اهل سنت ایران در شکل گیری تمدن نوین اسلامی پرداخت و گفت: با توجه به هدایت های مقام معظم رهبری در ایران، اهل سنت نیز دوشادوش برادران شیعه نقش مهمی در شکل گیری تمدن نوین اسلامی دارند که مهترین رکن آن وحدت میان مسلمانان است و این را نصب العین برنامه های خود قرار داده و به عنوان یک الگو به سایر مسلمانان ارائه می دهند.
در ادامه حاضران سوالاتی را درخصوص دانشگاه مذاهب اسلامی، وضعیت اهل سنت در ایران و چگونگی برون رفت ازبحران هایی که در جهان اسلام وجود دارد مطرح کردند و دکتر مختاری و آخوند نوری زاد پاسخ دادند./۸۴۱/د۱۰۳/س