جامعه جوان در اقتصاد، فرهنگ و سیاست پیروز است
![جامعه جوان در اقتصاد، فرهنگ و سیاست پیروز است](/files/fa/news/1399/1/16/250851_187.jpg)
حجت الاسلام والمسلمین یحیی کبیر دانشیار گروه فلسفه و عرفان دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به سالروز ولادت با سعادت حضرت علیاکبر(ع) و روز جوان خاطرنشان کرد: جوان از نظر عرفان الهی و شیعی به معنای نو شدن و تحول است.
وی با بیان این که جامعه جوان در اقتصاد، سیاست، فرهنگ و تولید حرف اول را می زند، گفت: بر عکس اگر یک جامعه ای پیر باشد هیچگاه موفق نیست، بنابراین توجه به قشر جوان از ضرورت های غیر قابل انکار است.
حجت الاسلام والمسلمین کبیر سن بین 20 تا 40 سال را سن جوانی توصیف کرد و افزود: انسان باید از این دوران بهترین استفاده را ببرد همچنانکه در ازدواج نیز توصیه شده در سنین پایین صورت بگیرد و اصلا جوانی دوران ارتباط با خدا است.
وی با تأکید بر این که در طول تاریخ نیز همواره جوانان در صف نخست دین باوران بوده اند، گفت: جوان همچون یک زمین آماده کشت است که هرچه در آن بکارد رشد میکند، پس بهترین زمینه را برای خدایی شدن دارد، همچنانکه در روایت داریم اولین گروه هایی که به امام زمان(عج) بعد از ظهور ایشان ملحق می شوند از جوانان هستند.
استاد دانشگاه تهران در بخش دیگری از این گفتوگو تصریح کرد: وقتی جوان را به معنای نو شدن و تجدید تکامل معنا کردیم، دیگر خستگی در او راه ندارد، آماده کشف و ارائه امور جدید است و جهش و فعالیت و تلاش در او نمود بیشتری دارد.
وی اعتماد بیشتر به جوانان را امری ضروری توصیف کرد و یادآور شد: نشاط الهی و صفای باطن در جوان بالا است و به همین جهت است که اصحاب کهف را نیز جوان نامیده اند، بنابراین ما موجودیتی بهتر از جوان داریم و این نسل جوان باید بیشتر از گذشته به فکر کشور و جامعه باشند.
حجت الاسلام والمسلمین کبیر در پایان خاطرنشان کرد: ما باید ملتی سرزنده و شاداب باشیم تا بتوانیم با مشکلات مقابله کنیم، ملت پیر یا کودک نمیتواند در برابر مصائب تحمل داشته باشد، چون شوری که در جوان ایجاد میشود در جای دیگری نیست از این رو آینده کشور ما باید جوان و سرزنده باشد./1330/ج