کنکوری ها در ماه رمضان چه نکاتی را باید رعایت کنند؟
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از جام جم آنلاین، داوطلبان کنکور در سالی که آزمون آنها برگزار میشود برنامهریزیهایی دارند که حتی زندگی خانوادهشان هم با این برنامهها درگیر میشود.
کنکوری های 1401 اما برنامهریزی خاصتری دارند زیرا امسال بعد از اینکه از تعطیلات نوروز خارج میشویم بلافاصله ماه رمضان را در پیش داریم، بنابراین داوطلبان کنکور که برای مطالعه در تعطیلات نوروز برنامهریزی کردند حالا باید برنامه جدیدی هم برای ماه رمضان داشته باشند که از نظر تغذیه و زمانبندی مطالعه با روزه داری منافات نداشته باشد البته کارشناسان آموزشی برنامههای خاصی را مطرح کردهاند که داوطلبان کنکور میتوانند از این برنامهها نیز استفاده کنند.
سخنی با کنکوری های روزه دار 1401
اصلا در ماه رمضان و بخاطر روزه داری مطالاتتان را متوقف نکنید بلکه به خدا توکل کنید و برنامههایتان را براساس آنچه راحت تر هستید، تغییر دهید.
البته هر فردی براساس روحیات و خلقیات شخصی باید برنامه شخصی داشته باشد اما به طور کلی کارشناسان معتقدند اینکه بلافاصله پس از خوردن وعده سحری مطالعه را آغاز کنید کار درستی نیست، بلکه باید یک ساعت بعد از سحر مطالعه را شروع کنید و تا ظهر که هنوز گرسنه نشدهاید به مطالعه ادامه دهید
پس از آن میتوانید استراحت کنید تا کمبود خواب شبانهتان جبران شود، اما جای شب و روز را عوض نکنید، تحقیقات نشان داده که بهترین زمان برای داشتن خواب عمیق و کامل بین ساعات ۱۱ شب تا ۵ صبح اتفاق میفتد و هیچ چیز نمی تواند جای خواب شب را بگیرد.
پس از استراحت تا زمان افطار میتوانید به مطالعه دروس عمومی و سبکتر بپردازید.
با توجه به اینکه ماههای پایانی مانده به کنکور است، از تست زدن غافل نشوید.
برای تقویت حافظه بهترین راه تلاوت آیات قرآن کریم می باشد بنابراین در روز چند آیه از قرآن را بخوانید.
سعی کنید بیشتر در خانه باشید و انرژی خود را برای رفت و آمد به بیرون از خانه تلف نکنید.
از خانواده بخواهید امسال از دید و بازدیدهای رمضان پرهیز کنند. شاید بخواهید از نظر تغذیه نیز برنامهریزی داشته باشید، پس بهتر است در وعده سحر به جای استفاده از قندهای ساده نظیر حلوا، قند و شکر، شیرینی، مربا و عسل از قندهای مرکب نظیر نان، برنج و ماکارونی استفاده کنید.
غذای افطار را به آرامی اما در یک وعده میل کنید و از خوردن تنقلات فراوان در فاصله افطار تا سحر بپرهیزید زیرا این کار باعث می شود معده شما برای صرف سحری به طور کامل خالی و آماده باشد.
از مصرف شیر و ماست هم غافل نشوید.
نگاهی به تجربه کنکوری های قبل
جواد عبدیایی رتبه برتر کنکور علوم انسانی در سال گذشته در این باره میگوید: برخی داوطلبان کنکور در ماه رمضان سعی میکنند شبها درس بخوانند اما من چند روزی این کار را انجام دادم و تجربه موفقی نبود، بنابراین به کنکوریها توصیه میکنم شبها را به خوابیدن اختصاص دهند و پس از سحر به مطالعه بپردازند.
پدر محمدپیام نایبی رتبه برتر کنکور گروه ریاضی و فنی در سال 1400 نیز در این باره عنوان میکند: ما پسرم نه شرایط تغذیهای و نه برنامه مطالعاتیاش را تغییر نداد، فقط ما سعی کردیم محیط خانه را آرام و خلوت نگه داریم و هیچ دید و بازدیدی نه در نوروز و نه در ماه رمضان نداشته باشیم تا پسرم راخت به مطالعاتش بپردازد.
منبع: فارس