کتاب «گزیدهای از دیدگاههای شهید بهشتی» به چاپ چهارم رسید
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، کتاب «گزیدهای از دیدگاههای شهید بهشتی» اثر حسن اردشیری در مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما تهیه و در ۲۲۲ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ چهارم رسید.
شهید آیت الله سید محمد حسینی بهشتی که به تعبیر امام خمینی «به تنهایی، یک امت بود» چهره همیشه درخشانی است که اندیشه مستحکم و منطقی و شیوه مدیریت و زهد و پارسایی او، الگوی تمام عیاری را برای جامعه اسلامی، به ارمغان آورد. از همین روست که آشنایی با جنبههای مختلف شخصیتی و فکری او ضرورت همیشگی جامعه ماست.
اثر حاضر، دیدگاههای کلامی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی او را با اقتباس از نوشتههایش، در پیش روی خواننده میگذارد.
ساختار اثر:
این کتاب در چهار بخش تألیف شده است؛ بخش اول با عنوان «فلسفه» مشتمل بر پنج فصل است؛ فصل اول با عنوان «معرفت شناسی» مقصود از ذهن و عین، ارزش آگاهی و شناخت و گونههای موضوع شناخت را بیان میکند. فصل دوم با عنوان «مابعد الطبیعه» نخستین گام در راه کسب معرفت، مسائل مابعدالطبیعه از نظر ارسطو و معاد شناسی و مابعد الطبیعه را شرح میدهد. سومین فصل با عنوان «خداشناسی» اثبات صانع از دیدگاه قرآن، فطری نبودن وجود صانع، معنای توحید و میزان اعتبار علل و اسباب را بررسی کرده است. فصل چهارم با عنوان «اسما و صفات خدا در قرآن» معنای اسم و صفت و تفاوت آن دو، مکان نداشتن خداوند و عرش خداوند را مورد تأکید قرار داده است. فصل پنجم با عنوان «انسان شناسی» انسان شناسی از دیدگاه علوم تجربی و وحی، رستاخیز جهان و انسان و نقش توکل در زندگی انسان را به نگارش درآورده است.
بخش دوم با عنوان «سیاست و مدیریت» مشتمل بر دو فصل است؛ فصل اول به عنوان سیاست لزوم صدور انقلاب اسلامی، ارتباط جمهوری اسلامی با جهان اسلام و روشهای اصلاحات را بیان کرده است. دومین فصل با عنوان «مدیریت» شایسته سالاری در انتخاب مدیران، تقدم تعهد بر تخصص در انتخاب مدیران و مراحل انتخاب افراد بر پایه تعهد و تخصص را تشریح کرده است.
«اقتصاد» عنوان سومین بخش از کتاب حاضر است که مشتمل بر شش فصل است. فصل اول با عنوان «مبانی عقیدتی اقتصاد» متفاوت بودن بینش انسان مادی و انسان الهی، نقش پول و اقتصاد در حکومتهای به اصطلاح دموکراسی و اهداف اقتصاد اسلامی در قانون اساسی را مورد تأکید قرار داده است. فصل دوم با عنوان «مالکیت در اسلام» مال و مِلک، انواع و اقسام مالکیت و محدوده حق تصرف ناشی از مالکیت را بررسی میکند. فصل سوم با عنوان «معاملات اسلامی» اجاره، مزارعه و مضاربه را تبیین کرده است. فصل چهارم با عنوان «بانکداری» ضرورت وجود بانک، فعالیتهای بانکی و قرعه کشی را شرح میدهد. فصل پنجم با عنوان «مالیات» موارد مالیات در اسلام و مکانیسم وضع مالیات در اسلام را به رشته تحریر درآورده است. ششمین فصل با عنوان «بیمههای اجتماعی» تعریف بیمه و جایز بودن بیمههای خصوصی بنابر فتوای امام خمینی(ره) و منافات نداشتن آن با ایجاد سرمایه داری را بیان میکند.
چهارمین و آخرین بخش از این کتاب با عنوان «ارزشهای اسلامی» مشتمل بر دو فصل است. فصل اول با عنوان «ارزشهای فرهنگی» امر به معروف و نهی از منکر، روحانیت، جوانگرایی و الگوی ارزشی را تشریح کرده است. فصل دوم با عنوان «ارزشهای سیاسی» آزادی، استقلال، مشارکت عمومی و مردم سالاری دینی را به نگارش درآورده است.
علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.