۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۸
کد خبر: ۷۸۰۵۴۰
قاضی زاده هاشمی:

شهادت آیت الله رئیسی در تغییر وضعیت جبهه مقاومت مؤثر بود/ اخلاص شهید جمهور سبب شد که آثار دولتش ماندگار شود

شهادت آیت الله رئیسی در تغییر وضعیت جبهه مقاومت مؤثر بود/ اخلاص شهید جمهور سبب شد که آثار دولتش ماندگار شود
رئیس بنیاد شهید دولت سیزدهم با بیان اینکه آیت الله رئیسی از زمان حضور در حوزه های علمیه بر خلاف جو غالب با طیف انقلابی همراه شد، بنیه معنوی و اخلاص شهید جمهور را سبب پرکاری و برکت در فعالیت های آن مرحوم دانست.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید دولت سیزدهم در مجلس بزرگداشت شهید جمهور که ظهر امروز در مدرسه علمیه علوی قم برگزار شد با بیان اینکه شهادت اوج یک مرگ نیکو است، گفت: خداوند شهادت را برای برخی از بندگانش انتخاب می کند تا به سایرین بگوید اگر چنین زندگی کنید به درجه شهادت می رسید.

وی در خصوص شخصیت آیت الله رئیسی وی را از چند جنبه قابل بررسی دانست و افزود: آن شهید در ابتدای کودکی و نوجوانی جذب جریان انقلابی حوزه می شود در حالی که تفکرات حاکم بر حوزه وقت متفاوت بود؛ در 1342 بسیاری نسبت به وضعیت دوره پهلوی معترض بودند اما همه علما که قائل به مبارزه بودند در هنگام آغاز مبارزه پا پس کشیدند و کمتر کسی وظیفه خود را دخالت در امر سیاسی و مبارزه براندازانه می دانست. برخی دیگر نیز به دنبال اصلاح در حکومت پهلوی بودند اما امام خمینی خواستار براندازی کامل بود.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه برخی از علما با شهید نواب صفوی همراهی نکردند، تصریح کرد: نوع نگاه علمی به فلسفه و عرفان و همچنین نوع مبارزه سیاسی سبب چالش برخی علما با امام خمینی شد. آیت الله رئیسی در نوجوانی وارد حوزه شده و مقهور فضای حاکم نبود و انقلابی بودن به این معنا است که بدانیم چه چیزی نیاز به اصلاح دارد و باید از چه کسانی تبعیت کرد.

وی به دوندگی و پرتلاشی آیت الله رئیسی اشاره کرد و اظهار داشت: معنویتی در درون آن مرحوم وجود داشت که جسم ایشان را پرتلاش کرده بود و از تکتک لحظات زمان می خواست استفاده کند. خودساختگی داشت که امری تدریجی بوده و نشانه ای از تکبر نداشت برای مثال در حالی که معاون اول قوه قضائیه بود به روضه خوانی امام حسین نیز می پرداخت اما هستند افرادی که این افتخار را دون شأن خود می دانستند. آیت الله رئیسی در زمان معاونت قوه قضائیه در یکی از مناطق محروم مشهد سخنرانی می کرد.

رئیس بنیاد شهید دولت سیزدهم با بیان اینکه آیت الله رئیسی نان اخلاصش را خورد، اظهار داشت: نمی توان گفت که دولت سیزدهم بی نقص و در بهترین حالت بود اما اخلاص شهید رئیسی سبب شد که آثار دولت ماندگار شود و تعبیر امیرکبیر توسط رهبری به آن مرحوم اعطا شود. امیر کبیر در مقابل سلطه گران ایستاد و حرکت جدید علمی تأسیس کرد و پایه گذار حرکت صنعتی کشور بود و خدمات زیادی شکل داد که همه این ویژگی ها در شخصیت شهید رئیسی وجود داشت و خداوند به دولت رئیسی برکت داد.

وی با بیان اینکه شهید رئیسی سربازی رهبری انقلاب را افتخار خود می دانست، افزود: تنها کسی که در مقام ریاست دولت خود را پیرو امام جامعه معرفی می کرد، شهید رجایی بود. خداوند برای همه اقشار جامعه الگو قرار داده است و مردم می توانند با نگاه به سیره و زندگی این افراد زندگی خود را پیش ببرند.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سؤالی در خصوص ناترازی های انرژی تصریح کرد: یکی از اشتباهاتی که در برنامه ریزی کشور وجود داشت توزیع نامناسب انرژی و بهره وری پایین آن است اما در دوره 34 ماهه آیت الله رئیسی قطعی برق نداشتیم که دلیل مدیریتی داشت و کاری شد که تعطیلی نباشد و یا حداقلی ترین تعطیلی رقم بخورد. پاک ترین روش تولید انرژی در جهان از طریق هسته ای است و اگر می خواهیم کشوری پیشرفته بشویم باید برق اتمی تولید کنیم زیرا تولید در آن از گاز هم ارزان تر است.

وی با بیان اینکه در حکومت ولایت فقیه ولی فقیه برای حکومت کردن نیامده بلکه برای رشد دادن مردم حضور دارد، گفت: مقام امامت جامعه مقام رشد و مراقبت است و در جمهوری اسلامی مسئول اجرا مردم هستند و مردم نیز نمایندگانی برای اجرا دارند. رهبری نظام هم می داند که نتیجه مذاکره خسارت محض است اما اجازه می دهد که مردم تجربه کنند. این به ما بستگی دارد که چه بسط یدی به ولی خدا بدهیم و چه مطالبه ای را مطالبه اصلی جامعه کنیم. در روزگاری صنعت هسته ای رشد کرد که در هر سفر استانی رئیس جمهور شعار مردمی «انرژی هسته ای حق مسلم ما است» بود و تأثیر این شعار با «چرخ سانتریفیوژ باید بچرخد اما چرخ زندگی مردم هم باید بچرخد» کاملا در بسط ید ولی متفاوت است.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: ما باید کاری می کردیم و روشنگری می کردیم که نکردیم و مجبور شدیم با ترامپ قماربازِ حاج قاسم کش بنشینیم و گفتگو کنیم.

وی با بیان اینکه آیت الله رئیسی مشکلات کشور را به مذاکرات غیرمستقیم معاون وزیر خارجه گره نزد، تصریح کرد: شهید رئیسی از یک چیزی که پرهیز کرد علنی کردن اختلافات و مشکلات بود و برای خود شرک می دانست که به موضوعات اختلافی توجه کند.

رئیس بنیاد شهید دولت سیزدهم شهادت رئیسی را در تغییر وضعیت جبهه مقاومت مؤثر دانست و اوضاع مقاومت را به قبل و بعد از شهادت رئیسی قابل تقسیم معرفی کرد و سپس افزود: ایران حرم اصلی است و معادلات آن در منطقه تأثیر دارد.

وی در پایان با اشاره به حوادث سال 1401 آن را آشوب فحشا توصیف کرد و گفت: خودباختگی فرهنگی و ریلگذاری که سال ها در عرصه تعلیم و تربیت گذاشته شده را نمی توان در دولت سه ساله شهید رئیسی حل کرد اما کارنامه ایشان در فرهنگ قابل دفاع بود. اتفاقات 1401 محصول تلاش یکصدساله روشنفکران در برهنه کردن فکر ایرانی بود و در یک سال و دو سال خلاصه نمی شود.

ارسال نظرات