عمل به الگوی مدیریتی شهید رئیسی نیاز امروز و فردای جامعه ماست

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد مهری استاد حوزه و دانشگاه و نویسنده بیش از ۷۰ جلد کتاب، در مراسم اولين سالگرد شهادت آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور فقید کشورمان در جمع هزاران نفر از مردم استان چهارمحال و بختیاری که در مصلي بزرگ امام خميني شهركرد برگزار شد به تبیین شخصیت و ویژگیهای شهید رئیسی پرداخت و بیانات مقام معظم رهبری را بهعنوان مرجع اصلی تحلیل شخصیت ایشان معرفی کرد.
وي افزود: اگر بخواهیم راجع به شهید رئیسی سخن بگوییم و شخصیت او را بررسی و تحلیل کنیم، بهترین و متقن ترین سخن درباره این شهید بزرگوار، بیانات مقام معظم رهبری است که پس از شهادت او در مناسبت های مختلف بیان شده است.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به هفت منبع استنادی سخنان رهبري درباره شهید رئیسی ابراز کرد: مقام معظم رهبری در 7 مناسبت در اين يكسال پس از شهادت، سخنانی راجع به ایشان دارند از جمله: 1- در پیام تسلیت به مناسبت شهادت ايشان در تاریخ 31 اردیبهشت ماه. 2- هنگام حضور در منزل ایشان در 4 خرداد 3- 14 خرداد در حرم مطهر امام 4- 5تیرماه در دیدار مردمی که به مناسبت عید غدیر داشتند. 5- 17 تیر در دیدار اعضای هیات دولت سیزدهم 6- 7 مرداد در مراسم تنفیذ حکم آقای پزشکیان 7- 20 اردیبهشت 1404در دیدار با کارگران سراسر کشور.
وي افزود: مقام معظم رهبری در این هفت منبع استنادی که اشاره شد، شخصیت شهید رئیسی را ترسیم می کنند با یک سری خصائص و ویژگی ها. و بعد هم می فرماید «این موارد را گفتم برای اینکه اینها ثبت بشوند به عنوان یک الگو. این خصوصیات برای دولت ها، برای روسا، برای وزرا همه الگوست ان شاءالله که همه از این الگو استفاده کنند، همه ما استفاده کنیم، بنده هم استفاده کنم».
استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: فرمایشات حضرت آقا ناظر بر چند نکته اساسی و کلیدی است؛ اولاً اينكه شهید رئیسی یک الگوی جامع مدیریتی است در نگاه رهبری. ثانياً این الگوی مدیریتی، مجموعه ای از اصول و ارزش های انقلابی اسلامی و مردمی است. ثالثاً این الگوی مدیریتی، می تواند چراغ راهی باشد برای مدیران و مسئولان در نظام جمهوری اسلامی. رابعاً این الگوی مدیریتی، ترکیبی از چهار ويژگي: عمل گرایی، مردم داري، اخلاق مداري و عزت مداری است. در واقع این چهار ويژگي، یک سبک مدیریت در حوزه فردی، خانوادگی و اجتماعی است که هم مورد تایید شرع است و هم عقل. که همه من و شما، زن و مرد، مسئول و غیرمسئول، هر چقدر بتوانیم به این الگوها عمل کنیم و به آن پایبند باشیم، خیر دنیا و آخرت را به دنبال دارد و رو سفیدی در محضر حضرت حق.
حجتالاسلام والمسلمین مهری در ادامه سخنان خود به تشریح ویژگیهای الگوی مدیریتی شهید رئیسی پرداخت و تأکید کرد: ویژگیهای مدیریتی شهید رئیسی، نیاز امروز و فردای جامعه ماست.
وی اولین ویژگی الگوی مدیریتی شهید رئیسی را مدیریت جهادی و خستگیناپذیر او دانست و گفت: همان گونه که آقا فرمودند «رئیسی عزیز مرد کار بود، مرد عمل بود، مرد خدمت بود، شب و روز نمی شناخت، من مکرر به ایشان توصیه می کردم یک قدری استراحت کند، او می گفت من از کار خسته نمی شوم». همچنين آقا فرمودند «رئیسی عزیز، در خدمتگزاری به کشور یک نصاب تازه ای به وجود آورد، ایران را در چشم رجال سیاسی دنیا برجسته کرد، اینها برای رئیس جمهور آینده ما سرمشق است». این همان روحیه جهادی است. در واقع می توان گفت شهید رئیسی مصداق بارز آیه شریفه 69 سوره عنکبوت است: وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ.
حجتالاسلام والمسلمین مهری افزود: این آیه شریفه چند نکته کلیدی و ظریف نهفته دارد: 1- يكي کلمه «فِینَا» است یعنی مجاهده در راه خدا و برای خدا. امروزه خیلی ها مجاهده دارند، اما برای خدا نیست، برای دیده شدن است، برای به به و چهچهه دیگران است، برای ارتقا و پست گرفتن است. متاسفانه امروز مدیران دوربینی کم نداریم. اما شهید رئیسی، سردار عزیزدلها حاج قاسم سلیمانی، این ها مسیر حرکتشان، در راستای مجاهده فینا بود. 2- دوم کلمه «جاهدوا» است . بايد توجه داشت كه به هر کار و تلاشی، مجاهده و جهاد گفته نمی شود، به این کارهای روزمره من و شما جهاد گفته نمی شود، این ها وظیفه سازمانی من و شماست، صبح می رویم بعد از ظهر هم برمی گردیم. جهاد به کارهای فوق وظیفه گفته می شود، آنچه خارج از وظیفه سازمانی است. لذا آقا فرمودند شهید رئیسی شب و روز نمی شناخت.
وی نكته سوم را مجاهدت شهید رئیسی عنوان کرد و اظهار داشت: اگر مجاهده برای خدا باشد، خدا هم جبران می کند، هم در حمایت کردن و هم در هدایت کردن و دستگیری. شما نگاه کنید شهید رئیسی می گوید وقتی دولت را تحویل گرفتم 480 هزار میلیارد کسری بودجه داشتیم، برای حقوق و دستمزد، ماه اول مشکل داشتیم، 1500 هزار میلیارد بدهی دولت های قبل؛ یعنی هر ماه 15هزار میلیارد باید ایشان به خاطر بدهی دولت هاي قبل پرداخت می کرد، چند هزار کارخانه تعطیل، ناترازی برق و گاز در تابستان و زمستان، روزی 709 نفر فوتی کرونا. اما به لطف خدا و عنایات حضرت حق، بدون استقراض از بانک مرکزی، بدون چاپ پول، اين دوران را پشت سر گذاشتيم. چون که مجاهده بود، برای خدا هم بود، خدا هم کمک کرد راه برون رفت از مشکلات و بن بست ها را نشان داد. «وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرا». (طلاق/3). وعده خداست، اگر تو برای خدا کار کردید، خدا هم راه خروج از بن بست ها و گرفتاری ها نشان می دهد.
«اخلاق مداری» برجستهترین ویژگیها شهید رئیسی
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به دومین ویژگی الگوی مدیریتی شهید رئیسی اشاره کرد و بیان داشت: «اخلاق مداری» از برجستهترین ویژگیهای ایشان بود. به تعبیر آقا «شهید رئیسی حتی با کسانی که به او زخم زبان زدند و او را می آزردند، و به او بدی کردند، با بزرگواری و با کرامت برخورد کرد، پاسخ تند، پاسخ زشت، پاسخ عصبی، نمی داد». اخلاق كريمانه داشت، این همان خلق نبوی است «وَ إِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِيمٍ». سوره قلم/4. آقا فرمودند «یک نکته برجسته شهید رئیسی مایوس نشدن از زخم زبان ها بود این نقطه ضعف، خیلی از ماهاست، تا یک کسی زخم زبان می زند، انتقاد می کند، دلمان می شکند، اوقاتمان تلخ می شود، بدمان می آید، چرا ناسپاسی می کند، از کار می مانیم، ایشان مایوس نمی شد، البته رنج می کشید، پیش بنده شکایت هم می کرد، اما از کار کردن سرد نمی شد».
وی همچنین به رفتار متین شهید رئیسی در مناظرات انتخاباتی اشاره کرد و با یادآوری نمونههایی از برخوردهای اخلاقی شهید جمهور، خاطرنشان کرد: در زمان مناظرات، انواع توهین ها و بی مهری ها به او شد، اما این بزرگوار با متانت و وقار برخورد می کرد، یادم نمی رود آن روزی که آن شخص در میز مناظره گفت «رئیسی شش کلاس سواد دارد»، وقتی که یک تنفسی در بین مناظره گرفتند، من محضر ایشان رسیدم، برخی از همراهان اعتقاد داشتند که باید جواب داده بشه، اما این بزرگوار بدون هیچ گونه تعرض و پرخاشگری گفت: امروز دوره ای نیست که کسی بخواهد خودش را ثابت کند، مردم با یک سرچ ساده می توانند مدارک را مشاهده کنند. یا آن آقای دیگر که گفت: شما برای به دست آوردن راي، پارچه سبز حرم و نبات بین مردم توزیع می کنید، از امام رضا مایه می گذارید. شهید رئیسی فرمود «اگر مشکلات کشور با توهین کردن به من حل می شود، اشکالی ندارد توهین کنيد». این شخصیت والای اخلاقی شهید رئیسی بود.
حجتالاسلام والمسلمین مهری افزود: گفتن این ها ساده است، اما مرد می خواهد که در میدان عمل، بتواند بر نفس خود مسلط باشد: إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلَّا ما رَحِمَ رَبِّي إِنَّ رَبِّي غَفُورٌ رَحِيمٌ. (يوسف/ 53). إِنَّ الشَّيْطانَ لَكُما عَدُوٌّ مُبِينٌ. (اعراف/22). در این بزنگاه ها هم شیطان و هم نفس اماره، انسان را به سمت و سویی هدایت می کند که موضع گیری غیر الهی داشته باشد. اما این مرد الهی، با اخلاق کریمانه ای که داشت آنچه برايش مهم بود، ارزش هاي اسلامي و الهي بود. اين یک رئیس جمهور. حالا فردی دیگر در همين جايگاه داشتیم که با منتقدين و مخالفینش با بدترین توهین ها و الفاظ مثل بزدل، ترسو، برويد به جهنم و غيره برخورد مي كرد. این خصلت باید سرلوحه کار مدیران ما باشد، مدیر در تراز نظام اسلامی مدیری است که بر نفس خويش مسلط باشد، و معیار حركتش فقط خدا باشد، یعنی در رفتارش، در گفتارش، در تصمیم گیریش، فقط خدا را ببیند.
کینهتوزی و دشمنی برخی از افراد با شهید رئیسی
وی با اشاره به برخی مواضع انتقادی برخی از افراد پس از شهادت آیتالله رئیسی و همراهانش، اظهار داشت: متأسفانه حتی پس از گذشت یک سال، برخی افراد با کینهتوزی از پذیرش عنوان «شهید» برای ایشان خودداری میکنند و ایراد مي گرفتند که اطلاق واژه شهید براي آیت الله رئیسی و همراهانش بی معناست و این اصطلاح را صرفاً ناشی از فضای عاطفی یا تعارفات سیاسی میدانند. و حال آنكه مقام معظم رهبری با استناد به آیه 154 سوره بقره «وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْيَاءٌ وَلَكِنْ لَا تَشْعُرُونَ» فرمودند: راه خدمت به مردم و پیشرفت کشور در زمره «فی سبیل الله» است. پس شهید به هر کسی که در راه خدا جانش را از دست بدهد، اطلاق می شود، ولو در میدان جنگ هم نباشد. بنابراين شهید رئیسی و همراهانش در راه خدمت به مردم و نظام اسلامی به شهادت رسیدند. اینجا بود که آقا فرمودند برای رئیسی دلم سوخت.
«مردمداری» شهید رئیسی
اين پژوهشگر حوزه تاریخ در ادامه بررسی الگوی مدیریتی شهید رئیسی، سومین ویژگی ایشان را «مردمداری» عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری فرمودند «یکی از مهم ترین خصوصیات آقای رئیسی مردمی بودن بود، برای همه ماها، دولت ها، روسای دولت ها، برای اعضای دولت ها، این باید الگو باشد. ایشان به مردم اعتنا می کرد، برای مردم احترام قائل بود، در بین مردم حضور پیدا می کرد، نیازهای مردم را محور برنامه ریزی خودش قرار می داد، این درست همان چیزی است که مورد نظر اسلام است یعنی مردم داری». وی با استناد به روایات و آیات قرآنی تأکید کرد: در منابع دینی، خدمت به مردم از جایگاه ویژهای برخوردار است. علامه مجلسی (در بحارالانوار ج 75، ص 281) نقل میکند که هیچ عملی به اندازه خدمت به بندگان خدا، موجب خشنودی پروردگار نمیشود. همچنین امام صادق (ع)می فرماید: شیطان مصائدی دارد، یکی از مصائد شیطان، مانع شدن از کمک به دیگران است. بعد در ادامه می فرماید: خدا به هیچ چیزی به اندازه اینکه آدم قدمي بردارد و به مردم کمک کند عبادت نشده است. یعنی بالاترین عبادت خدمت به خلق خداست.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه سخنان خود خطاب به مسئولین تأکید کرد: تمامی افرادی که به نحوی با مردم در ارتباط هستند باید بدانند که هرگونه گرهگشایی از مشکلات مردم، هرچند کوچک، موجب خشنودی خداوند متعال میشود. گاهی با قدم، گاهی با قلم، گاهی با علم، گاهی با پول، گاهی با اعتبار و آبرو، مشکلی، گرفتاری گره ای از زندگی مردم را باز کند. در پیشگاه خدا ثبت و ضبط می شود و اگر نسبت به مردم بی توجه بود؛ از دایره مسلمانی خارج است همانگونه که پیغمبر فرمود: مَنْ أَصْبَحَ لا یَهْتَمّ بِأُمورِ الْمُسْلمینَ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ. کسی که صبح کند و به امور مسلمین اهتمام نداشته باشد، مسلمان نیست. (الكافي: 2/163). يا اينكه مي بينيم در آيات 42 الی 46 سوره مدثر آمده است، وقتی جهنمی ها را به سمت جهنم می برند سوال می شود: مَا سَلَكَكُمْ فِی سَقَرَ؛ چه چیز شما را به دوزخ درآورد: قَالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّینَ، وَلَمْ نَكُ نُطْعِمُ الْمِسْكِینَ وَكُنَّا نَخُوضُ مَعَ الْخَائِضِینَ وَكُنَّا نُكَذِّبُ بِیَوْمِ الدِّینِ. یکی از دلایلش را می گویند که ما به نیازمندان و گرفتاران کمک نمی کردیم. پس توجه به گرفتاری مردم و مشکلات آنان در راس عبادات است. البته این خدمت را در آموزه های ديني مي گويند: با دو چیز باطل نکنید «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذَى». بقره/ 264. منت گذاشتن و اذيت كردن.
وی به داستانی از مرحوم محدث نوری در مستدرک الوسائل ج13، ص 132 اشاره کرد که شخصي آمد محضر امام کاظم (ع) و گفت والی ری برای من مالیات سنگین نوشته، توان پرداخت آن را ندارم، برایم نامه ای بنویسید که مالیات را یا کم کند یا بر من ببخشد. امام هم همین کار را کرد و نوشت «بسم الله الرحمن الرحیم. إعلَمْ أَنّ لِلّهِ تَحتَ عَرشِهِ ظلاًّ لاَ یسکنُهُ إلاّ مَن أسْدَی إلی أخیهِ مَعْروفاً أو نَفَّسَ عَنهُ کربَهً أو أدخَلَ عَلی قَلبِهِ سُروراً، و هذا أخوک والسلامُ». برای خدا در زیر عرش سایه رحمتی است که در آن جایی نمی گیرد مگر کسی که سه تا شرط داشته باشد 1. به برادرش نیکی کند 2. یا او را از غمی آسایش دهد 3. و یا او را خشنود سازد و این حامل نامه برادر توست. این فرد شیعی می گوید برگشتم و نامه حضرت را به والی ری دادم. نه تنها مالیات را بر من بخشید. به من محبت کرد کمک کرد و گفت خوشحال و مسرور شدی. گفتم آري. سال بعد که محضر امام رسیدم در موسم حج. قصه را نقل کردم. امام فرمود: به خدا سوگند، کارهای او مرا مسرور کرد، امیرالمومنین، جدم پیغمبر و خدای تبارک تعالی را هم مسرور کرد. این است خدمت به خلق خدا.
«عزتمداری» در سیره شهید رئیسی
حجتالاسلام والمسلمین مهری چهارمین ویژگی الگوی مدیریتی شهید رئیسی را «عزتمداری» برشمرد و ابراز کرد: مقام معظم رهبری فرمودند شهید رئیسی در سیاست خارجی دو ویژگی ممتاز داشت؛ تعامل همراه با عزت، دو پهلو حرف زدن، ملاحظه این و آن کردن، اگر ما مواضع انقلابیمون را سریع بیان کنیم، فلان آدم، فلان گروه و دسته ناراحت مي شوند، این ملاحظات را نداشت، به آنچه معتقد و پایبند بود، صریح بیان می کرد، شما دیدید که در اولین مصاحبه خبرنگار از او سوال کرد که آیا با فلان کشور شما رابطه برقرار می کنید، خیلی صریح، بدون هیچ ملاحظه ای. گفت خیر. در مرزبندی با دشمنان انقلاب صراحت داشت. به لبخند دشمن اعتماد نمی کرد».
وی بر ضرورت رعایت اصل «عزتمداری» توسط مسئولان نظام تأکید و بیان داشت: باید همه ما معتقد باشیم که همه کاره این عالم خداست و به تعبیر امام مؤثری در این عالم غیر از خدا وجود ندارد. «يا أَيُّهَا النّاسُ أَنتُمُ الفُقَراءُ إِلَي اللّهِ وَ اللّهُ هُوَ الغَنِيُّ الحَمِيدُ». فاطر/15. همه فقیر محض اند، و غنی مطلق اوست. باید نگاهمان به دست خدا باشد نه کدخدا. «الَّذِينَ يَتَّخِذُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ أَيَبْتَغُونَ عِنْدَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمِيعًا؛ کفار را به جای مومنین به عنوان دوست انتخاب کردند، دست به سمت آنان دراز کردن، با اینکه می دونند همه عزت در خانه خداست». (نسا/ 139). «وَلَا يَحْزُنْكَ قَوْلُهُمْ إِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمِيعًا هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ؛ و گفتار [بی اساس و تبلیغاتِ ناروایِ] مخالفان، تو را غمگین نکند؛ زیرا همه عزت و توانمندی برای خداست؛ او شنوا و داناست». (يونس/65). بنابراین وقتی که همه کاره این عالم را خدا دانستید و برای خدا در زندگی نقش قائل بودید، خدا هم یار و یاور شما می شود، حمایت می کند، «إِنَّ اللَّهَ يُدَافِعُ عَنِ الَّذِينَ آمَنُوا». (حج/ 38).
استاد حوزه و دانشگاه افزود: 46 سال است که تمام شیاطین و مستکبرین عالم در مقابل اين نظام اسلامی که شعارش خداباوری و خدامحوري است ایستاده اند، 8 سال جنگ تحمیلی را بر علیه ما راه انداختند، 213 هزار شهید، 17هزار شهید ترور، 315 هزار جانباز، 618/ 42 هزار نفر اسیر، 170 هزار بي خانمان، از اين شهدا 5 هزار نفرشان معصوم بودند يعني هنوز به سن تكليف نرسيده بودند. میلیاردها تومان خسارات مادی و معنوی. راه انداختن چهار فتنه بزرگ در کشور در سال های 78، 88، 96 و 401 كه هركدام شان براي هر کشوری پیش می آمد آن را برای همیشه ساقط می کرد. چهار دهه سخت ترین تحریم ها، ترور صدها دانشمند و موثر کشور از حزب جمهوری تا نخست وزیري و رييس جمهوري، و فرماندهان نظامی و دانشمندان هسته ای. آن چیزی که این مردم را در صحنه نگه داشت و نظام را مثل کوه استوارکرد. همین اصل عزت و عزت مداری است؛ یعنی عزت را از آن خدا و مومنین دانستن (إِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمِيعًا)، ایمان و باور و اعتقاد به اینکه همه کاره این عالم خداست و پیروزی از آن جبهه حق است.
وی با مقایسه وضعیت کشور قبل و بعد از انقلاب، به پیشرفتهای چشمگیر نظام اسلامی ایران اشاره و خاطرنشان کرد: سالهاي اول انقلاب با شروع جنگ، ما هيچ نداشتيم، حتي سيم خاردار؛ و بايد وارد مي كرديم. رهبري در 5 اسفند 1383 در جمع مهندسين اين را مطرح كرد: ما بايد سيم خاردار را از يك كشور خارجي مي خريديم، اين محموله هم بايد از شوروي آن روز عبور ميكرد. چون پشتيبان عراق بودند، اجازه عبور نمي دادند، كه نه بمب بود، نه اتم بود، نه توپ، نه تانك. سيم خاردار بود، لذا با قيمت دو سه برابر از قاچاقچيان مي خريدند با قيمت بالا وارد مي كردند. امروز دعوا سر سيم خاردار نيست، بلكه دعوا سر موشك هسته اي و امثالهم است، آن هم موشك با برد 2هزار كيلومتر و 3هزار كيلومتر. در زمينه ضد زره، جزء ده كشور سطح اول دنيا هستيم. در زمينه غني سازي اورانيوم جزء ده ، يازده كشور دنيا هستيم. اين فناوري بومي هم هست. به همت مردانی چون شهید طهرانی مقدم تحت مدیریت و اشراف ولی فقیه در زمین و هوا و دریا هیچ کشوری امروز به امنیت ایران نمی رسد. امروز از شهر کرمانشاه با هفتصد کیلومتر فاصله مواضع داعش در دیرالزور سوریه رو ما می زنیم، پایگاه آمریکایی ها در عین الاسد عراق می زنیم، فرسنگ ها دورتر اسرائیل را می زنيم.
حجت الاسلام والمسلمین مهری افزود: این اقتدار و عزت ایرانی است در سايه مديريت و اشراف ولي فقيه. سال 92 وقتی آن اتفاقات در شاخ آفریقا افتاد؛ حاكمان لیبی، تونس و مصر سقوط کردند و دامنه این ناامنی ها به خاورمیانه و سوریه و عراق کشیده شد، همه گفتند اسد رفتنی است، سوریه هم ساقط می شود حتی دولتی که روی کار بود این اعتقاد را داشت، ما چه کار به جریان مقاومت داریم، حاج حسین همدانی می گويد قبل از اعزام به سوريه براي تشکیل بسیج مردمی. محضر آقا رسیدم. آقا فرمودند که اسد باید بماند پنج سال بعد یعنی سال 97 وقتی که آقای ولایتی برای پوتین پیامی را برد، همزمان نتانیاهو هم وارد روسیه شده بود، متوجه حضور آقای ولایتی بود، به پوتین می گوید به این ایرانی ها بگویید 40 كيلومتر نیروهاشان را از مرز اسرائیل دور کنند، ما کاری به اسد نداریم. اسد بماند. این عزت و اقتدار ایرانی است. حالا آن آقا رفت اصفهان و گفت چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است، جبهه مقاومت، چه ربطي به ما دارد، ما این همه مشکل داریم، آقا فرمودند اگر ما فرسنگ ها دورتر، جلوي اين ها نايستيم، باید در کرمانشاه و همدان با داعش بجنگیم. اگر این اصل عزت مداری نبود، جوانان مدافع حرم نبودند، صبوری و همراهی خانواده های آنان نبود، سردار عزیز حاج قاسم سليماني و همرزمان شان نبودند، امروز وضعیت ما هم مثل چند كشور عربي بود، شیطان بزرگ می آید آنها را می دوشد، میلیاردها دلار تجهیزات جنگی را به آنها می فروشد و بعد هم می گوید آنها تشنه محبتند و من به آنها محبت كردم. امروز آبرو و اعتبار، عزت و شرافت ایران و ایرانی در سایه این اصل قرآني است. عزتمندي و عزت خواهي.
استاد حوزه و دانشگاه در پايان سخنان خود در جمعبندی ویژگیهای الگوی مدیریتی شهید رئیسی، عنوان کرد: الگوی مدیریتی شهید رئیسی را می توان در چهار اصل خلاصه کرد: 1- عمل جهادی با استناد به آیه «وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا» (عنکبوت/69) 2- مردمداری بر پایه روایت نبوی «مَنْ أَصْبَحَ لَا یَهْتَمُّ بِأُمُورِ الْمُسْلِمِینَ» 3- عزتمداری با تأکید بر آیه «لِلَّهِ الْعِزَّةُ» (فاطر/10) 4- اخلاق کریمانه مطابق آیه «وَإِنَّكَ لَعَلَى خُلُقٍ عَظِيمٍ» (قلم/4)
حجت الاسلام والمسلمین مهری تاکید کرد: این چهار اصل خدایی و الهی در شهید رئیسی جمع شده بود که خداوند او را عزیز کرد و به تعبیر آقا آن اجتماع عظیم در تشییع یک سرمایه اجتماعی برای او شد و ملقب به شهید خدمت.