شهید آیت الله رئیسی هیچگاه از دایره ادب، اخلاق و توکل خارج نشد

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین حمید ملکی، قائم مقام مدیر حوزه علمیه قم، در آیین بزرگداشت شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی و همراهانشان که در مدرسه علمیه فیضیه برگزار شد، نقش بنیادین حوزه علمیه در پرورش نیروهای انقلابی و پاسداران آرمانهای نظام اسلامی را مورد توجه قرار داد.
وی تصریح کرد: حضور پررنگ علما و روحانیون در چنین مجلس باشکوهی، نشاندهنده عمق وفاداری حوزه علمیه به راه امام و رهبری و تأکیدی بر رسالت تاریخی حوزه در حفظ هویت اسلامی و انقلابی جامعه است.
قائممقام مدیر حوزه علمیه قم افزود: وقتی این مجلس به نام شخصیتی چون شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی مزین میشود، برکت و معنویت آن مضاعف میگردد؛ چراکه او نه تنها رئیسجمهور نظام اسلامی، بلکه چهرهای ملی، مردمی و معنوی بود که با شهادت مظلومانهاش، به مرتبهای والا از عزت و افتخار دست یافت.
شهادت، مفهومی باطنی و مبتنی بر اخلاص است
حجتالاسلام والمسلمین ملکی در ادامه به تبیین مفهوم شهادت پرداخت و اظهار داشت: شهادت، مقولهای تشکیکی است؛ یعنی مرتبه و مقام آن بسته به درجه اخلاص و صفای باطن شهید است. هرچه میزان صداقت در مسیر الهی بیشتر باشد، درجه شهید نیز والاتر خواهد بود و شهیدِ مخلص، همانند آهنربایی معنوی، دلهای مستعد و همافق با خود را جذب کرده و زنجیرهای از نور، هدایت و برکت ایجاد میکند.
وی افزود: شهید رئیسی نمونهای برجسته از این حقیقت است؛ مردی که با خلوص نیت، مجاهدت بیوقفه و سکوت کریمانهاش در برابر جفاها و تهمتها، قلبها را تسخیر کرد و نامش با عزت و مظلومیت عجین شد.
مظلومیت شهید رئیسی در کلام رهبری و اعتراف وجدانهای بیدار
حجتالاسلام والمسلمین ملکی در ادامه به تجلیل کمسابقه رهبر معظم انقلاب از شهید آیت الله رئیسی اشاره کرد و گفت: بیان تاریخی مقام معظم رهبری که فرمودند "دلم برای رئیسی سوخت"، گواهی روشن و بینظیر بر مظلومیت و عظمت این شهید بزرگوار است. این جمله نه صرفاً یک اظهار احساس، بلکه سندی است از مظلومیتی تاریخی و بزرگی شخصیتی که تماماً برای خدا زیست و خدمت کرد.
شباهتهای معنادار شهید رئیسی با شهید بهشتی
قائممقام مدیر حوزه علمیه قم در ادامه سخنانش، شباهتهای شهید آیت الله رئیسی با شهید مظلوم آیتالله دکتر بهشتی را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: در دوران شهید بهشتی، زمین و زمان علیه او سخن میگفتند؛ اما او لب به شکایت نگشود و در برابر بیمهریها، فقط سکوت کرد و صبر. شهید رئیسی نیز در طول دوران مسئولیتهای خطیر خود، خصوصاً در مقام ریاستجمهوری، با وجود هجمههای سنگین و جوسازیهای ناجوانمردانه، هیچگاه از دایره ادب، اخلاق و توکل خارج نشد.
وی با اشاره به سیره عملی شهید آیت الله رئیسی ادامه داد: او نه اهل خودنمایی بود و نه از جنس سیاستبازان؛ سادهزیست، بیادعا، مردمی و مخلص در عمل بود. همانگونه که امیرالمؤمنین(ع) در نامه ۲۳ نهجالبلاغه فرزندان خود را به حفظ سنت پیامبر(ص)، حمایت از مظلوم و دشمنی با ظالم سفارش میکند، شهید رئیسی نیز تجسم عینی این آموزهها بود.
حجت الاسلام والمسلمین ملکی در پایان سخنان خود با تأکید بر اخلاص و ثبات قدم شهید آیت الله رئیسی، خاطرنشان کرد: ایشان در جلسات و مواجهه با منتقدان، حتی در برابر بیانصافی و تندی، با رویی گشاده و خلقی خوش، با مهربانی پدرانه پاسخ میداد؛ و این همان خلق نبوی است که در او تجلی یافته بود. خداوند نیز به خاطر همین صداقت، او را عزیز دلها ساخت و از یک رئیسجمهور به یک "شهید جمهور" ارتقاء بخشید.