۱۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۰
کد خبر: ۷۸۸۰۲۳

بحران در کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی؛ زامیر نمی‌داند با غزه چه کند

بحران در کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی؛ زامیر نمی‌داند با غزه چه کند
رسانه‌های عبری‌زبان از سردرگمی و اختلاف نظر شدید در ساختار تصمیم‌گیری رژیم صهیونیستی در مورد نحوه تعامل با نوار غزه گزارش می‌دهند.

روزنامه یدیعوت آحارانوت در گزارشی نوشت: دوره ریاست ایال زامیر بر ستاد ارتش اسرائیل، به مرز 150 روز رسیده است، صرف‌نظر از تعداد روزها او با یک هفته دراماتیکی مواجه است، بحران به‌وجودآمده بین او به‌عنوان نماینده ارتش اسرائیل و ساختار سیاسی به یک واقعیت تبدل شده است، امروز این تنش‌ها از گزارش‌های تکراری و خسته‌کننده در مورد کوچک‌شمردنش در کابینه گذشته است و دیگر به اظهارات وقیحانه وزرا علیه ارتش هم ختم نمی‌شود.

به‌بیانی دیگر اگر توافقی برای آزادی اسرا در کار باشد، ما شاهد آتش‌بس موقتی در این جبهه خواهیم بود اما اگر توافقی در کار نباشد، بحران تشدید خواهد یافت و کار را برای زامیر دشوارتر خواهد نمود، زامیر در خشاب سلاحش فقط یک گلوله دارد (یک برگ برنده دارد)، اما هنوز مشخص نیست که آیا از آن استفاده خواهد کرد و در صورت چنین تصمیمی چگونه از آن استفاده خواهد کرد.

هنوز هیچ‌کس نمی‌داند که به کدام سمت و سو خواهیم رفت، آیا به‌سوی توافق پیش می‌رویم، به محاصره نوار غزه خواهیم پرداخت یا برنامه اشغال کامل نوار غزه را در دستور کار خود قرار خواهیم داد.

البته این به آن معنی نیست که تصور کنیم تصمیمی در کار خواهد بود، چون با وجود آنکه نتانیاهو گزینه آخر را ترجیح می‌دهد اما این کار را بدون تصمیم‌گیری قطعی انجام خواهد داد، به هر شکل زامیر باید اینجا تصمیم‌گیری کند و فکر می‌کنم که او تصمیم خود را گرفته و به‌دنبال محاصره نوار غزه است او طرح خود را تقدیم بخش سیاسی کرده است که در چارچوب آن تعداد زیادی از نظامیان اسرائیل از نوار غزه خارج می‌شوند و در اطراف و داخل آن مناطق مختلف نوار غزه را در محاصره خود قرار می‌دهند و در عین حال بمباران مواضع حماس و تیراندازی به‌سوی فلسطینیان هم ادامه خواهد یافت، تمامی دروازه‌های ارتباطی نوار غزه، از زمین، هوا و دریا در کنترل ارتش اسرائیل خواهد بود و هیچ کس در هر دو طرف امکان عبور و مرور نخواهد داشت.

به‌بیانی دیگر ارتش اسرائیل در حال تکرار همان عملیات "ارابه‌های گدعون" است و به‌دنبال آن است که مناطق اشغال‌شده که در حدود 75 درصد از کل مساحت نوار غزه است، عاری از افراد مسلح باشد.

روزنامه معاریو هم در این رابطه به‌نقل از یک منبع آگاه نظامی اعلام کرد: تا زمانی که ساختار سیاسی تصمیم بگیرد که به‌دنبال چه‌چیزی است و چه باید بکند، رئیس ستاد با توجه به تعهدی که در قبال سربازان و افسران دارد تصمیم به کاهش شمار نیروها در نوار غزه گرفته و به همین خاطر اقدام به خارج کردن لشکر 98 و چند تیپ دیگر از این منطقه کرده است، هرگاه کابینه اسرائیل تصمیم و برنامه مشخصی برای نوار غزه ارائه کرد، ارتش اسرائیل هم آمادگی اجرای آن را دارد، اکنون توپ در زمین ساختار سیاسی است که تا امروز نتوانسته است در مورد سمت و سوی اهداف خود در نوار غزه تصمیم مشخصی بگیرد.

این مسئله را شبکه 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز که تریبون نتانیاهو و ائتلاف حاکم هم محسوب می‌شود، تأیید کرده است، این رسانه صبح امروز یکشنبه در گزارشی اعلام کرد؛ کابینه اسرائیل طی روزهای آتی تشکیل جلسه خواهد داد تا در این رابطه تصمیم‌گیری کند.

خبرنگار این رسانه به‌نقل از منابع آگاه خبر داد؛ اسرائیل چند گزینه پیشِ‌روی خود می‌بیند که کابینه امنیتی در نشست آتی خود یکی از آنها را انتخاب خواهد کرد.

به‌گفته این خبرنگار، در سایه بن‌بست به‌وجودآمده در روند مذاکرات با حماس و تصاویری که از اسرای اسرائیلی منتشر شده است، این جلسه امروز یا فردا برگزار خواهد شد و در رابطه با سمت و سوی آینده جنگ در نوار غزه تصمیم‌گیری خواهد کرد.

او تأکید کرد؛ اسرائیل دو گزینه پیشِ‌روی خود می‌بیند یا باید نوار غزه را به اشغال کامل خود در آورد و یا این منطقه را به‌طور کامل محاصره کند که احتمال تصویب مورد دوم بیشتر است.

منبع: تسنیم
ارسال نظرات