جامعترین کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث در مشهد راهاندازی شد
خبرگزاری رسا ـ جامعترین کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث با حضور آیت الله واعظ طبسی در مشهد راهاندازی شد.
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله عباس واعظ طبسی، روز گذشته در مراسم افتتاح کتابخانه تخصصی جامع علوم قرآن و حدیث مشهد گفت: پایه و اساس سیر و سلوک و برنامهریزی و سیاست گذاری مجموعه های فرهنگی نظام باید بر مبنای قرآن و احادیث و سیره، سنت و نگاه اهل بیت(ع) به جهان باشد.
نماینده ولی فقیه در خراسان و تولیت آستان قدس رضوی افزود: برنامه ریزیها و سیاستگزاریها باید با چنین نگاه عمیقی باشد، زیرا کار فرهنگی یک میدان بسیار بزرگ و فوقالعاده عظیم است که دقت، عمقنگری، پژوهش و استفاده از تجربیات و یافتههای علمی و فکری همگان را میطلبد.
وی با بیان این مطلب که کتابخانه علوم قرآن و حدیث میتواند نیاز روز حوزههای علمیه را برطرف سازد، تصریح کرد: در دنیای امروز که جنگ اصلی در مسائل فرهنگی است و تهاجم دشمن بر کشورهای اسلامی بخصوص جمهوری اسلامی ایران به عنوان ام القرای اسلام فزونی یافته، خیلی باید در مسائل فکری و فرهنگی تفکر کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه ضمن بازدید از بخشهای مختلف کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: یک کتابخانه کامل و جامع، کتابخانهای است که دربرگیرنده تمامی علوم، سلایق سیاسی و اقتصادی، تفسیرها و تحلیلها درباره زندگی و هستی و همه دیدگاهها باشد.
وی ابراز داشت: در سرمایهگذاری فرهنگی، هیچ اقدامی مفیدتر، پربارتر و ماندگارتر از تدوین و نگارش کتاب نیست؛ کتاب به انسانها شخصیت میدهد و آنها را متحول میکند؛ لذا با تکیه بر همین دیدگاه و با توجه به قدمت و قداست کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، امروز نباید کتابی در دنیا وجود داشته باشد، مگر این که یک نسخه از آن را این کتابخانه دارا باشد.
آیت الله واعظ طبسی خطاب به مدیران کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی با اعلام این مطلب که برای من قابل قبول نیست کسی بگوید فلان کتاب در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی وجود ندارد، گفت: شما هیچ محدودیتی در زمینه خرید کتاب و عناوین جدید که رساننده پیام انقلاب اسلامی و جایگاه رفیع آن به دنیا باشد ندارید.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که اولین مسئلهای که در حکم و فرمان تاریخی حضرت امام(ره) به اینجانب تأکید شده، توجه به کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی است و در ملاقاتها و دیدارهایی که با ایشان داشتیم نیز خیلی به کتاب اهمیت میدادند و به صیانت و حفاظت از میراث فرهنگی اسلامی و کشور توجه داشتند، گفت: در بحث صیانت و حفاظت، نگاه به کتاب باید همچون نگاه به یک جواهر بینظیر باشد و لازم است تمامی تجهیزات و دانش روز برای نگهداری از کتابهای این کتابخانه تهیه شود.
وی تأکید کرد: آستان قدس رضوی باید در همه زمینه ها از غنای لازم برخوردار شود تا این مرکز فکری و کانون انتقال فرهنگ ارزشی اسلام و این سرمایه ملی و تراث فرهنگی کشور در منزلت و جایگاه واقعی خود قرار گیرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت کارهای فرهنگی گفت: ما مجموعا معتقدیم اگر کار فرهنگی درست انجام شود میتواند در همه مسائل سیاسی، اجتماعی، امنیتی و ایجاد خصوصیات سالماندیشی در مدیران ما تأثیر بسیار داشته باشد و این قدرتطلبیها، زیادهخواهیها، تصادمها، برخوردها و تضادهای موجود در فضای اجتماعی و سازمانهای اداری و محیطهای مسئولیت –که انسجام آنها می تواند آحاد مردم را به یک آینده امیدبخش امیدوار کند_ معلول ضعف در مسائل فرهنگی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: امروز اگر ایران اسلامی در دنیا مطرح است و علیرغم همه فشارهای سلطهگران حرف اول را می زند و نگاه دنیا را به سوی خود جلب کرده است، به خاطر وجود ملتی خلاق، خوش استعداد، دارای ایمان، نبوغ و برخوردار از همت و اراده قوی با محوریت ولایت فقیه و رهبری است که با حکیمانه ترین تدابیر خود توانسته است همه مشکلات را پشت سر بگذارد.
وی خاطرنشان کرد: بحمدلله امروز به جایی رسیده ایم که دنیا ناگزیر است ما را به عنوان کشوری پیشرفته بشناسد و جوانان ما میتوانند با انجام کارهای برجسته جمهوری اسلامی ایران را از نظر علمی، صنعتی، نوآوری و تولید علم در صف اول پیشرفت قرار دهند.
در این مراسم همچنین محمد هادی زاهدی، رئیس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث، تمامی ابزار لازم در زمینه منابع چاپی و دیجیتال، آرشیو، اینترنت و نشریات در اختیار قرآنپژوهان قرار می گیرد.
وی افزود: جامعترین کتابخانه علوم قرآن و حدیث دارای 45 هزار جلد کتاب چاپی و خطی، 40 هزار نسخه کتاب دیجیتال، تمامی نشریات دیجیتالی کشور و حدود 14 هزار ساعت فیلم و صوت است./931/د102/ص
ارسال نظرات