۰۱ آبان ۱۴۰۴ - ۰۱:۱۴
کد خبر: ۷۹۵۲۲۹

پاتوق گفتگو در اصفهان

پاتوق گفتگو در اصفهان
اصفهان- اینجا پاتوق گفت‌وگو است، جایی که دین نه از پشت منبر، بلکه با گفت‌وگوی چهره‌به‌چهره در دل مردم جریان دارد.

به گزارش خبرگزاری رسا در اصفهان، در میان هیاهوی گذر فرهنگی چهارباغ، جایی که صدای گپ مردم در هم می‌آمیزد، میزی ساده با لبخند یک روحانی، گفت‌وگویی عمیق را آغاز می‌کند؛ اینجا مدرسه علمیه امام صادق علیه‌السلام است؛ بنایی صفوی در قلب اصفهان که نه‌فقط مأمن طلاب علم دین، بلکه پاتوقی برای پرسش، گفت‌وگو و بازگشت به حقیقت شده است.

پاتوق گفت‌وگو در دل شاهکار صفوی

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد خطاط مدیر مدرسه علمیه امام صادق علیه‌السلام، در گفت‌وگویی، در اصفهان از این مدرسه به‌عنوان یکی از نگین‌های علمی و تاریخی اصفهان یاد کرد و اظهار داشت: این بنا بیش از سیصد و بیست سال پیش، در دوران صفویه، وقف آموزش علوم دینی شد؛ مدرسه در حاشیه چهارباغ واقع شده و در تمام سال میزبان گردشگران داخلی و خارجی است، از سال ۱۳۸۹ احساس کردیم مردم هنگام عبور از چهارباغ، پرسش‌های دینی فراوانی دارند و کسی پاسخگو نیست و همان سال دفتر پاسخگویی به مسائل شرعی را در معرض دید عموم ایجاد کردیم و گاهی پنج، شش نفر در صف می‌ایستادند تا سؤال‌هایشان را بپرسند.

وی افزود: این حرکت کوچک اما صادقانه، سرآغاز پویشی بزرگ شد که خطاط در این‌باره می‌گوید: از سال ۱۳۹۰ استقبال از میز پاسخگویی به‌قدری زیاد شد که فعالیت به دو بخش خواهران و برادران تقسیم شد، سه‌شنبه‌های مهدوی را هم راه انداختیم، نماز جماعت را از صحن مدرسه به دل چهارباغ بردیم. پس از نماز، میزهای گفت‌وگو برپا می‌شد و ابتدا شش میز بود، اما کم‌کم به سی‌وشش میز رسید؛ گاهی هم بیش از چهل میز فعال بود و مردم برای گفت‌وگو، صف می‌کشیدند.

چهارراهی برای شنیدن حرف دل مردم

حجت‌الاسلام والمسلمین عبداللهی مدیر گروه جهادی پاتوق گفت‌وگو، با اشاره به تجربه مواجهه با نسل جوان، خاطرنشان کرد: چهارباغ یکی از پررفت‌وآمدترین نقاط اصفهان است، خیلی‌ها که شاید نگاه مثبتی به دین و روحانیت نداشتند، در این میزها نشستند و بعضی با عصبانیت و گارد آمدند، اما وقتی گفت‌وگو تمام شد، می‌گفتند تا حالا هیچ‌وقت با روحانی صحبت نکرده بودیم، اما امروز نظرم کاملاً عوض شد. بارها دیدیم کسانی که در ابتدا معترض بودند، بعدها دوستان صمیمی ما شدند.

وی ادامه داد: گاهی همه میزها پر است و مردم منتظر می‌مانند تا گفت‌وگوی قبلی تمام شود؛ بعضی از همین افراد حالا مشت ثابت پاتوق شده‌اند، هفته‌ای یک‌بار می‌آیند، گاهی هم داستان زندگی‌شان عوض شده و حتی خانمی مسیحی داشتیم که در همین گفت‌وگوها مسلمان شد، یا فردی سنی که شیعه شد.

مدیر مدرسه علمیه امام صادق علیه‌السلام، تصریح کرد: همزمان با پاتوق چهارباغ، یک کانکس در گلستان شهدای اصفهان راه‌اندازی کردیم که پنجشنبه و جمعه فعال است، آنجا هم مردم برای گفت‌وگو می‌آیند؛ حال و هوای آن مکان عجیب است، انگار شهدا خودشان میزبان گفت‌وگوها هستند.

وی تأکید کرد: از سال ۱۳۹۰ تاکنون، به هزاران نفر ایرانی و غیرایرانی مشاوره دینی و اعتقادی داده‌ایم و امروز پاتوق گفت‌وگو هر هفته چهارشنبه‌شب‌ها در گذر فرهنگی چهارباغ، پنج‌شنبه‌شب‌ها در گلستان شهدای اصفهان و هر روز صبح و عصر در ورودی مدرسه امام صادق علیه‌السلام برقرار است؛ این افتخار ما است که در خط مقدم جهاد تبیین ایستاده‌ایم.

حجت‌الاسلام نساج‌پور عضو هیئت‌مدیره پاتوق گفت‌وگو نیز از با اشاره به تجربه‌های خود، خاطرنشان کرد: شب‌های جمعه، وقتی در گلستان شهدا بودم، از غروب تا اذان صبح مراجعان یکی‌یکی می‌آمدند، انرژی معنوی آن مکان را نمی‌شود توصیف کرد؛ گاهی حرف‌ها و اشک‌های مردم خودش معجزه‌ای از جنس شهدا بود.

حجت‌الاسلام سعادت‌جو نیز کارشناس پاسخگویی به مسائل دینی، نیز به تشریح فلسفه راه‌اندازی این حرکت پرداخت و یادآور شد: ایده اصلی ما این بود که درِ حوزه علمیه باید به روی مردم باز باشد، مردم حق دارند سؤال کنند، شک کنند، بپرسند و یاد بگیرند و حوزه وقتی در کنار مردم باشد، گفتمان دینی در جامعه زنده می‌ماند.

ارسال نظرات