۲۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۵
کد خبر: ۷۹۷۶۴۷
معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری:

مسئولیت پاسخگویان دینی افتخار و وظیفه‌ای سنگین است

مسئولیت پاسخگویان دینی افتخار و وظیفه‌ای سنگین است
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدیان با بیان اینکه تاریخ اسلام سرشار از زنان مبلغ و اثرگذار بوده است، گفت: پاسخگویی به احکام فقط بیان فتوا نیست؛ بلکه یک مسئولیت تربیتی و الهی و وظیفه‌ای سنگین است که با صبر و استقامت به دست می آید.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدیان، معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری در همایش پاسخگویان خواهر دفاتر نمایندگی ولی فقیه که در جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها برگزار شد، ضمن قدردانی از مجموعه فاخر و ارزشمند جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها جهت مشارکت در برگزاری این گردهمایی، با اشاره به آیه شریفه «إِنَّ الَّذینَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا…»، گفت: خداوند تمام دین را در دو جمله «ربّنا الله» و «ثمّ استقاموا» خلاصه کرده است.

معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری بیان اینکه گفتن «ربّنا الله» هزینه و شرایط دارد و نیازمند استقامت است، تصریح کرد: مشکل اصلی امروز دنیا همین است؛ هیچ فردی با «خالق بودن خدا» مشکل ندارد. اختلاف اصلی بشر در طول تاریخ بر سر ربوبیت است؛ اینکه چه کسی باید مدیریت عالم و زندگی انسان‌ها را به دست بگیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان خاطرنشان کرد: این استقامت با موانع درونی و بیرونی همراه است؛ شیطان، هوای نفس، فشارها، تمسخرها، سختی‌ها و… اما خداوند وعده داده که اگر بندگان بر مسیر حق استقامت کنند، فرشتگان بر آنان نازل می‌شوند، آنجا که خداوند متعال می فرماید: «تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ المَلائِکَةُ ألّا تَخافوا و لا تَحزَنوا…».

وی با اشاره به آیه شریفه «وَ مَن أحسَنُ قولاً مِمَّن دَعا إِلَى اللَّهِ وَ عَمِلَ صالِحاً وَ قالَ إنَّنِی مِنَ المُسلِمین»، بیان داشت: در میان کسانی که «ربّنا الله» گفتند و استقامت کردند، گروهی هستند که زیباترین و بهترین سخن از آنِ آنها است. افرادی که به سوی خدا دعوت می‌کنند و علاوه بر دعوت زبانی، خود نیز اهل عمل صالح هستند؛ شما مبلغان و مروجان معارف الهی از مصادیق همین آیه هستید که با زبان و رفتار، مردم را به سوی خدا، احکام الهی و به سوی سبک زندگی اسلامی دعوت می‌کنید.

معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به وظیفه پاسخگویان به احکام دینی، تأکید کرد: این مسئولیت بزرگ و الهی، هم افتخار است و هم سنگین؛ اما اگر «ربّنا الله» را از عمق جان بگوییم و بر آن استقامت ورزیم، مشمول همان وعده‌های خدا خواهیم شد؛ وعده‌هایی که نور، آرامش، قوت قلب و یاری فرشتگان در دنیا را به همراه دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان با اشاره به آیه شریفه «وَمَن أَحسَنُ قولاً…»، عنوان کرد: زیباترین کلام، سخنی است که دعوت به سوی خدا باشد. تا آنجا که من به یاد دارم، آیه‌ای بالاتر از این در شأن «سخن انسان» نداریم و این آیه در واقع منشور تبلیغ و نقشه راه کسانی است که در مسیر الهی قدم می‌گذارند.

وی اظهار داشت: اگر دعوت الهی باشد، دل‌های پاک پذیرای آن می‌شوند. دل‌هایی که زنده‌اند، این صدای آشنا را می‌شنوند و می‌پذیرند؛ اما اگر دعوت به خود باشد، ارتباط دلی شکل نمی‌گیرد.

معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری یادآور شد: شرط مهم دعوت الی‌الله این است که خود مبلغ نیز اهل عمل باشد؛ راز موفقیت پیامبران، اولیای الهی و تمام مصلحان همین است: نخست خودشان عمل می‌کردند. روح عمل صالح هم مهم‌تر از ظاهر عمل است. بسیاری از اعمال خوب در ظاهر انجام می‌شود، اما روح تسلیم در آن نیست. اصل کار در تبلیغ دین، همین روح عمل است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان تصریح کرد: وقتی انسان در برابر خدا تسلیم شد و صادقانه برای او کار کرد، آن‌وقت کلام اثرگذار می‌شود و احسنُ‌القول تحقق پیدا می‌کند.

وی بیان داشت: مبلغ دین باید مثل سنگ زیرین آسیا باشد؛ سختی‌ها را تحمل می‌کند تا گندم‌ها آرد شوند. کسانی که در راه دعوت به خدا هستند، با مردم عادی تفاوت دارند. به همین دلیل خداوند این مسئولیت را بر دوش کسانی گذاشته که ظرفیت بالاتری دارند؛ پیامبران، اولیا و ادامه‌دهندگان راه آنان.

معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری اضافه کرد: در جامعه اسلامی هم، غیر از مقابله با استکبار و ایستادن در برابر طاغوت، رفتار ما با مردم عادی موضوع دیگری است. خداوند متعال به پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله فرمود: «لَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ؛ اگر تندخو و سخت‌دل بودی، مردم از دور تو پراکنده می‌شدند». اگر تاریخ انبیا و اولیا و مربیان بزرگ را نگاه کنیم، می‌شود یک دانشنامه نوشت درباره اینکه آنان چگونه با زیباترین رفتار، دل‌ها را جذب کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان خطاب به بانوان پاسخگو به احکام دینی، تصریح کرد: شما مسئولیتی به عهده گرفته‌اید که فقط «پاسخ به احکام» نیست؛ مردم فقط سؤال فقهی نمی‌پرسند؛ مسائل مختلف زندگی‌شان را مطرح می‌کنند؛ رفتارهای متفاوتی با شما دارند. کار شما سخت است و خستگی هم دارد، اما با وجود همه سختی‌ها، وظیفه این است که این مسیر را ادامه بدهیم و این مسئولیت، لطف و عنایتی است که خداوند به شما داده است.

وی با بیان اینکه فعالیت های تربیتی و معنوی با بانوان، اثرگذارتر و ثمره‌دارتر است، گفت: یعنی مسیر تربیتی در بخش بانوان، هموارتر و اثرگذارتر است. از زمان رسول خدا(ص) این مسئولیت به دوش بانوان گذاشته شده و در طول تاریخ نیز زنان بزرگ و موفقی این مسیر را ادامه داده‌اند.

معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری یادآور شد: شما علاوه بر بخش تکلیفی پاسخگویی، در محیط‌های مختلف نقش تربیتی مهمی دارید. به‌ویژه در زمینه دختران نوجوان که معمولاً اطراف شما حضور دارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان با اشاره به حضور نوجوانان و جوانان در فضای مجازی، خاطرنشان کرد: بیست سال است که نسل ما و فرزندان ما درگیر فضایی شده‌اند که اثرش را با هیچ تحول دیگری نمی‌توان مقایسه کرد. کار تربیتی در این فضا هنری ویژه می‌خواهد؛ باید جذاب، دغدغه‌مند و پیگیر بود تا جوانان و نوجوانان در مسیر حق قرار بگیرند.

وی اظهار داشت: فضای مجازی و فناوری‌های نوین، چالش‌ها و امکانات عظیمی پیش روی ما گذاشته‌اند. ما باید با صبر، محبت، معرفت و دقت در احکام، هم از ظرفیت‌های مثبت بهره ببریم و هم از خطراتش محافظت کنیم. تنها این‌گونه است که می‌توانیم بارِ سنگین این مسئولیت را به بهترین نحو به مقصد برسانیم.

معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری در ادامه با بیان اینکه باید شکرگزار باشیم که در این عصر، مردم به‌دنبال حکم خدا هستند و خواهان دانستن احکامند، عنوان کرد: این علاقه عمومی، نعمتی بزرگ است؛ اما ما که این مسئولیت را پذیرفته‌ایم، موظفیم براساس علم و دقت حکم را منتقل کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان توصیه کرد: اگر موضوع اختلافی است، باید روشن بیان کرد؛ اگر حضور ذهن نداریم، با صداقت بگوییم بعداً بررسی می‌کنیم. این صداقت، نه‌تنها از شأن ما کم نمی‌کند بلکه اعتماد مخاطب را بیشتر می‌سازد.

وی تصریح کرد: در جلساتی که دارید، چه در بیان احکام، چه روایات و چه مباحث معرفتی، باید کاملاً مستند، دقیق و قابل دفاع سخن بگویید. محکمات دین آن‌قدر زیاد و قوی است که اصلاً نیازی به نقل‌های مشکوک نیست.

ارسال نظرات