۱۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۰
کد خبر: ۷۹۹۹۸۴
حجت الاسلام مازنی تشریح کرد؛

جزئیات برگزاری اختامیه شانزدهمین جشنواره علامه حلی/عبور جشنواره از مرز ۱۱ هزار اثر پژوهشی

جزئیات برگزاری اختامیه شانزدهمین جشنواره علامه حلی/عبور جشنواره از مرز ۱۱ هزار اثر پژوهشی
دبیر علمی شانزدهمین جشنواره علامه حلی گفت: اختتامیه شانزدهمین جشنواره علامه حلی که مهم‌ترین رویداد پژوهشی طلاب حوزه های علمیه محسوب می‌شود، هفته آینده برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمدصالح مازنی دبیر علمی شانزدهمین جشنواره علامه حلی در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز در مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه علمیه برگزار شد، به تشریح جزئیات آماری و ویژگی‌های متمایز این دوره پرداخت و تأکید کرد: این جشنواره فرآیندی چند مرحله‌ای است که از مدارس آغاز و تا مرحله کشوری پیش می‌رود.

گستره بی‌سابقه مشارکت و آمار آثار

وی با اشاره به سابقه این رویداد از سال ۱۳۸۷، از ثبت رکورد بیش از ۱۱ هزار اثر در سامانه خبر داد و افزود: این آمار شامل ۹,۷۶۱ اثر از جشنواره اصلی علامه حلی (ویژه طلاب زیر ۳۵ سال) و ۱,۲۴۰ اثر متعلق به سومین دوره جشنواره آثار پژوهشی اساتید است که پس از طی مراحل استانی که حدود ۳۰۰ مدرسه در آن مشارکت داشتند، در نهایت ۷۱۵ اثر برای ارزیابی نهایی به مرحله کشوری راه یافتند که از این تعداد، ۴۲۶ اثر مربوط به طلاب و ۲۸۹ اثر مربوط به اساتید بوده است.

دبیر علمی جشنواره علامه حلی بیان داشت: آثار ارسالی در ۱۲ گروه علمی مورد ارزیابی قرار گرفتند که پس از بررسی‌های استانی و مرحله ارزیابی تفصیلی، در نهایت ۲۹۲ اثر برای داوری نهایی معرفی شدند و سه اثر به عنوان برگزیده نهایی توسط شورای علمی معرفی خواهند شد. اختتامیه امسال میزبان دو بخش اصلی بود؛ جشنواره طلاب که قالب‌هایی نظیر کتاب، مقاله، پایان‌نامه، تحقیق پایانی و ترجمه را پوشش می‌داد، و جشنواره اساتید که صرفاً در قالب کتاب و مقاله آثار خود را ارائه کردند.

وی افزود: در میان برگزیدگان نهایی، ۶۴ مقاله(شامل ۵۱ مقاله علمی-پژوهشی و ۱۲ ترویجی) و ۱۹ کتاب (شامل ۴ پژوهشی، ۱۱ ترویجی و ۴ فرهنگی) مورد تقدیر قرار گرفتند. سهم طلاب جوان در بخش مقاله ۳۶ مقاله و در بخش کتاب ۳ کتاب بود، درحالی که اساتید با ارائه ۲۸ مقاله و ۱۶ کتاب حضور پررنگی داشتند. همچنین ۷ پایان‌نامه و ۳ تحقیق پایانی نیز از برگزیدگان نهایی بودند.

توجه به مناسبت‌ها و تمرکز پژوهش ها بر مسائل روز جامعه

حجت‌الاسلام مازنی با بیان این که یکی از ویژگی‌های متمایز دوره شانزدهم، توجه ویژه به ۱۵۰۰مین سالگرد تولد حضرت پیامبر اعظم(ص) بود، ابراز کرد: آثاری که به این مناسبت ارائه شده بودند، با دقت بیشتری بررسی شده و سه اثر در این بخش به عنوان برگزیده انتخاب شدند. علاوه بر این، به منظور ترویج نتایج پژوهش‌ها، اعلام شد که مقالات برگزیده طلاب در دوره‌های چهاردهم و پانزدهم که پیش از این منتشر نشده بودند، در دو مجلد به چاپ خواهند رسید.

برجستگی‌های منطقه‌ای و موضوعی

دبیر علمی جشنواره علامه حلی با اشاره به برگزیدگان این جشنواره از طلاب سراسر کشور اظهار داشت: استان قم با ۳۳ اثر برگزیده در صدر قرار گرفت و پس از آن حوزه علمیه قم با ۳۱ اثر و تهران با ۹ اثر جای گرفتند. در بخش اساتید نیز، قم با ۱۳ اثر، اصفهان با ۷ اثر و تهران با ۴ اثر، پیشتازان بودند.

وی افزود: در بخش موضوعات ویژه، ۴۲۲ اثر به موضوع «نقش حوزه‌های علمیه در راهبردهای فرهنگ عمومی و دینداری جامعه» اختصاص یافت، و موضوع «پژوهش و تبلیغ ابزارها و شیوه‌ها» نیز ۱۸۰ اثر دریافت کرد. همچنین، دبیرخانه‌های برتر استانی برای پنجمین سال اعلام شدند که شامل سمنان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، اصفهان، قم و منطقه ویژه کاشان بودند و برای اولین بار، مرکز جامع علوم اسلامی ولیعصر(عج) به عنوان دبیرخانه برتر از میان مراکز تخصصی و فقهی انتخاب شد.

دبیر علمی شانزدهمین جشنواره علامه حلی بیان داشت: مراسم اختتامیه این جشنواره روز شنبه از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ در سالن اجتماعات مدرسه معصومیه با سخنرانی آیت‌الله اعرافی و حضور مدیران عالی حوزه برگزار خواهد شد. همچنین، پیش از مراسم اصلی، یک جلسه صمیمی با حضور دست‌اندرکاران و برگزیدگان روز جمعه ساعت ۱۵:۳۰ ترتیب داده شده است تا مشوق‌های لازم به ایشان ارائه شود.

ارسال نظرات