۲۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۹
کد خبر: ۸۰۶۵۶۱

برگزاری نخستین پیش‌همایش هزاره حوزه علمیه نجف اشرف

برگزاری نخستین پیش‌همایش هزاره حوزه علمیه نجف اشرف
شهر نجف اشرف در روزهای ۲۲ و ۲۳ بهمن، میزبان «نخستین همایش علمی مقدماتی برای بزرگداشت هزاره حوزه علمیه نجف اشرف» بود.

به گزارش خبرنگار رسا در نجف اشرف، شهر نجف اشرف در روزهای ۲۲ و ۲۳ بهمن، میزبان «نخستین همایش علمی مقدماتی برای بزرگداشت هزاره حوزه علمیه نجف اشرف» بود.

این همایش به مناسبت گذشت هزار سال از تأسیس حوزه علمیه نجف اشرف و با شعار «حوزه نجف اشرف: هزار سال عطاء و خدمت» برگزار شد. این رویداد علمی توسط «مرکز مطالعات و تحقیقات شیخ طوسی» (وابسته به هیئت عالی احیای میراث آستان قدس عباسی)، با همکاری «دانشگاه الکفیل» و «مؤسسه تحقیقات شیعی تورنتو» در مجتمع امام مرتضی (علیه‌السلام) برنامه‌ریزی و اجرا گردید.

محور اصلی این کنفرانس، بررسی «میراث علمی شیخ طوسی در فضای اندیشه اسلامی و غربی؛ تأملات و رویکردهای معاصر» بود. هدف از این نشست‌ها، بازخوانی نقش تاریخی و تمدنی شیخ طوسی در شکل‌گیری اندیشه اسلامی و بررسی تأثیرات او بر مطالعات معاصر در جهان اسلام و غرب عنوان شده است.

تجلیل از نخبگان علمی در بخشی از این مراسم، سید احمد صافی از شخصیت‌های علمی و شرکت‌کنندگان در پنل پژوهشی افتتاحیه تقدیر کرد. اسامی تجلیل‌شدگان عبارتند از:  شیخ دکتر حیدر السهلانی: رئیس جلسه. آیت‌الله سید محمدجواد شبیری زنجانی: استاد درس خارج حوزه علمیه قم. دکتر ماتیو تریر (Mathieu Terrier): مدیر مطالعات مدرسه کاربردی مطالعات عالی دانشگاه پاریس (PSL) در فرانسه.

آستان قدس عباسی با برگزاری این کنفرانس‌ها، تحقیق، نشر و برپایی نشست‌های تخصصی، در پی آن است تا دستاوردهای علمای بزرگ را برجسته کرده و با انتشار دانشنامه‌های علمی و آثار تراثی، بر این میراث کهن و هزارساله حوزه نجف اشرف نوری تازه بتاباند.

ارسال نظرات