مرکز تحقیقات حج به پژوهشکده حج تبدیل میشود


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سیدعلی قاضی عسگر، نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی، پیش از ظهر 14 مردادماه در گردهمایی منطقهای روحانیون حج که در سالن قدس مجتمع آموزش عالی فقه برگزار شد، با بیان اینکه ارتقای شأن و جایگاه روحانیت در کاروانهای حج ضروری است، بر دقت در نوع تعامل با مردم، ارتقای جایگاه امور فرهنگی و رسیدن به تحول روحی و اخلاقی تأکید کرد.
وی با اشاره به توطئههای فراوان علیه روحانیت و توقع بیجای برخی نسبت به این قشر جامعه، افزود: افرادی که نسبت به روحانیان شکایت دارند باید بدانند که به مجرد رسیدن یک شکایت موقعیت روحانی کاروان را متزلزل میکنند و این کار بسیار اشتباهی است، از اینرو هر فردی شکایتی دارد، باید با حضور خود روحانی، شکایتش را مطرح کند.
حجتالاسلام قاضی عسگر تصریح کرد: از روحانیون دفاع منطقی و همهجانبه خواهیم کرد، به هیچوجه اجازه نخواهیم داد برخی، شخصیت یک روحانی را زیر سؤال ببرند و با موانعی که جایگاه روحانیت را تضعیف کند به سختی برخورد خواهد شد.
وی در ادامه سخنان خود بر استفاده از تکنولوژی جدید برای بهتر شدن امر آموزش و اطلاعرسانی تأکید کرد و با بیان اینکه امسال شرایط کمی دشوار است و باید تلاش بیشتری انجام داد، افزود: تعداد بسیاری از افراد مسن 65 سال به بالا سال گذشته به حج اعزام نشدند که امسال به حج اعزام میشوند، از اینرو فشار کاری بر روی روحانیون امسال بیش از سالهای گذشته است.
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه کارگاههای آموزشی و توجیهی روحانیون کاروانهای حج پس از ماه مبارک رمضان برگزار میشود، از روحانیون کاروانهای حج خواست تا با شرکت در جلسات آموزشی که پیش از شکلگیری کاروانها برگزار میشود، در جریان برنامههای حج امسال قرار گرفته و آنها را به موقع اجرایی کنند.
وی با اشاره به تغییر ساختار بعثه مقام معظم رهبری، جلوگیری از برخی موازیکاریها را از مهمترین علل آن دانست و ابراز داشت: با هدف چابکسازی تشکیلات بعثه، معاونتهایی که امکان ادغام با یکدیگر را داشت، ادغام و برخی مدیریتها حذف شد.
حجتالاسلام قاضی عسگر خاطرنشان کرد: پس از تشکیل تیم کارشناسی، معاونت آموزشی و پژوهش و امور روحانیون و معاونت اجرایی و معاونت مبنای سابق در هم ادغام و از پنج معاونت سه معاونت مدیریت، توسعه و منابع، معاونت فرهنگی و معاونت بینالملل تشکیل شد.
وی افزود: با تشکیل معاونت فرهنگی، آموزش روحانیون و زائران تحت یک مدیریت متمرکز درآمده، ابراز لازم برای تهیه محصولات فرهنگی فراهم شده و مدیریت اهل سنت هم که مستقل بود، تحت این مجموعه به فعالیت مشغول است.
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه وظایف ابلاغی از سوی دفتر مقام معظم رهبری، نقطه مثبت دیگری بود که در این دوره اتفاق افتاد، اظهار داشت: در این ابلاغیه که وظایف بعثه به طور شفاف و روشن مطرح شده است، سیاستگذاری در امور فرهنگی، آموزشی و تبلیغی در امور حج به عهده نماینده ولی فقیه گذاشته شده و این وظایف را از حوزه حج و زیارت سازمان جدا میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از تبدیل مرکز تحقیقات حج به پژوهشکده حج در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: در جذب و گزینش روحانیون کاروانهای حج معیارهای اصلی را در نظر گرفتهایم تا هر روحانی بتواند دویست نفر از زائران را به بهترین شکل هدایت کرده و برنامههای فرهنگی را به درستی پیاده کند.
حجتالاسلام قاضی عسگر در پایان با بیان اینکه برخی روحانیون برای عتبات عالیات و سوریه مناسبند اما برای حج عمره و تمتع کارایی مناسبی ندارند، بر گزینش تخصصی روحانیون تأکید کرد و افزود: نوع گزینش روحانیان برای اعزام در کاروانهای حج تغییر پیدا کرده و به سمت ارزیابیهای کاربردیتر سوق داده خواهد شد. /920/پ201/ص