۲۶ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۶:۳۵
کد خبر: ۸۳۹۹۸

نگاهی به ‌فعالیت‌های فرهنگی مسجد امام خمینی اهواز‌

خبرگزاری رسا ـ امام جماعت مسجد امام خمینی(ره) شهر اهواز گفت: فعالیت‌های فرهنگی این مسجد از سال 71 با هدف برنامه ریزی برای جوانان و نوجوانان منطقه و آموزش مفاهیم دینی به آنها آغاز شد.
حجت الاسلام علي رضا زاده، مسوؤول فرهنگي مسجد امام خميني (ره) اهواز
حجت الاسلام علی رضازاده امام جماعت مسجد امام خمینی(ره) پاداد شهر اهواز، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، به تشریح فعالیت های این مسجد پرداخت و اظهار داشت: فعالیت های فرهنگی این مسجد از سال 71 با هدف برنامه ریزی برای جوانان و نوجوانان منطقه و آموزش مفاهیم دینی به آن ها آغاز شد.

وی افزود: پس از گذشت شانزده سال تلاش برای ترویج فرهنگ دینی در منطقه، نتایج قابل قبولی به دست آورده ایم و اکنون سی روحانی در این منطقه زندگی می کنند که از دوره نوجوانی در مسجد حضور داشتند و هم اکنون در منطقه بسیار تأثیر گذار هستند.

امام جماعت مسجد امام خمینی(ره) اضافه کرد: پاسخگویی به مسائل شرعی، حل مشکلات خانوادگی، و ارتباط با جوانان و نوجوانان منطقه از جمله فعالیت های روحانیان در سطح منطقه است و بسیار نتیجه بخش بوده است.

حجت الاسلام رضازاده خاطر نشان کرد: تا کنون بیش از هفتاد طلبه در این مسجد تربیت شده اند که بخشی از آن ها به دلایل مختلف هجرت کرده اند و در جاهای دیگری به فعالیت مشغول می باشند و بیست روحانی هم اکنون در مسجد وجود دارد که از نیروهای همین مسجد بوده اند.

امام جماعت مسجد امام خمینی(ره) ادامه داد: طلبه های این مسجد در زمینه درسی از طلبه های موفق حوزه علمیه می باشند و در حال حاضر اکثر روحانیان مسجد از اساتید حوزه در بخش مقدمات و برخی هم در مقاطغ بالاتر به تدریس مشغول هستند.

وی با اشاره به حضور فعال دانشجویان این مسجد در دانشگاه ها عنوان کرد: در زمینه دانشجویی هم دانشجو های خوبی تربیت کرده ایم که در تشکل های دینی دانشگاه حضوری فعال دارند و در این زمینه می توان به عهده داری مسؤولیت هایی از جمله بسیج دانشجویی نام برد.

استاد حوزه علمیه خوزستان با اشاره به فعالیت مشاوران جوان در کنار مدیران دولتی که از دولت نهم آغاز شد، ابراز داشت: پنج نفر از از اعضا این مسجد در این عرصه وارد شده اند و از مشاوران استانی هستند که این از ثمرات فعالیت در مسجد است.

وی بیشترین برنامه ریزی و سرمایه گذاری دشمن جهت انحراف جامعه از مسیر اصلی خود را در دانشگاه ها دانست و خاطر‌نشان کرد: حوزه و دانشگاه دو بال نخبه پرور جامعه هستند اما از آنجا که رابطه دانشگاه با علما و روحانیت بیشتر است و تربیت دینی کمتر در آن اتفاق می افتد دشمنان اسلام بیشترین سرمایه گذاری خود را در این قسمت قرار داده اند.

حجت الاسلام رضا زاده ادامه داد: برای این‌که این جبهه خالی نماند و فعالیت های دشمن در تهاجم فرهنگی خنثی شود بر آن شدیم تا برنامه ها و نهاد های دینی در دانشگاه را تقویت کنیم که این کار از سوی دانشجویانی که در دانشگاه ها مشغول به تحصیل هستند، انجام می شود.

امام جماعت مسجد امام خمینی(ره) تربیت طلبه ها و دانشجویان موفق در این مسجد را نتیجه شش سال فعالیت مستمر بر روی اعضا مسجد خواند و اظهار داشت: برای نیروهایی که از سوی این مسجد جذب می شوند برنامه هایی در زمینه های عقیدتی، سیاسی، قرآنی و تفریحی برگزار می گردد که هدف از همه این ها تقویت معرفت دینی و تربیت جوانانی متعهد و تلاشگر برای ورود به عرصه مختلف در جامعه است.

وی جذب نیرو در این مسجد را از پنجم راهنمایی عنوان کرد و بیان داشت: با توجه به جو جامعه و برنامه هایی که علیه نوجوانان تدوین می شود احساس کردیم که باید برنامه ریزی برای نوجوانان را از سنین پایین تر آغاز کنیم تا قبل از آنکه دچار آسیب های فرهنگی در جامعه شوند آن ها را با معارف اسلامی آشنا کنیم.

حجت الاسلام رضازاده با اشاره به تعداد نیروهای فعال در این مسجد گفت: در مقطع پنجم ابتدایی و راهنمایی هفتاد نفر، در مقطع دبیرستان پنجاه نفر و در مقطع طلاب و دانشجویان شصت نفر در این مسجد مشغول به فعالیت هستند.

وی واحد طلاب و دانشجویان را مهم ترین بخش مسجد برشمرد و ابراز داشت: طلاب و دانشجویان نتیجه شش سال تلاش این مجموعه هستند و احساس کردیم اگر آن ها به حال خود واگذار شوند و معرفت دینی شان تقویت نشود ممکن است در اهدافشان دچار تزلزل شده و به تدریج آسیب پذیر می شوند و در روند تحصیلی شان نیز دچار مشکل می شوند.

حجت الاسلام رضازاده یادگیری شیوه صحیح ارتباط با مردم به ویژه نسل جوان را از جمله برنامه های واحد طلاب و دانشجویان برشمرد و خاطر نشان کرد: در این، سعی ما بر تعمیق معرفت دینی طلبه ها و دانشجویان و سازماندهی آنها برای ورود به عرصه های اجتماعی است.

استاد حوزه علمیه خوزستان با اشاره به فعالیت های عمومی این مسجد ابراز داشت: دعوت از شخصیت های استانی از جمله آیت الله حیدری و همچنین اساتید مجرب کشوری از جمله برنامه هایی است که در کنار برنامه های جوانان انجام می شود و سطح دینی و معرفتی نماز گزاران را افزایش می دهد.

امام جماعت مسجد امام خمینی‌(ره) برنامه‌های اجرا شده در ماه مبارک رمضان و برپایی دسته‌های زنجیر زنی و سینه زنی در منطقه را از دیگر برنامه های عمومی تأثیرگذار در سطح منطقه عنوان کرد و افزود: این برنامه تأثیر بسیار خوبی در منطقه داشته است و سبب شده تعداد نمازگزاران این مسجد افزایش یابد.

حجت الاسلام رضازاده دعوت از خانواده‌ها و مدیران مدارس را از دیگر برنامه های عمومی این مسجد عنوان کرد و اظهار داشت: دعوت از مدیران مدارس منطقه تأثیر به سزایی در تقویت رابطه مدارس و مسجد داشته است و حتی مدیران برخی مدارس از نمازگزاران ثابت این مسجد شدند.

وی با اشاره به روند پذیرش نیروهای جدید گفت: یکی از فرآیندهای جذب نیرو دعوت از خانواده های آنان و تشریح روند فعالیت های مسجد است که این مسئله سبب می شود تا خانواده ها با اشتیاق فرزندان خود به مسجد هدایت کنند.

وی هر عضو این مسجد را سفیری برای خانواده های منطقه دانست و بیان داشت: اعضا مسجد از اهالی همین منطقه هستند و سبب گسترش فرهنگ دینی در منطقه و جذب خانواده‌های آنها به مسجد می‌شود.

حجت الاسلام رضازاده به تشریح موضوعاتی که به اعضای مسجد آموزش داده می شود پرداخت و اظهار داشت: در دوره راهنمایی در زمینه بیشتر بر روی احکام نماز، روزه، طهارت و در زمینه قرآن به روخوانی و روانخوانی و در زمینه اصول عقاید و مسائل سیاسی به بحث ولایت و اصل ولایت فقیه در نظام اسلامی می پردازیم.

وی ارتباط مستمر مربیان و نیروها را از عوامل مهم جلب اطمینان و اعتماد به سرگروه دانست و ابراز داشت: این اعتماد سبب می شود تا نیروها مشکلات خود را با سرگروه در میان بگذارند و راهکار هایی را که توسط مربیان ارائه می شود به خوبی اجرا کنند.

وی افزود: در دوره دبیرستان بیشتر بر روی آموزش کتاب های شهید مطهری، آیت الله مصباح و آیت الله جوادی آملی متمرکز می شویم و سعی در عمق بخشی به مبانی فکری و مباحث فلسفی و منطقی داریم و علاوه بر آن موضوعات مختلف احکام مرتبط با سن آنها و همچنین آموزش حفظ، مفاهیم و تفسیر قرآن می پردازیم.

استاد حوزه علمیه خوزستان با اشاره به بیانات امام راحل و مقام معظم رهبری کتاب های شهید مطهری و آیت الله مصباح را یک اندیشه زلال از مفاهیم اسلامی دانست و خاطر نشان کرد: ما در جهت برگزاری یک دوره کامل اسلام شناسی برای جوانان بنا به تأکید امام راحل و مقام معظم رهبری از کتاب های این بزرگواران استفاده می کنیم زیرا مطابق با نیاز های روز است و چون به معرفی اسلام پرداخته اند هیچ وقت کهنه نمی شود.

وی با اشاره به فعالیت این مسجد در زمینه درسی اظهار داشت: در این زمینه بیشتر به تشویق و برنامه ریزی برای اعضا پرداختیم و در ایام امتحانات نیز برای آن ها کلاس های رفع اشکال برگزار می کنیم و در حال حاضر هشتاد درصد از اعضا مسجد در مقاطع راهنمایی، دبیرستان طلبه و دانشجو از افراد موفق در مراکز علمی خود هستند که البته نقاط ضعفی هم در این زمینه وجود دارد.

حجت الاسلام رضازاده با اشاره به برنامه های تفریحی این مسجد بیان داشت: برنامه های ورزشی و تفریحی از جمله فوتبال، شنا و اردوهای تفریحی در موازات فعالیت آموزشی و تربیتی انجام می شود زیرا ورزش تأثیر مستقیم بر روح انسان دارد و نیروها را از حالت خمودی و تنبلی خارج می کند.

وی با اشاره به اردوهایی که در طول سال برگزار می شود خاطر نشان کرد: اردوهای زمستانی به صورت جداگانه برای هر مقطع و اردوهای تابستانی برای طلاب، دانشجویان و مقطع دبیرستان به مقصد مشهد مقدس و تجدید پیمان با علی ابن موسی الرضا برگزار می شود و برای مقطع راهنمایی اردوهایی زیارتی تفریحی به مقصد قم و تهران و سایر شهرهای ایران انجام می شود.

امام جماعت مسجد امام خمینی (ره) با اشاره به طرح صالحین که بنا به توصیه رهبر باید در اولویت فعالیت های فرهنگی سپاه قرار گیرد، ابراز داشت: طرح صالحین از سوی نیروهای فرهنگی اهواز ابداع شد و مساجد این شهر در این زمینه پیش گام هستند البته نباید مغرور شد بلکه باید نقص های خود را برطرف کنیم تا هچنان به عنوان یک الگو در سطح کشور قرار گیریم.

حجت الاسلام رضازاده انسجام و همبستگی مساجد را عامل مهمی در پیشبرد اهداف فرهنگی دانست و تصریح کرد: فعالیت هایی در این زمینه انجام شده است اما یک تشکل که بتواند به فعالیت های مساجد انسجام بخشد و ارتباط بیشتر نیروهای مساجد و وحدت میان آنها را بیشتر کند وجود نداشته و در این زمینه یک خلأ مدیریتی احساس می شد./945/ز503/س
ارسال نظرات