سلسله مباحث ولایت(14):
آیت الله موسوی جزایری: روز مباهله سندی برای اثبات حقانیت اهل بیت است
خبرگزاری رسا ـ آیت الله موسوی جزایری با تبیین حدیث کساء، روز مباهله را سندی برای اثبات حقانیت اهل بیت و بیانگر عظمت آنها دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در خوزستان، در چهاردهمین جلسه از سلسله مباحث ولایت که از صدا و سیمای خوزستان پخش می شود، با اشاره به ولادت با سعادت امام حسن مجتبی(ع)، اظهار داشت: امام حسن(ع) یکی از پنج تن اصحاب کساء است که سید هاشم بحرانی بیش از سی روایت معتبر در این زمینه نقل کرده و می توان گفت که حدیث کساء روایتی متواتر بین الفریقین است.
آیت الله موسوی جزایری، حضور امام حسن(ع) در روز مباهله را فضیلت دیگری برای این امام همام دانست و بیان داشت: پس از آنکه نصارای نجران ادعای بر حق بودن خود را مطرح کرد و راهی جز مباهله جهت مشخص شدن حق و باطل وجود نداشت، در موعد مقرر اسقف مسیحی به همراه اشراف و اصحاب خود و رسول اکرم(ص) نیز به همراه علی بن ابی طالب(ع)، حضرت زهرا(س)، امام حسن(ع) و امام حسین در مکان مباهله حاضر شدند.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان، ادامه داد: اسقف مسیحی وقتی این صحنه را دید نگاهی به چهره های نورانی این پنج تن انداخت و به اصحاب خود گفت: به خدا قسم چهره هایی را می بینم که اگر دعا کنند که خدا کوه ها را جا به جا کند حتما مستجاب می شود؛ از این رو تسلیم شدند و پس از مدتی آنها به دین اسلام مشرف شدند.
نماینده ولی فقیه در خوزستان، افزود: پیامبر اعظم(ع) خود مستجاب الدعوة بود و می توانست کسی را همراه خود نبرد اما انتخاب این چهار بزرگوار به ویژه امام حسن(ع) و امام حسین(ع) که هنوز کودک بودند، در آن مقطع حساسی که موقع استجابت دعا بود و فقط افراد مستجاب الدعوة باید در آن حضور می یافتند، نشان از عظمت این بزرگواران و باطن نورانی حسنین (ع) در سنین کودکی است.
رییس شورای عالی حوزه علمیه خوزستان، با اشاره به نزول سوره«هل اتی» در شأن اهل بیت رسول الله(ص)، ابراز داشت: 13 آیه از سوره هل اتی در شأن اهل بیت(ع) است و با آنکه امام حسن و امام حسین(ع) در زمان نازل شدن این سوره سن کمی داشتند؛ اما اخلاص عمل آنها در اطعام مسکین، یتیم و اسیر سبب شد تا خداوند متعال این آیات را بر پیامبر خود نازل کند.
آیت الله موسوی جزایری اظهار داشت: امام حسن(ع) در کرامت شهره آفاق بود و اگر گرفتاری به شهر مدینه وارد می شد او را به خانه امام حسن مجتبی(ع) راهنمایی می کردند، از این رو ایشان به کریم اهل بیت(ع) مشهور شدند.
وی در ادامه با اشاره به عطای کریمانه ای از امام حسن(ع)، بیان داشت: روزی مسکینی به در خانه امام حسن(ع) آمد و در قالب شعر در خواست خود را مطرح کرد و گفت آنچه که در خانه داشتیم تمام شده و فقط آبرویی مانده که آن را جهت معامله آورده ام، امام حسن(ع) بیدرنگ همه پولی را که در خانه داشتند به ارزش دوازده هزار درهم به آن شخص داده و فرمودند اگر مهلت میدادی بهتر از این عمل می کردم اکنون این مختصر را بگیر و بدان معامله ای در کار نبوده، نه تو چیزی فرختهای و نه من چیزی خریدهام و این جریان نشان از توجه ایشان به حفظ آبروی مستمندان است./945/پ202/س
ارسال نظرات