گزارشی از شبکه اطلاع رسانی اجتهاد
خبرگزاری رسا ـ شبکه اطلاع رسانی اجتهاد جامعترین سایت تخصصی فقه اسلامی است، و در قالب نه بانک تخصصی و بخشهای ثابت، به اطلاع رسانی و گزارش وضعیت فقه و علوم وابسته در جهان اسلام، با تأکید بر حوزههای علمیه به ویژه حوزه علمیه مشهد طراحی و تأسیس شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید مهدی روحبخش، سردبیر شبکه اطلاع رسانی اجتهاد، با اشاره به اهمیت فقه در دنیای امروز گفت: فقه اسلامی به عنوان ساز و کار علمی برای شناخت و تبیین احکام و نظامهای عملی اسلام، همواره از اهمیتی شگرف برخوردار بوده است و پس از استقرار نظام اسلامی در ایران، رشد و بالندگی آن ضرورتی دوچندان پیدا کرده است.
وی ادامه داد: ضرورت شناخت و تبیین احکام و نظامهای عملی اسلام نیازمند اهتمام به تأمین دانشها و مهارتهای استنباط در برنامه آموزشی، هدایت و تربیت استعدادهای حوزوی به سوی تخصصهای کارآمد فقه و آفاق نوین اجتهاد است.
سردبیر شبکه اطلاع رسانی اجتهاد گفت: این پایگاه، جامعترین سایت تخصصی فقه اسلامی است، و در قالب نه بانک تخصصی و بخشهای ثابت، به اطلاع رسانی و گزارش وضعیت فقه و علوم وابسته در جهان اسلام، با تأکید بر حوزههای علمیه (به ویژه حوزه علمیه مشهد) طراحی و تأسیس شده است.
وی با بیان این مطلب که تمام تلاش شبکه اطلاع رسانی اجتهاد در جهت شناساندن فقه اسلامی متمرکز شده است، اذعان داشت: مهمترین هدف تأسیس و راه اندازی شبکه اطلاع رسانی اجتهاد این است که ارتباط فقه پویا و علوم وابسته در حوزه های علمیه تدوین و ترویج شود و رابطه فقه با دیگر علوم اسلامی تبیین گردد. نحوه دسته بندی و جمع آوری اطلاعات فقه در این شبکه به گونه ای است که کاربر احساس می کند که فقه با علوم دیگر مثل حقوق، اقتصاد و... در ارتباط است.
حجت الاسلام روحبخش با اشاره به کلام رهبر معظم انقلاب در نهم آذر 86 مبنی بر ارائه آمار جامع و دقیق از علوم اسلامی و حوزه های علمیه، بیان داشت: یکی از اهدافی که در شبکه اطلاع رسانی اجتهاد دنبال می شود جمع آوری، ثبت و انتشار تمامی اطلاعات مرتبط با فقه (ازقبیل اخبارفقهی، منشورات فقهی، زندگینامه علماء، اساتید و محققین فقه و...) در جهت رسیدن به آمار دقیقی از اطلاعات و اخبار مرتبط با فقه میباشد؛ برای رسیدن به این هدف پروژههایی از قبیل فهرست رایانه ای روزآمد از تمامی منشورات فقه شیعه بعد از انقلاب اسلامی، بانک اطلاعات زندگینامه علمی علماء، محققان و مدرسین فقه و اصول به همراه مشخصات تمامی دورس سطوح عالی و خارج حوزههای علمیه کشور، اولین و تنها سرویس خبری فقه اسلامی در جهان اسلام، جمعآوری مقالات تمامی نشریات و ویژه نامههای تخصصی، ثبت نرمافزارها و پایگاههای فقهی و چندین پروژه دیگر را به اتمام رسانیده است.
وی ایجاد شبکهی توزیع و مبادله اخبار و اطلاعات در میان علماء، محققان، اساتید و مدیران فعال در حوزه فقه را از اهداف دیگر این پایگاه برشمرد، و بیان داشت: مبادله اخبار و اطلاعات میان علماء محققان، اساتید، مراکز علمی فقه و علوم وابسته باعث افزایش فرصتهای مطالعاتی برابر و توان رقابتی برای مجموعه حوزههای علمیه شیعه میشود و پایگاه اطلاعرسانی اجتهاد برای رسیدن به این هدف میبایست شبکهی کاملی از اخبار و اطلاعات را ایجاد میکرد، در نتیجه این پایگاه تمامی اطلاعات تماس اشخاصی که در حوزه علوم فقه، علوم وابسته و علومی که در اجتهاد تعریف شده بود جمعآوری کرد.
این پژوهشگر حوزوی در ادامه بیان داشت: در طی این اقدام، اطلاعات تماس تمام اعضای هیئت علمی مراکز آموزشی و پژوهشی حوزوی و دانشگاهی کشور(اعم از دولتی، آزاد، پیام نور و برخی دانشگاههای خصوصی)، مدیران مراکز فقهی (اعم مراکز حوزوی ودانشگاهی)، انتشارات (حتی ناشرانی که تنها یک کتاب فقهی بعد از انقلاب چاپ کرده بودند)، دبیرخانههای همایشهای فقهی، مراکز پژوهشی، کتابخانهها، مراکز اطلاع رسانی و دفاترمراجع تقلید (در کل کشور) جمعآوری شد.
وی افزود: با اتمام جمعآوری اطلاعات، نزدیک به سه هزار اسم از اشخاص حقیقی و حقوقی به دست آمده است. که طبق برنامهریزی های انجام شده (توسط سیستم نرم افزاری طراحی شده بدین منظور) میبایست جهت دریافت اطلاعات و اخبار هر سه ماه یک بار با هر کدام از این افراد تماس و ارتباط برقرار گردد.
سردبیر پایگاه اطلاع رسانی اجتهاد با بیان اینکه پیرامون پوشش اطلاعات و اخبار خارج کشور برنامهریزیهایی انجام شده است، بیان داشت: با راهاندازی بخش امور بینالملل شبکه اجتهاد، تمام اخبار و اطلاعات بخشهای مختلف شبکه از خارج کشور جمعآوری میگردد.
سردبیر پایگاه اطلاع رسانی اجتهاد همچنین با اشاره به این مطلب که نزدیک به 70% از اخبار مرتبط با فقه پوشش مناسب خبری داده نمیشود، از مهمترین فعالیتهای شبکه در سال جاری را ایجاد ارتباط با حوزههای علمیه فقه شیعه در جهان اسلام و انعکاس حداکثری از تحولات مهم فقهی برشمرد. بدین منظور فعالیتهایی از قبیل ایجاد نمایندگی شبکه در حوزه علمیه قم، امور بین الملل، برقراری ارتباط با مراکز مدیریت حوزه علمیه تهران، اصفهان، شیراز، تبریز، اهواز و تغییر در ساختار مدیریت بخش خبر، انجام پذیرفته است.
گفتنی است، شبکه اطلاع رسانی اجتهاد به نشانی http://ijtihad.ir/قابل دسترسی است./931/پ202/ص
ارسال نظرات