حجت الاسلام رضا برنجکار: نیازمند تبلیغ تخصصی هستیم
حجت الاسلام رضا برنجکار، رییس پردیس قم دانشگاه تهران، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: ما نیازمند این هستیم که از چند جهت تبلیغ دینی را کامل و بازسازی کنیم، یکی از این عرصه ها حرکت به سمت تبلیغ تخصصی است.
وی در ادامه افزود: تبلیغ ما تبلیغ عمومی و سنتی است که در آن مبلغ با استفاده از منبر، پیام خود را به عموم مخاطبان منتقل می کند؛ در این نوع تبلیغ، مبلغ باید به گونه ای صحبت کند که عموم مخاطبان آن پیام را درک کنند.
حجت الاسلام برنجکار اظهار داشت: در تبلیغ تخصصی، لازم است مبلغان متخصص روانشناسی اسلامی، اعتقادات و اقتصاد به تبلیغ دین برای متخصصان در رشته های روانشناسی، اعتقادات و اقتصاد بپردازند و حقایق دین را برای این متخصصان تبیین کنند.
وی خاطر نشان کرد: ما نیازمند این هستیم که تبلیغ تخصصی برای سطوح مختلف به تعداد کافی صورت گیرد و مبلغان متخصص رشته های مختلف تربیت شوند؛ این کار تا اندازه ای در مراکز تخصصی حوزه انجام شده که لازم است گسترده تر شود.
رییس پردیس قم دانشگاه تهران یادآور شد: همچنین نیازمند این هستیم که برای تبلیغ در فضا های مختلفی همچون ارتش، نیروی انتظامی و ادارات مبلغان متخصص این فضاها تربیت شوند.
وی تصریح کرد: لازم است برای رشته های مختلف دانشگاهی همچون پزشکی، اقتصاد، جامعه شناسی یا رشته های دیگر، کتاب معارف اسلامی ویژه همان رشته تدوین و اساتید معارف برای آموزش معارف در آن رشته تربیت شوند.
این پژوهشگر حوزوی ابراز داشت: تبلیغ چهره به چهره نمونه ای از تبلیغ ما است، اما می توانیم وارد عرصه های جدید همچون تبلیغ در صدا و سیما، ماهواره، فضای مجازی و تبلیغ به وسیله تولید فیلم، سریال و نرم افزار های دینی شویم.
وی تأکید کرد: لازم است، تبلیغ در ابعاد مختلف دین در عرصه های ویژه کودک، نوجوان، زن، مرد و سایر گروه ها صورت پذیرد و این آثار به صورت های مختلف در دنیا منتشر شود.
رییس پردیس قم دانشگاه تهران تصریح کرد: ما در عرصه های رسانه ای جدید ضعیف هستیم، کارهای خوبی انجام شده است اما کافی نیست، الان حرف اول را فضای مجازی و سایبری می زند به طوری که فضای حقیقی را تحت تأثیر قرار داده است، برنامه حوزه علمیه برای حضور در این عرصه ها چیست؟
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: ما باید به جایی برسیم که حوزه علمیه بتواند هر لحظه اراده کند سراسر جهان را پوشش دهد.
وی در پایان گفت: تبلیغ در ارتباط با حاکمیت دینی در واقع به این بر می گردد که پایه های تمدن دینی را پایه گذاری کنیم و لازمه آن این است که اسلام را به زبانی که دانشگاه بفهمد آماده و تبیین کنیم، سپس دانشگاه پایه های حکومت را اصلاح کند./919/ت302/ع