حوزه علمیه اخلاق پژوهش را تدوین کند
حجت الاسلام و المسلمین احمد مبلغی، رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان اینکه حوزه از دیرباز با پژوهش آمیخته بوده است، گفت: رمز ماندگاری حوزه در بستر زمان، پرداختن به پژوهشهای دینی است.
وی با بیان اینکه نباید تصور کنیم پژوهش های حوزوی به صورت تمام عیار صورت گرفته است، بیان داشت: امروز در عرصه پژوهش دینی با مسائل گوناگونی مواجه هستیم.
این استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: در شرایط کنونی، زمان ظهور پدیده ها کوتاه شده است و حجم حوادث خلق شده در برابر جامعه، دین و حوزه های علمیه نیز فزونی یافته است.
وی بیان داشت: ما با عادت بر رگه های پژوهش سابق نمیتوانیم به سراغ سیل حوادث برویم و ضروری است که برای پژوهش حساب ویژه باز کنیم.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه پژوهش در حوزه به شدت تابعی از آموزش و دنباله رو حوزه آموزش است، گفت: باید پژوهش مستقل و بلکه مقدم بر آموزش باشد.
این استاد درس خارج حوزه علمیه قم، خواستار مستقل سازی پژوهش از آموزش، تعمیم پژوهش به حوزهها، ایجاد گسترههای بیشتر و ایجاد فرهنگ پژوهش شد و گفت: پژوهش در بستر خاص فرهنگی خود تحقق مییابد که از جمله آن اخلاق پژوهش است.
وی با بیان اینکه حوزه های علمیه باید اخلاق پژوهش را تدوین کنند، بیان داشت: نظام سازی و بیان اخلاق پژوهش از راهبردهایی است که در ذیل فرهنگ پژوهش مطرح می شود.
حجت الاسلام و المسلمین مبلغی اظهار داشت: باید زیر ساخت های پژوهشی را فراهم آوریم تا پژوهش در خلاء و به صورت جسته و گریخته نباشد.
وی با اشاره به اینکه ایجاد یک سامانه قوی برای مدیریت پژوهش لازم است، گفت: بدون یک سیستم جامع، نمی توانیم به صورت هوشمند و حداکثری به تولید علم دست بزنیم.
این استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: مدیریت پژوهش بخشی از مدیریت علم است که باید با انعطاف، مجال دادن به پژوهشگران و یاری گرفتن ار کرسی های نظریه پردازی محقق شود. /909/ت302/ع