۰۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۵:۲۰
کد خبر: ۹۹۲۱۲
محقق حوزه علمیه قم:

حوزه علمیه از جایگاه علمی استاد ابوالقاسم گرجی تجلیل کند

خبرگزاری رساـ معاون پژوهش مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی حوزه علمیه قم گفت: کسی به درستی می‌تواند تحلیل‌های عمیق در علم حقوق داشته باشد که از فقه بهره برده باشد و دکتر ابوالقاسم گرجی به عنوان یک فرهیخته حوزوی و دانشگاهی این نقش را به خوبی ایفا کرد.
حجت الاسلام كريمي نيا


حجت‌الاسلام محمدمهدی کریمی‌نیا، معاون پژوهش مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی حوزه علمیه قم در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با گرامیداشت یاد و نام مرحوم ابوالقاسم گرجی بیان داشت: استاد گرجی قبل از اینکه در کرسی استادی دانشگاه تهران حضور پیدا کند، در حوزه علمیه قم و نجف به تحصیل علوم حوزوی پرداخت و کوله بار علم خود را به دانشگاه برد.

وی بیان داشت: مرحوم گرجی از شاگردان ممتاز حضرت آیت‌الله خویی بود و در حالی که دارای جایگاه اجتهاد بود، با احساس وظیفهای که داشت به ایران مراجعت کرد و در دانشگاه به تربیت دانشجویان پرداخت.

پژوهشگر حقوق اسلامی با بیان اینکه دانش حقوق به خصوص حقوق مدنی و حقوق جزایی در ایران با فقه اسلامی دارای ارتباط تنگاتنگی است، گفت: قانون مدنی ایران بر اساس شرایع الاسلام و لمعه نوشته شده است و مباحث حقوقی مدون ایران با فقه بسیار نزدیک است.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: کسی به درستی می‌تواند تحلیل‌های عمیق در علم حقوق داشته باشد که از فقه بهره برده باشد و مرحوم ابوالقاسم گرجی به عنوان یک فرهیخته حوزوی و دانشگاهی این نقش را به خوبی ایفا کرد.

حجت الاسلام کریمی‌نیا گفت: حقوق ایران بر خلاف حقوق کشورهایی همچون فرانسه و آلمان یک حقوق سکولار نیست بلکه حقوق دینی است و پایه‌گذاران حقوق مدنی ایران هم از مجتهدان بوده‌اند.

وی ادامه داد: دانش آموختگان حوزوی نظیر ابوالقاسم گرجی و سید حسن امامی از ستاره های علمی حوزه های علمیه در قلب دانشگاه ها بودند که کتاب ها و آثار ارزشمند علمی ایشان سالهاست به عنوان متون آموزشی در دانشگاه ها تدریس می شود.

وی با اشاره به اینکه مرحوم گرجی یک استاد ممتاز و دارای تحقیقات بسیاری است، گفت: تربیت شاگردان و هدایت علمی تحقیقات علمی و پایان نامه های علوم انسانی از دیگر خدمات علمی این استاد فقید است.

این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: دکتر ابوالقاسم گرجی کتاب جوامع الجامع را احیا کردند که این کتاب با همکاری مرکز مدیریت حوزه علمیه و دانشگاه تهران به چاپ رسیده است.

این پژوهشگر حوزه و دانشگاه گفت: حوزه‌های علمیه باید از چنین شخصیت ارزشمندی تجلیل به عمل آورد و خدمات علمی آن فقید را ارج نهد.

وی در پایان با اشاره به تاکید امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بر به کارگیری قضات حوزوی در نظام قضایی ایران، بیان داشت: تجریه عملی نشان می دهد که دانش آموختگان حقوق که دارای مطالعات فقهی هستند، از اثرگذاری بیشتری در نظام تقنینی و قضایی ایران برخوردار هستند. /909/ت302/ع

ارسال نظرات