سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، در راستای اعتلای فرهنگ و به مناسبت سالروز تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی در پرونده ای ویژه با نام «هدایتگران فرهنگ» به تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداخته است. در این پرونده سعی شده به بررسی ابعاد تغییر ساختار فرهنگی، اهمیت فرهنگ و رسانه و تبیین خواست رهبر معظم انقلاب از این شورا پرداخته شود.
حجت الاسلام دیّانی گفت: اکثر اعضای شورا از اعضای دولت هستند و کسانی که معتقد به لزوم اجرایی شدن سند ۲۰۳۰ در کشور باشند چگونه میتوانند به فرهنگ اسلامی اهتمام داشته باشند.
ظهیری گفت: اخیراً در شورا، تنها اعضای باقی مانده زن را نیز حذف کردند تا به همان شرایط قبلی که زنان جامعه یک عضو بیشتر در شورای عالی انقلاب فرهنگی نداشتند، برگردانند.
خانم ظهیری گفت: واژه قرارگاه فرهنگی جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی را گسترش داد، شورای عالی انقلاب فرهنگی یک نهاد جدای از دیگر نهاد ها نیست بلکه یک حلقه اتصال است.
حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور گفت: شورای حوزوی نظیر کمیسیون های مجلس هستند که غالباً متخصص ترند؛ حضور فعال شورا موجب می شود تا شاهد ازدحام مسائل در صحن شورا نباشیم.
حجت الاسلام غریبی گفت: اتفاقات مهمی در این شورا رقم خورده است ولی با توجه به سرعت تحولات توقعی که از چنین نهادی در عرصه کلان فرهنگی کشور می رود، محقق نشده است.
حجت الاسلام هاشمیان قرارگاه فرهنگی را میدان نظارت و پیگیری دانست و گفت: قرارگاه یعنی شورای عالی انقلاب فرهنگی بتواند نگاه میدانی و عملیاتی خود را تقویت کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: استعاره «قرارگاه» از سوی رهبر معظم انقلاب، گویای روش کار مطلوب برای شورای از منظر ایشان است.
عضو شورای حوزوی، شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: متأسفانه ما در ۸ سال دولت گذشته در بحث فرهنگ دچار عقب رفت و به تعبیر رهبر معظم انقلاب دچار ولنگاری فرهنگی شدیم.
عضو شورای حوزوی، شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: رهبر معظم انقلاب، مطالبات جدی از شورای عالی انقلاب فرهنگی داشته، اما متأسفانه جوابهای مطلوبی به این مطالبات داده نشده است.
دبیر علمی تربیتی شورای حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این شورا هنوز نتوانسته است مطابق با مأموریتهای خود، آرایش های لازم را برای انجام مأموریت پیدا کند.