آشنایی به فناوریهای نوین اثرگذاری تبلیغ دینی را افزایش میدهد
حجت الاسلام مهدی راثی فومنی، مسؤول اعزام مبلغ اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با مهم ارزیابی کردن مسأله توانمند سازی مبلغان گفت: برگزاری دوره های آموزشی به صورت مستمر مهم ترین راه تقویت افزایش معلومات مبلغان است.
وی به برگزاری دوره های آموزشی تربیت خطیب در این استان اشاره کرد و با بیان این که این دوره به صورت مستمر در گیلان برگزار می شود، افزود: بی نیازی استانها در خصوص اعزام استاد و خطیب برای برنامههای گفتمان دینی و مناسبت ها از مهم ترین اهداف اجرای این طرح است.
مسؤول اعزام مبلغ اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان بابیان این که در گذشته اعزام مبلغ در مناسبت های مختلف با برخی مشکلات روبرو بوده است، افزود: خوشبختانه با آغاز برگزاری دوره های آموزشی تربیت خطیب بسیاری از نیازهای تبلبغی در خود استان تهیه می شود.
مسؤول اعزام مبلغ اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان با تأکیدبراین که موضوع تبلیغ دینی، بسیار مهم و ارزشمند است و باید به آن از زاویه درست و با عنایت به ارزش والا و انسان ساز دین توجه داشت، خاطرنشان کرد: اصل تبلیغ دین بسیار حائز اهمیت است و برای رساندن پیام دین، نیازمند مبلغان کارآمد و مجرب هستیم.
حجت الاسلام فومنی در ادامه سخنان خود با بیان این که مبلغ دینی باید به موضوع مورد تبلیغ، یعنی اسلام، مسلط باشد، گفت: یک مبلغ باید اسلامشناس واقعی باشد و افزون بر آن باید فقه، تاریخ اسلام، معارف قرآن بهویژه روایت حدیث را خیلی خوب و به صورت تخصصی بداند.
وی با بیان این که مطالعات پراکنده از سوی یک مبلغ به معلومات تبلیغی او نمی افزاید، خاطرنشان کرد:علاوه بر این خصوصیات امروز آشنایی مبلغان دینی با زبانهای خارجی هم بسیار مهم است.
مسؤول اعزام مبلغ اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان، داشتن مهارت های سخنوری برای یک مبلغ را ضروری دانست و ادامه داد: یک مبلغ مجرب و کارآزموده باید به گونهای سخن بگوید که جذاب و رسا باشد و از پراکندهگویی، پیچیده یا خیلی ساده سخن گفتن، و غیرمنطقی سخن گفتن بپرهیزد.
حجت الاسلام فومنی با بیان این که مهارت سخنوری در گذشته تا به حال همواره در حوزه های علمیه مورد تأکید بوده است، گفت: توجه به این مهارتها نشان میدهد که حوزههای علمیه به امر تربیت مبلغ توانا، توجه جدی داشتهاند.
وی، آشنایی مبلغان با فناوری ای روز جامعه را مهم و ضروری دانست و خاطرنشان کرد: یک مبلغ باید آشنایی مناسبی با فنآوریهای نوین ارتباطی و بخصوص رسانههای بسیار مؤثّری، مانند سینما و رسانه های گروهی داشته باشد، چون همه این ابزارها تأثیرگذار تبلیغ را دو چندان خواهد کرد.
مسؤول اعزام مبلغ اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان در بخش پایانی سخنان خود گفت: در طرح تربیت خطیب، مبلغان با آسیب های فرهنگ دینی و شیوه های مقابله تهاجم فرهنگی آشنا شده تا هنگام وارد شدن به عرصه های مختلف تبلیغی از ارتقای بنیان های علمی، تغذیه فکری و جهت دهی به سوی عرصه ها و ساماندهی برخوردار شوند.
حجت الاسلام فومنی با اشاره به این که طرح تربیت خطیب در سراسر کشور می تواند اجرایی شود، خاطرنشان کرد: این طرح می تواند در سراسر کشور در مراکز استان هایی که دارای حوزه های علمیه هستند اجرایی شده تا در نهایت در نخستین دوره پنج ساله صدها نفر از افسران تبلیغی را با مجهز کردن به شیوه های گوناگون مقابله با تهاجم فرهنگی به عرصه های مختلف فرهنگی، دینی و تبلیغی وارد کند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به این که وظیفه مبلغان در موقعیت حساس کنونی به صورت نهضت عمومی، آشنا کردن مردم با حقایق دین و خنثی کردن ترفندهای دشمنان است، افزود: آشنا کردن مردم با حقایق دین و خنثی کردن ترفندهای دشمنان یکی از مهم ترین وظایف امروز مبلغان است.
حجت الاسلام فومنی، مبلغان دینی را مرزبانان اندیشهها، عقاید و آرمانها در جامعه اسلامی معرفی کرد و با بیان این که یک مبلغ باید با شناخت نیازهای فرهنگی و دینی جامعه در جهت ترویج آن گام بردارد، خاطرنشان کرد: مبلغان باید با رصد شبهات ایجاد شده از سوی دشمنان در حوزه معارف دینی و پاسخ های صحیح، صریح و اصولی به فراخور افکار و اندیشه های مختلف به آنها دهند./950/ت302/ع