وظیفه حوزه های علمیه احیای پژوهش اصیل دینی است
منصور شکوهی، محقق حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: پژوهش و تحقیق دارای تعریف و ساز و کارهای استاندارد مشخص است.
وی بیان داشت: خیلی از اوقات مطلبی در بین مردم رواج دارد و حتی کتابهایی هم در مورد آن نوشته شده است، اما نمی توان مطالب آن را نتیجه یک تحقیق دینی دانست.
این نویسنده کتابهای دینی بیان داشت: امروز کتابهایی در بازار نشر عرضه می شود که به کتاب های عامه پسند معروف شده است و فاقد مبانی علمی و تحقیقاتی است.
وی بیان داشت: متاسفانه این کتابها دارای مطالب غیر مستند و یا رونویسی از منابع غیر متقن است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد نراق با اشاره به اینکه این گونه کتابها که به دلیل داشتن بازار، تولید و در حجم گسترده ای توزیع می شود، در ذهن جوانان شبهه ایجاد میکند.
وی بیان داشت: امروز وظیفه حوزه های علمیه احیای پژوهش اصیل دینی است و در این راستا باید از تمامی توان بهره گرفته شود.
این محقق حوزه علمیه قم با تاکید براینکه باید از انواع پژوهشهای بنیادی و کاربردی استفاده شود، بیان داشت: البته باید توجه داشت که لزومی ندارد پژوهشگر خود را با جامعه هماهنگ کند، زیرا جامعه امروز از مباحث دینی فاصله گرفته است.
این استاد دانشگاه بیان داشت: این که برخی تحقیقات این گونه جلوه می کند که کابردی نیست، به دلیل تقصیر جامعه در دور شدن از فضای علمی دینی است و نقدی بر پژوهشگر وارد نیست.
این محقق علوم اسلامی بیان داشت: در گذشته بازاریها با فقه مکاسب آشنا بودند و به مسائل دینی توجه داشتند اما اگر امروز برخی با مسائل و احکام مالی آشنا نیستند این دلیل بر غیرکاربردی بودن آن نیست.
وی بیان داشت: محققان اسلامی باید به انواع پژوهش توجه داشته باشند و از پژوهش هایی که جنبه انتزاعی دارد و کمتر به کار می آیند دوری گزینند. /909/ت302/ع