مدیر حوزه علمیه امام القائم تهران:
بهرهمندی از ظرفیت اماکن عمومی برای ترویج فرهنگ اهل بیت ضروری است
خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه امام القائم(عج) تهران گفت: وضعیت جامعه و مردم در حال حاضر به علت مشغلههای زیاد، به صورتی نیست که بتوان برای رفع مشکلات و شبهات دینی آنها کتاب معرفی کرد و یا مجله ای علمی به آنها ارائه داد، در واقع در کوتاه ترین زمان می خواهند که مشکل و شبهه دینی خود را در زمینه های مختلف برطرف کنند.
حجت الاسلام سید مجتبی بدری، مدیر حوزه علمیه امام القائم(عج) تهران، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: چند سالی است که از ولادت حضرت معصومه(س) تا ولادت امام رضا(ع) را به عنوان دهه کرامت معرفی شده است؛ اما تا به امسال دهه کرامت با این تبلیغات و برنامههای گسترده اجرا نشده بود.
وی ابراز داشت: امسال با تبلیغات خوبی که در صدا و سیما و دیگر مراکز تبلیغی انجام شد و با توجه به اجرای برنامه های مختلف در اجتماع به عنوان دهه کرامت، برکات زیادی نصیب اجتماع شد، یکی از اثرات مهم این برنامه ها این است که افرادی که با رسانه ها مرتبط نیستند، زمان دقیق ولادت ائمه(ع) به خصوص امام رضا(ع) را متوجه شده و به جهت محبتی که به معصومین(ع) دارند، اثرات و برکات زیادی در این ایام مبارک برای آنها خواهد داشت که دوری از گناه و رویکرد مثبت به ثوابهای الهی از نتایج چنین برنامه هایی است.
حجت الاسلام بدری افزود: هر چه مردم اجتماع بیشتر با اهل بیت(ع) چه به جهت ظاهر و چه به صورتی باطنی، ارتباط داشته باشند، در یاد و ذکر آنها باشند، بدانند که آنها حیات دارند و ناظر بر اعمال شیعیان هستند، به همان اندازه، پاکی و علاقه به مسائل معنوی در زندگی افراد اجتماع بیشتر میشود.
وی تصریح کرد: یکی از برنامههایی که اجرای آن در ایام خاص ولادت و شهادت اهل بیت(ع) اثر مفید دینی و معنوی در اجتماع دارد، استقرار روحانیان و مبلغان دینی، در مراکز و مکان های عمومی اجتماع همچون پارک ها، مترو و دیگر مکانهایی است که که مردم رفت و آمد زیادی در آنجا دارند؛ از این رو با برنامهریزی و امکانات مناسب، می توان مشکلات، سوالات و شبهات دینی مردم را پاسخ گو بود.
مدیر حوزه علمیه امام القائم(عج) تهران خاطرنشان کرد: وضعیت اجتماع و مردم در حال حاضر به علت مشغلههای زیاد، به صورتی نیست که بتوان برای رفع مشکلات و شبهات دینی آنها کتاب معرفی کرد و یا مجله ای علمی به آنها ارائه داد، در واقع در کوتاه ترین زمان می خواهند که مشکل و شبهه دینی خود را در زمینه های مختلف برطرف کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه طلاب با لباس روحانیت خود، آرم اسلام را به دنبال دارند، مردم اجتماع در هر فرصتی که برایشان پیش آید و در هر مکانی در کمترین زمان به دنبال پاسخ سؤال و شبهه خود و در نتیجه پاسخگویی فرد مبلغ هستند، که در این شرایط بهتر است در مکان های عمومی با برنامه ریزی مناسب، طلاب و مبلغان دینی حضور یابند و به شبهات و سؤالات مردم اجتماع پاسخ دهند.
حجت الاسلام بدری اضافه کرد: فعالیت های مختلفی را می توان در قالبهای اسلامی و برای پیشبرد اهداف اسلام وسیله برای تبلیغ دین قرار داد که از جمله آنها برنامه ریزی برای کودکان در قالب های اشعار معارف دین و فضایل معصومین(ع)، بیان قصه های امامان(ع)، تئاتر و دیگر برنامه های تفریحی است.
وی در موضوع وظیفه حوزه های علمیه در ایام خاص ولادت ها و شهادت های معصومین(ع) گفت: هر کدام از حوزه های علمیه ابتدا باید در خود، مراسم ولادت و شهادت ائمه(ع) را برگزار کنند و وظیفه برون حوزوی آنها می تواند، فراهم کردن مکانی مناسب برای برنامه های مختلف مذهبی در سطح محله باشد که این فعالیت هم سبب تبلیغ دین شده و هم انس محیط اطراف حوزههای علمیه را با آنها فراهم می کند.
مدیر حوزه علمیه امام القائم(عج) در خصوص ایام ولادت امام رضا(ع) و وظایف نهادهای مختلف به خصوص آستان مقدس رضوی نسبت به معرفت دهی نسبت به معصومین(ع) به خصوص حضرت رضا(ع) بیان کرد: غیر از فراهم کردن فضا و مکان مناسب برای زیارت زوار حرم اهل بیت(ع) که خود فعالیت مهمی است، باید در جهت شناساندن و معرفت دهی به زوار نیز کوشش شود که تبلیغ چهره به چهره و ایجاد حلقه های مشاوره معرفت و پاسخ به شبهات به مردم نیز فعالیت شود.
وی در خصوص ایام ولادت حضرت معصومه(س) در دهه کرامت و نامگذاری آن به روز دختر اظهار کرد: برای اینکه فرهنگ حجاب و عفاف اسلامی در جامعه به خوبی جا بیافتند، باید بانوان گرامی و بزرگوار دین همچون حضرت زهرا(س)، حضرت زینب(س) و حضرت معصومه(س) را که الگوی تمام زنان جهان هستند به خوبی معرفی کنیم و افرادی از بانوان را که خود را به این بزرگواران نزدیک نموده اند، تشویق کرده و آنها را معرفی کنیم./956/ت302/س
ارسال نظرات