۰۵ آبان ۱۳۹۰ - ۲۲:۰۷
کد خبر: ۱۱۵۶۶۴
عضو شورای استانی حوزه علمیه آذربایجان شرقی:

امام جواد نقش بنیادین علمی در جامعه اسلامی داشت

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام انتظاری گفت: امام جواد (ع) در مدت کوتاه عمر خود توانست نقش بنیادین علمی را در کنار فعالیت های سیاسی و رهبری معنوی جامعه ایفا کند.
شهادت امام جواد(ع)
حجت الاسلام علی انتظاری، عضو شورای استانی حوزه علمیه آذربایجان شرقی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز که به مناسبت سالروز شهادت امام جواد الائمه(ع) صورت گرفت، اظهار داشت: آن حضرت در دوران امامت خود با موجی از اظهار تردیدها در مورد امامت خود مواجه بود، به ویژه اینکه سن کم ایشان در قبول امامت برخی افراد، حتی برخی از شیعیان را به تردید انداخت.

وی با بیان اینکه امام جواد از مظلوم ترین ائمه در حوزه معرفت شناسی شیعیان است، ادامه داد: توطئه های مامون در برگزاری جلسات علمی برای تخریب چهره امام به مقبولیت بیشتر امام انجامید، چراکه آن حضرت در این جلسات با نشان دان توان خارج از قدرت بشری حقانیت خود را نشان داد.

حجت الاسلام انتظاری ادامه داد: متاسفانه عده ای از عوام و برخی خطبای کم سواد خصوصیاتی چون شجاعت و یا سخاوت و دانش را برای برخی از ائمه برجسته تر بیان کرده اند و این در حالی است که خصوصیات اخلاق حسنه در تمامی این بزرگان در نحو احسن وجود داشته است.

امام جمعه جلفا با اشاره به مکارم اخلاقی امام دهم اظهار داشت: هرچند احادیث رسیده از امام نهم شیعیان محدود و در حدود 250 حدیث است، اما با این حال آن احدایث معدود نیز بسیار عمیق و تاثیر گذار هستند، از سوی دیگر توجه به شاگردان برجسته آن بزرگوار نشان می دهد که امام جواد (ع) در مدت کوتاه عمر خود توانست نقش بنیادین علمی را در کنار فعالیت های سیاسی و رهبری معنوی جامعه ایفا کند.

وی ادامه داد: امام نهم شیعیان یکی از سخت رین دوران امامت را در میان حضرات معصومین گذرانده است، در شرایطی که مامون از آزار و اذیت امام هشتم تجارب زیادی آموخته بود، این تجارب را در مورد فرزند بزرگوار ایشان اعمال می کرد و به همین جهت حیات دنیوی کوتاه مدت آن امام همام با تحمل مصائب فراوان همراه بود.

عضو شورای استانی حوزه علمیه آذربایجان شرقی با اشاره به تاریخ مبارزات سیاسی امام با مامون و جانشین وی، تصریح کرد: امام جواد (ع) در حالی که بسیار خردسال بودند، در برابر آماج حملات عقیدتی و شبهات فراوان معاندان قرار گرفتند، ولی با این وجود و بنا به نص صریح تاریخ در برابر تمام این معاندان با شجاعت تمام ایستاده و آنان را محکوم کردند.

حجت الاسلام انتظاری به اسناد تاریخی وارده از اهل سنت اشاره و تاکید کرد: مامون از تمام ظرفیت دانشمندان اسلامی دیگر ادیان استفاده کرد با گردآوردن علمأ و اهل کلام به خصوص از معتزله، که اهل محاجّه و جدل و موشکافى مسائل بودند، تلاش داشت تا آنان امام را محاصره کنند و در گفتگوها و مباحثاتشان آن حضرت را در خصوص بزرگ ترین مدعای خود و پدرانش که داشتن علم خاص به علوم و آثار پیامبر اکرم(ص) بود شکست بدهند.

وی ادامه داد: دستگاه جور عباسی و مامون که در خیال خود با شهادت امام رضا‌(ع) راه را برای تحقق اهداف شیطانی خود باز می دیدند با بزرگمردی مواجه شدند که در عین خردسالی عهده دار خطیر ترین امانت الهی شده بود، بر همین اساس و به خاطر بی اعتبار کردن شیعه نزد مردم، دستگاه عباسی اقدام به تشکیل جلسات علمی با حضور بزرگان فرق دینی آن روز کرد تا امام جواد(ع) را در محاصره علمی قرار دهد.

حجت الاسلام انتظاری اظهار داشت: پس از رسوایی بزرگ خلیفه عباسی و ناکامی وی در تخریب چهره شیعه اقبال عمومی به تشیع و امام جواد(ع) بیشتر شد تا این‌که مامون اقدام به محاصره سیاسی ایشان کرد و در این راه با نقشه پلیدی دختر خود را به عقد آن امام درآورد تا نظارت خانگی دایم بر ایشان داشته باشد./935/ت302/ص
ارسال نظرات