نخستین کارگاه آموزشی غرب شناسی در مشهد برگزار می شود
خبرگزاری رسا ـ کانون مطالعات راهبردی غرب شناسی دانشگاه علوم اسلامی رضوی در نظر دارد نخستین دوره کارگاه آموزشی غرب شناسی را برای دانشجویان و طلاب این دانشگاه برگزار کند.
حسین رضایی، مسؤول کانون مطالعات راهبردی غرب شناسی دانشگاه علوم اسلامی رضوی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد با بیان این مطلب گفت: هدف از برگزاری این دوره، آشنایی طلاب و دانشجویان با مبانی تمدن مدرن و شناخت دسیسه های دشمنان در عرصه جنگ نرم و حرکت در راستای منویات و مطالبات مقام معظم رهبری مبنی بر آگاهی قشر جوان به ویژه طلاب و دانشجویان از شرایط و اندیشه های حاکم بر جهان امروز است.
وی با بیان این که افتتاحیه این نشست شنبه هفتم آبان ماه با حضور داوود حیدری، معاونت پژوهش دانشگاه علوم اسلامی رضوی خواهد بود، یادآور شد: مباحث این دوره در در چهار محور اصلی مطرح و تشریح خواهد شد.
مسؤول کانون مطالعات راهبردی غرب شناسی دانشگاه علوم اسلامی رضوی نخستین محور را چیستی و چرایی مطالعات غرب شناسی و ضرورت توجه و اهتمام دانشجویان به جریانات و مطالعات غرب شناسی عنوان کرد و افزود: برای آشنایی و مطالعات بیشتر دانشجویان در ابتدای دوره منابع مهم شامل کتب، نشریات تخصصی، محصولات صوتی و تصویری و پایگاه های تخصصی اینترنتی و.... مرتبط با مباحث غرب شناسی به شرکت کنندگان معرفی و تا حد امکان در قالب نمایشگاه در اختیارشان قرار خواهد گرفت.
وی در خصوصو دومین محور بیان داشت: در دومین محور به مولفه های شکل گیری تمدن مدرن به صورت تحلیلی پرداخته خواهد شد که از جمله آنها می توان به بررسی تاریخ تمدن غرب با تاکید بر تحولات رنسانس، تفکر و فرهنگ حاکم بر مدرنیته، بحران مدرنیته، آشنایی با مکاتب فلسفی و سیاسی غرب مدرن از جمله لیبرالیسم، اومانیسم، سکولاریسم و ...اشاره نمود.
رضایی از شناخت تاثیرات مدرنیته بر مبانی و فرهنگ دین اسلام به عنوان محور سوم یادکرد و گفت: پس از آشنایی اجمالی شرکت کنندگان با مبانی کلی حاکم بر تمدن مدرن به بررسی نسبت اسلام و تجدد، علم و دین، دین و تکنولوژی، رسانه دینی و دین رسانه ی، دین و نظام طبیعت، معماری اسلامی و معماری مدرن، طب اسلامی و طب مدرن و .... پرداخته خواهد شد.
وی با بیان این که چهارمین محور نسبت گفتمان انقلاب و غرب مدرن می باشد، تصریح کرد: آخرین محور این دوره تحلیل مبانی و اندیشه های انقلاب اسلامی و نسبت آن با تفکرات اومانیستی حاکم بر مدیریت جهان می باشد که مباحث جهان در آستانه ظهور با تاکید برمباحث غرب و مهدویت، ادبیات انقلابی و بیداری جهانی، نقش روحانیت و انقلاب در حکومت جهانی را دربر می گیرد.
مسؤول کانون مطالعات راهبردی غرب شناسی دانشگاه علوم اسلامی رضوی درپایان با یادآوری این نکته که اندیشه های یهود روح حاکم بر تمدن مدرن می باشد، اظهار داشت: با تحلیل اندیشه ها و تاریخ تمدن غرب و یهود به وابستگی و ارتباط مدرنیته و تفکرات یهود پی خواهیم برد؛ لذا شناخت مبانی اندیشه یهود، مؤلفه ها و لوازم شعار نظم نوین جهانی، تفکرات فراماسونری و مقایسه آن با مدیریت، سیاست، اخلاق، اقتصاد و فرهنگ مدرنیته برای شناخت و تحلیل مباحث غرب شناسی برای همه نخبگان فکری، فرهنگی و سیاسی امری ضروری است.وی متذکر شد: جهت ارتقاء سطح علمی شرکت کنندگان در دوره، جزوات و بروشور هایی از استادان و منابع مهم در موضوعات مختلف مباحث غرب شناسی به دانشجویان ارائه خواهد شد.
گفتنی است، نخستین دوره کارگاه آموزشی غرب شناسی از شنبه هفتم آبان ماه آغاز و تا اوایل دی ماه ادامه خواهد داشت و دانشجویان علاقه مند به مباحث غرب شناسی می توانند به دفتر کانون مطالعات راهبردی غرب شناسی مراجعه و فرم ثبت نام را تکمیل نمایند./968/ت302/ص
ارسال نظرات