۲۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۲:۴۹
کد خبر: ۱۲۵۵۱۲

نگاهی به نیم قرن فعالیت مجتمع آموزشی حضرت رقیه مشهد

خبرگزاری رسا ـ مدیر مدرسه علمیه حضرت رقیه(س) مشهد گفت: در سال 1374 مدرسه راهنمایی غیرانتفاعی با این مبنا که نسل جوان نیازمند و تشنه معارف الهی است و باید بر همین اساس پرورش یابد، تأسیس شد چرا که چشم انداز موسس مدرسه، این بود که مدرسه علمیه حضرت رقیه(س) باید یک دانشگاه شود.
خواهران طلبه
خانم افشار، مدیر مدرسه علمیه حضرت رقیه(س)، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، در خصوص پیشینه این مدرسه اظهار کرد: خانم قانع، موسس مدرسه، پیش از تأسیس آن در سال 1345، جلساتی را در منزل خود داشت( به صورت ختم انعام سه روز در هفته ) و به این بهانه، سخنرانی های روشنگرانه داشتند که من هم از همین جلسات به سمت ایشان جذب شدم.

وی افزود: بعدها با استفاده از مقداری از ارث پدری و اموال خود زمین بزرگ تری در نزدیکی منزل خریدند تا مکتب بسازند؛ مردم هم مشارکت کردند. وقتی مدرسه افتتاح شد اول دبیرستان بودم؛ آن اوایل تنها درس احکام، اخلاق و قرآن گفته می شد و در مناسبت های مختلف هم برنامه داشتند.

افشار تصریح کرد: خانم قانع، واقعا به روز بود و با نسل جوان ارتباط صمیمی داشت، من چنان جذب ایشان شده بودم که دائم مکتب می آمدم؛ اواخر دوران طاغوت بود و ایشان همچنان روشنگری می کرد و در راهپیمایی ها حضور فعال داشت. در همین زمان که خانم قانع داستان موسی و فرعون را تفسیر می کرد، شش ماه مدرسه را تعطیل کردند و ایشان را دستگیر کردند. اما جلسات خانگی ایشان همچنان ادامه داشت و با عنایت امام زمان(عج)، در آستانه انقلاب اسلامی، مدرسه بازگشایی شد.

مدیر مدرسه علمیه حضرت رقیه(س) مشهد ادامه داد: خانم قانع، دلسوز انقلاب و پیرو خط امام بود و تمام دستورات ایشان را اجرا و دیگران را نیز تشویق می کرد، دین را از سیاست جدا نمی دانست.

وی ابراز داشت: دروس طلبگی این مدرسه به شکل رسمی از سال 59 با نام نویسی و آزمون ورودی آغاز شد و من سال 1371 طلبه این مدرسه شدم. از سال 1345 به بعد به کمک خیرین به تدریج خانه های اطراف مکتب خریداری و به فضای مکتب اضافه شد. همچنین در سال 1374 مدرسه راهنمایی غیرانتفاعی با این مبنا که نسل جوان نیازمند وتشنه معارف الهی است و باید بر همین اساس پرورش یابد، تأسیس شد چرا که چشم انداز خانم قانع، این بود که مدرسه علمیه حضرت رقیه(س) باید یک دانشگاه شود.

افشار گفت: سال 75 مدرسه به قصد زیرسازی تخریب شده و با کمک مردم وخیرین و برخی ارگان ها از جمله شهردار وقت که از اعضای هیئت امنا بود، بازسازی شد تا چهار طبقه اسکلت ساختمان با زیربنای هزار مترمربع در چهار طبقه بنا شد. در همین ایام، خانم قانع که عاشق امام زمان(عج) بود به جمکران مشرف شد. همانطور که گفتم وی به مسائل سیاسی ـ اجتماعی حساس بود؛ همیشه یک رادیوی کوچک همراه داشت و اخبار را دنبال می کرد از جمله در سفر جمکران که هنگام اقامه نماز ظهر، دعای «خدایا تا انقلاب مهدی از نهضت خمینی محافظت بفرما» قرائت نشد لذا خودشان می روند سخنرانی می کنند که حالشان منقلب می شود و هنگام خروج از درب مسجد به رحمت خدا می روند.

وی با بیان این که خانم قانع تا اخرین لحظات در حال تبلیغ بود، اظهار کرد: وی شهریور سال 1377 در سن 70 سالگی دار فانی را وداع گفت و در محل سالن اجتماعات مدرسه به خاک سپرده شد. سه روز پس از رحلت ایشان، مدیریت به تصمیم هیئت امنا به بنده منتقل می شود که از آن زمان تاکنون با وجود مشکلات عدیده بسیار، با عنایت ائمه اطهار(ع) امور به خوبی پیش رفته است.

مدیر مدرسه علمیه حضرت رقیه(س) با اشاره به خاطره ای از مرحومه قانع در خصوص هویت بخشی به طلاب جوان، ادامه داد: روزی برای سرکشی از شعبه غیررسمی مدرسه حضرت رقیه(س) رفته بودند، یکی از طلاب با خط خوش روی شومیز مطلبی نوشته بود که ایشان بیش از حد انتظار وی را مورد تشویق قرار داد.

وی گفت: خود را هیچ کاره و طلاب را آینده ساز کشور می دانست، بانوان را به حفظ حجاب و ادامه تحصیل و پیروی از ولایت تشویق می کرد.

افشار تصریح کرد: در آغاز به کار مدرسه، همه مراجعان را حتی از شهرستان می پذیرفتند. یادم هست همان روزها 50 طلبه شهرستانی را در منزل خود اسکان دادند که اکنون از میان همان 50 نفر، زبده ترین محقان و پژوهشگران پرورش یافته اند.

در ادامه، معاون آموزش مدرسه با اشاره به ورود 30 طلبه جدید در هر سال، افزود: اکنون 170 طلبه (با حداقل تحصیلات دیپلم ) در دوره پنج ساله سطح دو این مدرسه در حال تحصیل هستند و در مجموع بیش از 400 نفر تاکنون از این مرکز فارغ التحصیل شده اند که بیشتر رتبه های برتر کارشناسی ارشد در دانشگاه ها هستند.

وی با اشاره به تأمین هزینه های مالی این مرکز از محل کمک های مردمی و خیرین ابراز داشت: انجمن فارغ التحصیلان مدرسه، از طریق ارائه آموزش های تخصصی در زمینه احکام، نهج البلاغه، عقاید با مبلغان ارتباط مستمر دارد. فارغ التحصیلان این مدرسه اکنون در مراکزی چون شورای حل اختلاف، مدیریت و تأسیس مدرسه، مربی پرورشی مدارس، وکالت، محضرداری و تحصیل در مقطع ارشد و دکترا اشتغال دارند.

وی، ارائه مشاوره مذهبی و اعزام مبلغ به مشهد و شهرستان ها را از دیگر فعالیت های واحد اعزام مبلغ مدرسه عنوان و تصریح کرد: بخش های رایانه، فرهنگی، آموزش، پژوهش، فرهنگی، اعزام مبلغ، کتابخانه، مشاوره، امور مالی و اطلاعات، بخش های اصلی مدرسه هستند که از این میان تنها چهار معاونت در حمایت مالی مرکز مدیریت حوزه خراسان قرار دارد.

معاون آموزش مدرسه در ادامه با اشاره به برگزاری کلاس نهج البلاغه با حضور اساتید مجرب در این مرکز اظهار کرد: از میان سی شعبه غیررسمی این مدرسه که در سطح شهر مشهد فعال هستند، در برخی شعبات مدرسه، درس نهج البلاغه زیر نظر سازمان تبلیغات ارائه می شود، در یکی دیگر از شعبات نیز دوره تحقیقاتی و مطالعاتی برای کتب شهید مطهری و نهج البلاغه وجود دارد.

در ادامه، حامدمقدم، معاون فرهنگی مدرسه بیان داشت: مدرسه حضرت رقیه(س) از بعد سیاسی ـ اجتماعی در کشور مطرح است.

در ارزیابی مرکز مدیریت حوزه خراسان نیز، معاونت های فرهنگی، پژوهشی و آموزشی مدرسه برگزیده شده اند. همچنین نمایشگاه ها و نمایش های جذاب در مناسبت های مختلف با حضور طلاب مستعد که اموزش های هنری دیده اند برگزار می شود.

وی ادامه داد: با بیان اینکه کتاب یکی از فارغ التحصیلان مدرسه در خصوص امام خمینی(ره) رتبه سوم کشور را کسب کرده است./930/ز502/س
ارسال نظرات