دستگاه قضایی هیچگاه از نظارت همگانی بی نیاز نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی امروز در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضاییه، با بیان اینکه اگر مردم از حقوق خود آگاه شوند بهتر می توانند در پیشگیری از جرم با قوه قضاییه همکاری کنند، اظهارداشت: قوه قضاییه تلاش مضاعفی را برای پیشگیری عملی از وقوع جرم در جامعه داشته است.
وی با تاکید بر ضرورت همکاری تمامی دستگاه های قضایی در امر پیشگیری از جرم، افزود: تمامی نهادها و عموم مردم باید در این امر قوه قضاییه را یاری کنند تا پرونده های جرایم در دادگستری ها کاهش یابد.
حجت الاسلام والمسلمین رییسی همچنین با اشاره به نقش مردم در نظارت بر عملکرد قضات و کارکنان قوه قضاییه گفت: دستگاه قضایی هیچ گاه بی نیاز از نظارت همگانی نیست و همواره نقش رسانه ها به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسوولان قوه قضاییه حائز اهمیت است.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری نشست مسوولان عالی قوه قضاییه با حضور رؤسای کل دادگستری ها در هفته گذشته، گفت: در این نشست به بررسی مشکلات و ارائه راهکارها در خصوص موضوع الکترونیکی شدن پرونده ها و کارهای اداری قوه قضاییه به صورت ویژه پرداخته شد.
معاون اول رییس قوه قضاییه یادآورشد: به زودی بخش های مختلف دستگاه قضایی و اداری در قوه قضاییه به این فناوری های پیشرفته مجهز خواهند شد.
وی همچنین با اشاره به نامگذاری سال 91 به عنوان سال تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی از سوی مقام معظم رهبری، از اعلام آمادگی قوه قضاییه برای حمایت از سرمایه گذاری های قانونی و مشروع خبر داد و ابرازداشت: به طور قطع دستگاه قضایی در امسال از کارآفرینی و سرمایه گذاری های سالم حمایت بیشتری خواهد کرد و در این راستا دفتری در یکی از سازمان های زیر مجموعه قوه از سال گذشته برای این منظور راه اندازی شده است.
معاون اول ریس قوه قضاییه ضمن تشریح وظایف نظارت درون سازمانی و برون سازمانی دستگاه قضایی، گفت: این نظارت از سوی برخی سازمان ها و نهادهای زیر مجموعه قوه قضاییه انجام می شود، همچنین دستگاه قضایی دارای نظارت های درون سازمانی برای نظارت بر عملکرد قضات و کارکنان خود است.
حجت الاسلام والمسلمین رییسی افزود: عزم قوه قضاییه و برخورد با مفاسد اجتماعی و اقتصادی جدی است و مطلقا بنای چشم پوشی در خصوص مبارزه با مفسدان اقتصادی و اجتماعی را نخواهیم داشت.
وی در پایان با اعلام خبر جذب سالانه 800 قاضی در قوه قضاییه تاکید کرد: برای تامین این تعداد نیرو از دانشجویان ممتاز دوره دکتری و فوق لیسانس با معدل های بالا دعوت شده است تا با گذراندن دوره های تخصصی ، جذب دستگاه قضایی کشور شوند. /955/پ202/ج