۰۷ آبان ۱۳۹۱ - ۱۹:۲۹
کد خبر: ۱۴۴۶۷۹
سرپرست کمیته امداد:

سرمایه گذاری در زکات جلوی وابستگی به دیگران را می‌گیرد

خبرگزاری رسا ـ سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان این‌که امروز نظام اسلامی در یک جنگ اقتصادی قرار دارد، گفت: سرمایه گذاری در زکات از وابستگی ما به دیگران می‌کاهد و آثار و برکات فراوانی برای جامعه به همراه خواهد داشت.
انواري
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسین انواری، سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره)، در همایش آموزشی توجیهی روحانیان زکات که روز گذشته هفتم آبان در مجتمع یاوران مهدی(عج) قم برگزار شد، تبیین احکام فقهی زکات اهل سنت و برقراری رابطه‌ای منطقی میان فقه شیعه و سنی را برای جامعیت بخشیدن به این فریضه الهی ضروری دانست.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان این‌که در روایات آمده است که زکات واجب باید آشکارا پرداخت شود، افزود: این فریضه الهی چون واجب است باید با قصد قربت از سوی پرداخت کننده و گیرنده همراه شود.
انواری، فریضه الهی زکات را دارای آثار گسترده فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی توصیف کرد و اظهار داشت: متأسفانه امروز کمتر از آثار و برکات زکات صحبت می‌شود که باید این امر بیشتر مورد توجه مسؤولان و مبلغان قرار گیرد.
وی در ادامه با بیان این‌که یکی از شاخص‌های نظام اسلامی مردم سالاری دینی است، گفت: مردم نقش تعیین کننده‌ای در نظام اسلامی ایفا می‌کنند و اختلاف ما با جوامع غربی در این است که آنها مردم را آزاد در امور گذاشته‌اند و محدودیتی برای آنها قائل نیستند.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) ادامه داد: اما در نظام اسلامی مردم مقید به اسلام و دین شده‌اند و در چارچوب دین و موازین اسلامی آزاد هستند و تصمیم گیری می‌کنند.
انواری یکی از روش‌های مردم سالاری دینی را تألیف قلوب میان مردم جامعه عنوان کرد و ابراز داشت: اگر بتوانیم مردم را حول محور مبانی دینی قرار دهیم دل‌هایشان نیز به هم نزدیک‌تر می‌شود.
وی احسان و نیکوکاری را یکی از راه‌های تألیف قلوب مردم دانست و گفت: زکات یکی از مصادیق احسان و نیکوکاری است و سبب همبستگی مردم می‌شود.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان این‌که ترویج مردم به امر زکات سبب تولید افزون‌تر می‌شود، ادامه داد: همه باید به این فریضه الهی توجه کنند و بدانند که اهتمام به امر زکات، آبادانی جامعه را به دنبال دارد.
انواری با اشاره به آیات و روایات، دل کندن انسان از مال خود را سخت توصیف کرد و  ابراز داشت: باید مسأله زکات را به گونه‌ای در جامعه مطرح کنیم که در عین انجام این فریضه الهی دل‌ها را نیز بیشتر به هم متصل شوند.
وی یکی از وظایف دولت را سرمایه گذاری در راستای توسعه زکات دانست و گفت: توسعه زکات در جامعه سبب حل مشکلات اقتصادی، رفع حاجت از نیازمندان و نشاط در میان مردم می‌شود.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) ادامه داد: توسعه امر زکات از معضلات حاشیه‌نشینی و مهاجرت از روستاها جلوگیری کرده و پرداخت کنندگان زکات هم یک فریضه الهی را انجام داده و هم به تنظیم اقتصاد جامعه کمک کرده‌اند.
انواری با بیان این‌که امروز نظام اسلامی در یک جنگ اقتصادی قرار دارد، بیان داشت: سرمایه گذاری در زکات از وابستگی ما به دیگران می‌کاهد و آثار و برکات فراوانی برای جامعه به همراه خواهد داشت.
وی ادامه داد: قوت غالب ما نباید از کشورهای دیگر وارد شود؛ برنامه‌ریزی صحیح در عرصه کشاورزی، غنی شدن کشاورزان در این زمینه و پرداخت یارانه به آنان، بسیاری از مشکلات کشور را برطرف می‌کند.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) وظیفه روحانیان و مبلغان در آشنایی و آگاهی مردم با امر زکات را سنگین ارزیابی کرد و گفت: برای ادامه حیات اسلام، نیازمند فریضه الهی زکات هستیم./927/پ202/ی
ارسال نظرات