آیت الله مکارم شیرازی:
علامه طباطبایی در مقابل اندیشه های مادی گرایانه و مارکسیستی ایستاد
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله مکارم شیرازی، از علامه طباطبایی به عنوان فقیه و فیسلوفی بزرگ یاد کرد و گفت: در زمانی که هجوم مارکسیت ها، ماتریالیسم و مادی گراها در کشور زیاد شده بود، ایشان، شهید مطهری و شهید بهشتی مباحثی را شروع کردند و در مقابل آنها ایستادند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، روز پنج شنبه در مراسم افتتاحیه دارالقرآن علامه طباطبایی که در قم برگزار شد، راه اندازی دارالقرآن علامه طباطبایی را توفیقی بزرگ دانست و تاکید کرد: ان شاءالله آثار و برکات آن در آینده ظاهر خواهد شد.
وی با اشاره به آیه 11 سوره مجادله، خاطرنشان کرد: فلسفه تشکیل دار القرآن علامه طباطبایی مصداق این است که افراد تازه ای بنا است در این مکان پژوهش های جدید قرآنی را با الهام از روش علامه شروع کنند و این مصداق آیه شریفه مذکور است.
این مرجع تقلید گفت: راه اندازی این دار القرآن حرکتی برای توسعه علم و دانش و تربیت افرادی در عرصه قرآنی است که مورد علاقه شدید علامه طباطبایی بود و امیدواریم این مکان به کانونی تبدیل شود که مصداق آیه شریفه باشد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزود: بیست سال این خانه به صورت خرابه رها شده بود و ما تاسف می خوردیم و در فکر بودیم بتوانیم این خانه را از ورثه بگیریم و اقدامی بکنیم و خوشبختانه آقای انصاری از افراد خیر این مکان را از ورثه خریداری کردند و اسم آن را دارالقرآنی علامه طباطبایی گذاشتند.
وی در ادامه گفت: روح علامه بود که افراد را فرستاد و این مکان را به کانون علمی تفسیری تبدیل کردند، باطن علامه ایجاب می کرد که چنین کاری درباره ایشان انجام شود و ما از این اقدام خوشحالیم.
این مرجع تقلید در ادامه خاطرنشان کرد: علامه طباطبایی وقتی تفسیر را در حوزه شروع کردند که این مهم چندان در حوزه رایج نبود، خوشبختانه در حال حاضر مباحث تفسیری در حوزه ها توسعه یافته و علاقه مندان و عاشقان فراوانی پیدا کرده است اما کافی نیست، ایشان در آن زمان که شروع کرد تفسیر تقریبا در حوزه در غربت بود و این یکی از نشانه های اخلاص و پیشرفت ایشان در این علم و دانش بود.
این مرجع تقلید با بیان این که علامه فقیه و فیلسوف بود، تصریح کرد: علامه طباطبایی از نظر اخلاقی فوق العاده بود، ایشان زمانی به ما تاکید کردند من دوست دارم تفسیر المیزان به فارسی ترجمه شود جلد اول را ما قبول و ترجمه کردیم، اما قبل از آن به ایشان عرض کردم من خود را صاحبنظر می دانم و اگر یک جا عقیده من با شما مخالف بود چکار کنم، آیا اجازه می دهید در پاورقی نقدی از مطلب شما بیان کنم؟ ایشان گفت فلانی ما خودمان خودمان را نقد کنیم بهتر از این است که دیگران ما را نقد کنند، اما یک کار را بکن، ایرادت را به من بگو من به تو جواب می دهم، گفتم اگر جواب شما قانع کننده نبود چکار کنم؟ گفت اشکالی ندارد ایراد را بنویس و جواب ما را هم در پایان بنویس و در مساله جبر و تفویض این اتفاق رخ داد.
وی افزود: این تواضع و فروتنی استاد در مقابل شاگرد بسیار جالب بود، این روحیه بزرگی می خواهد، مسائل اخلاقی علامه طباطبایی بسیار ممتاز و ایشان از این نظر فوق العاده بود.
وی یادآورشد: کار مهم دیگر علامه این بود که در زمانی که هجوم مارکسیت ها، ماتریالیسم و مادی گراها در کشور زیاد شده بود، ایشان، شهید مطهری و شهید بهشتی مباحثی را شروع کردند و در مقابل آنها ایستادند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی اضافه کرد: زحمات امثال علامه، شهید مطهری و دکتر بهشتی ها بود و نتیجه آن کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم شد که پاسخی کوبنده بر هجوم ماتریالیسم در کشور داد و آنها را محکوم کرد.
این مرجع تقلید در پایان سخنان خود توصیه هایی به دست اندرکاران دارالقرآن علامه طباطبایی ارائه و تاکید کرد: از فضلا و نخبگان حوزه استفاده و برنامه های نوین تفسیری با استفاده از روش علامه طباطبایی در اینجا شروع شود؛ این دارالقرآن باید مصداق منها یفیض العلم الی سایر البلدان و عامل احیای آثار آن مرد بزرگ شود. /924/پ202/ج
ارسال نظرات