۲۴ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۴
کد خبر: ۱۶۱۶۳۹
محقق حوزوی:

الگو بودن حضرت فاطمه برای ائمه و اولیا / اگر جانفشانی حضرت زهرا نبود چیزی از اسلام باقی نمی‌ماند

خبرگزاری رسا ـ پژوهشگر حوزوی با بیان این‌که حضرت زهرا(س) تا قیامت الگوی تمام افراد هستند، گفت: حضرت صدیقه کبری(س) نه تنها الگوی زنان و مردان بلکه الگوی اولیا و ائمه اطهار(ع) نیز هستند.
حضرت زهرا(س)

حجت‌الاسلام احمدپاک‌نهاد، محقق و پژوهشگر حوزوی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت صدیقه کبری(س) با بیان این‌که زبان تاب بیان فضایل این بانوی بزرگوار را ندارد، گفت: امام راحل در صحیفه نور می‌فرمایند «زبان از بیان فضایل و جایگاه حضرت زهرا(س) قاصر است و نمی‌توانم ذکری از فضایل ایشان داشته باشم».

وی افزود: همچنین حضرت امام خمینی(ره) در صحیفه نور می‌فرمایند «زنی که در حجره‏ای کوچک و خانه ‌ای محقر، انسان‌هایی تربیت کرد که نورشان از بسیط خاک، تا آن سوی افلاک و از عالم ملک تا آن سوی ملکوت اعلی می‏درخشید؛ صلوات و سلام خداوند تعالی بر آن حجره محقری که جلوه‏‌گاه نور عظمت الهی و پرورشگاه زبدگان اولاد آدم است»، وقتی بزرگانی همانند حضرت امام راحل درباره فضلیت حضرت زهرا(س) این‌گونه سخن بیان می‌کنند چگونه ما می‌توانیم درباره ایشان سخن بگوییم و باید توجه داشت هیچ‌گاه نورانیت وجودی حضرت زهرا(س) را نمی‌توان شناخت.

اخبار غیبی مصحف حضرت زهرا را تشکیل می‌دهند

این پژوهشگر و محقق حوزوی با اشاره به تعابیر بزرگ و عظیم امام خمینی(ره) در وصف حضرت زهرا(س)، گفت: امام راحل می‌فرمایند «اگر حضرت زهرا(س) مرد بودند به تحقیق و یقیینا جای رسول‌الله(ص) می نشستند»، همچنین رهبر کبیر انقلاب در صحیفه نور می‌فرمایند «یک فضیلتی حضرت زهرا(س) دارند که از تمام فضایل بالاتر است، از زمان رحلت پیامبر(ص) تا وقت شهادت حضرت زهرا(س) جبرئیل امین با ایشان مراوده داشته و مکرر اخبار غیبی را بر ایشان بازگو می‌کرد و این‌ها در کتابی به نام محصف فاطمه جمع شده است».

وی بیان داشت: امام خمینی(ره) در ادامه می‌فرمایند «مسایل واقع در آتیه و آنچه را که به ذریه‌ى فاطمه علیهاالسلام مى‌رسیده است، ذکر مى‌کرده و حضرت امیرمؤمنان(ع) هم آن‌ها را مى‌نوشته است؛ حضرت امیر(ع) همان طورى که کاتب وحى رسول خدا بوده است که جبرئیل در طول هفتاد و چند روز مراوده داشته باشد، براى هیچ کس تاکنون واقع نشده است، این فضیلت، از مختصات حضرت صدیقه علیهاالسلام است».

حضرت زهرا محور ولایت هستند

این استاد حوزه با اشاره به این‌که حضرت صدیقه طاهره(س) در پیش‌گاه الهی از جایگاه ویژه و عظیمی برخوردار هستند، اظهار داشت: در حدیث قدسی آمده «یـا أَحْمَدُ! لَوْلاکَ لَما خَلَقْتُ الْأَفْلاکَ، وَ لَوْلا عَلِىٌّ لَما خَلَقْتُکَ، وَ لَوْلا فاطِمَةُ لَما خَلَقْتُکُما»؛ اى احمد! اگر تو نبودى، جهان را نمى‏آفریدم و اگر على نبود، تو را، و اگر فاطمه نبود، من شما دو نفر را نمى‏آفریدم»، این حدیث قدسی سبب اعجاز بزرگان شده که نشان از عظمت وجودی حضرت صدیقه(س) دارد.

وی ادامه داد: همچنین در حدیث شریف کساء که به فرموده آیت‌الله بهجت(ره) حاوی معارف و اسرار عظیمی از اهل‌بیت(ع) است در این حدیث شریف محور ولایت حضرت صدیقه فاطمه(س) معرفی می‌شوند و در این روایت آمده «هُمْ فاطِمَةُ وَاَبُوها وَبَعلُها وَبَنُوها»: «آنان: فاطمه، پدر، شوهر و فرزندانش هستند»، این عبارت نشان دهنده‌ جایگاه والا و شناخته شده‌ حضرت زهرا(س) در آسمان‌ها و در میان فرشتگان الهى است.

حضرت صدیقه کبری چهل لقب و اسم دارند

حجت‌الاسلام پاک‌نهاد با اشاره به روایت امام حسن عسکری «نَحْنُ حُجَجُ اللّه‏ عَلى خَلْقِهِ وَ فاطمةُ حُجةٌ عَلیَنا، ما حجت‏ها و برگزیدگان خدا بر آفریدگانش هستیم، و فاطمه، حجت راستین و پُرشکوه خدا بر ما هستند»، اظهار داشت: این روایت خیلی روایت تکان‌دهنده‌‌ای است و شاید بتوان از این روایت سرسوزنی به مقام و جایگاه حضرت زهرا(س) رسید که یک بانوی 18 ساله به چنین مقام عظیمی دست یافته‌اند، ایشان عالمه، محدثه، رشیده و طیبه بودند و بیش از چهل اسم و لقب دارند.

حضرت زهرا الگویی برای ائمه و اولیا هستند

این پژوهشگری حوزوی با بیان این‌که حضرت زهرا(س) تا قیامت الگوی تمام افراد هستند، گفت: حضرت صدیقه کبری(س) نه تنها الگوی زنان و مردان بلکه الگوی اولیا و ائمه اطهار(ع) نیز هستند.

اگر جانفشانی حضرت زهرا نبود چیزی از اسلام باقی نمی‌ماند

وی ادامه داد: پس از رحلت پیامبر(ص) وقتی گروهی برای بیعت نزد حضرت علی(ع) آمدند یکی از موانع، حضرت زهرا(س) بودند و اگر در این مسیر ایشان جانفشانی نمی‌کردند، حمایت تمام قد و با تمام وجود نداشتند چیزی از اسلام باقی نمی‌ماند و جان امیرمؤمنان(ع) به خطر می‌افتاد، در روایت آمده «شمشیر برخی از ملعونان در بالای سر حضرت امیرمؤمنان(ع) بود».

حجت‌الاسلام پاک‌نهاد در پایان خاطرنشان کرد: حضرت زهرا(س) در مسیر ولایت از جان خود گذشتند و با این اقدام توانستند ولایت را حفظ کرده و خط و خطوط اسلام و دین حقه را حفظ کنند؛ جانفشانی حضرت صدیقه(س) برای اسلام می‌تواند الگویی برای تمام افراد باشد و همه بدانند در جایی که دین و ولایت در خطر است همه باید جانفشانی کنند./993/ت301/پ

ارسال نظرات