توجه به خانواده سبب پیشگیری از طلاق میشود
نیره خاکسار عضو هیأت علمی آموزش و پرورش، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در پاسخ به این پرسش که« چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده، آنچنان که در غرب رایج است، در بین ما رواج پیدا نکند؟» و« چرا در برخی از بخشهای کشورمان طلاق زیاد است؟» گفت: در شهرها و مناطقی که مسائل دینی و اخلاقی رعایت میشود، کمتر با طلاق و جدایی زن و مرد مواجه میشویم.
وی در ادامه افزود: اما در شهرهایی که کمتر به مسائل دینی و اخلاقی توجه میشود، مسلماً با آمار طلاق بالایی روبه رو میشویم.
عضو هیأت علمی آموزش و پرورش اظهار داشت: همیشه طلاق مسأله نابهنجار و زشت نیست، بلکه همانطور که در دین اسلام همه وجود دارد، طلاق در بعضی موارد لازم است، همچنان که در دیگر مذاهب نیز مسأله طلاق وجود دارد.
وی در ادامه گفت: اما اینکه در چه مواردی طلاق درست و لازم است این مسأله نیاز به دقت و توجه دارد، از این رو زن و مرد هنگام بروز مشکل باید به فکر حل مسأله باشند و در صورت حل نشدن مسأله نیازمند مشاوره هستند و باید به امر مشاوره اهمیت بدهند و نباید در صورت بروز مشکل به فکر قطع رابطه باشند.
خاکسار این مطلب را نیز اضافه کرد: زن و شوهر باید به عواقب بعد از طلاق توجه کافی داشته باشند، زیرا اثرات بعد از طلاق، زن و مرد و همچنین فرزندان را از جهت تربیتی تهدید میکند.
وی به مهم بودن نهاد خانواده در دین اسلام، اشاره کرد و گفت: توجه داشتن به نهاد خانواده در اسلام، بسیار تاکید شده است، آنچنان که، زن هنگام ورود و خروج همسرش از او استقبال کند، زیرا اهمیت دادن به نکات ریز خانواده سبب میشود که زن و شوهر روابط خوبی با هم پیدا کنند.
کارشناس خانواده نیز به مهم بودن نهاد خانواده در کشور ژاپن اشاره کرد و اظهار کرد: از آنجایی که در کشور ژاپن به نهاد خانواده اهمیت خاصی داده میشود، طبق دستورالعمل دولت، زنان شاغل را ملزم کرد که هر روز یک ساعت دیرتر به محل کار و یک ساعت زودتر به خانه بروند تا خانم خانه بتواند هنگام خروج همسر و فرزندان، آنها را بدرقه کند و همچنین به هنگام بازگشت بتواند از آنها استقبال کند.
وی در ادامه به فرهنگ سازی جامعه درباره روابط زن و شوهر پرداخت و افزود: فرهنگ سازی جامعه درباره روابط زن و شوهر، دیر بازده است، ولی ضروری و تأثیر گذار است.
خاکسار راهکار پیشگیری از طلاق را اینگونه دانست: راهکار پیش گیری از طلاق و جدایی زن و شوهر، این است که زن و مرد قبل از ازدواج، باید شناخت درست و به دور از احساسات از همدیگر داشته باشند و همچنین به صورت عاقلانه و منطقی همدیگر را انتخاب کنند.
وی یادآوری کرد: چه بسا اگر دختر و پسر هنگام ازدواج نتوانند انتخاب درستی داشته باشند، لازم است که قبل از هر اقدام شتاب زده و عجولانه، از مشاور کمک بگیرند تا در انتخاب مناسب، به آنها کمک کند.
کارشناس خانواده در پایان گفت: کسانی که در زندگی خود با همسرشان اختلاف دارند باید تا جایی که امکان دارد صبر و گذشت داشته باشند و نباید هنگام بروز تنش و اختلاف در اولین قدم به فکر قطع رابطه و جدایی بیفتند، بلکه باید سعی کنند به کمک هم مسأله را حل کنند و در صورت نیاز از مشاور کمک بگیرند.
شایان ذکر است، مقام معظم رهبری در دیدار جوانان خراسان شمالی به ارائه فهرستی از آسیبهای سبک زندگی پرداختند و بیست پرسش مطرح کردند، پرسشهای زیر بخشی از پرسشهای مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری است:چرا فرهنگ کار جمعی در جامعه ما ضعیف است؟
علت کار گریزی چیست؟
چرا در روابط همسایگیمان رعایتهای لازم را نمیکنیم؟
چرا در زمینه فرهنگ رانندگی، مردمان منضبطی به طور کامل نیستیم؟
حد زادوولد در جامعه ما چیست؟
الگوی تفریح سالم چیست؟
نوع معماری در جامعه ما چگونه است؟ چقدر متناسب با نیازهای ماست؟
در بین ما دروغ چقدر رواج دارد؟
چرا در برخی از بخشهای کشورمان طلاق زیاد است؟
علت پرخاشگری و بیصبری در میان بعضی از ماها چیست؟
چقدر به قانون احترام میکنیم؟ علت قانون گریزی در برخی از مردم چیست؟
انضباط اجتماعی در جامعه چقدر وجود دارد؟
وجدان کاری در جامعه چقدر وجود دارد؟
چرا برخی از حرفهای خوب، ایدههای خوب، در حد رؤیا و حرف باقی میماند؟
چه کنیم که ریشهٔ ربا در جامعه قطع شود؟
آپارتماننشینی چقدر برای ما ضروری است؟
تجملگرایی چیست؟ بد است؟ خوب است؟ چقدرش بد است؟ چقدرش خوب است؟
چرا در بین بسیاری از مردم ما مصرفگرایی رواج دارد؟
چرا پشت سر یکدیگر حرف میزنیم؟
چرا در برخی از بخشهای کشورمان روی آوردن جوانها به مواد مخدر زیاد است؟
چرا صلهٔ رحم در بین ما ضعیف است؟
آپارتماننشینی چقدر برای ما ضروری است؟ چقدر درست است؟
طراحی لباسمان چقدر متناسب با نیازهای ما و عقلانی و منطقی است؟
آرایش در بین مردان و زنان چقدر درست است؟
آیا ما در معاشرتهای روزانه، به همدیگر به طور کامل راست میگوییم؟
بعضیها با داشتن توان کار، از کار میگریزند؛ علت کار گریزی چیست؟
علت پرخاشگری و بیصبری و نا بردباری در میان بعضی از ماها چیست؟
حقوق افراد را چقدر در رسانهها ، در اینترنت و... مراعات میکنیم؟
تولید کیفی در بخشهای مختلف، چقدر مورد توجه و اهتمام است؟
چرا به ما میگویند که ساعات مفید کار در دستگاههای اداری ما کم است؟
چرا در بعضی از شهرهای بزرگ، خانههای مجردی وجود دارد؟ این بیماری غربی چگونه در جامعه ما نفوذ کرده است؟
چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده، آنچنان که در غرب رایج است، در بین ما رواج پیدا نکند؟
چه کنیم که زن در جامعه ما، هم کرامت و عزتش حفظ شود، هم وظائف اجتماعیاش را انجام دهد و هم حقوق اجتماعی و خانوادگیاش محفوظ بماند؟/9196/ت302/ن