حل مشکل بیاخلاقی با دورکردن نسبیت از اخلاق امکانپذیر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام علی خدیوی، مسؤول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز، امروز در مراسم تجلیل از 55 جانباز عضو هیأت علمی، کارمند و بازنشسته دانشگاه تبریز با بیان اینکه فرهنگ ایثار، شهادت، جهاد و فداکاری جایگاه ویژه ای در جامعه دارد، اظهار داشت: این فرهنگ باید نهادینه شود و نباید ایثارگران را فراموش کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه جانبازان نمونه های بارز صبر، استقامت، پایداری و مقاومت هستند، یاد آور شد: جوانان کشورمان باید از جانبازان و ایثارگران درس شجاعت، صبر و استقامت را فرا گیرند و آنان را الگوی خویش قرار دهند.
مسؤول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز خاطر نشان کرد: حضرت ابوالفضل(ع) در راه دفاع از حریم ولایت و امامت به درجه جانبازی رسید و در این راه نیز شهید شد که جانبازان نیز با تأسی از ایشان به درجه جانبازی رسیدند.
حجت الاسلام خدیوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت توجه به اخلاق انتخاباتی از سوی کاندیداها اظهار داشت: در فلسفه اخلاق مدرنیته، عقل تعطیل است و اجازه داوری ندارد؛ چرا که عقل در مدرنیته ابزاری است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در فلسفه مدرنیته عقل به شما می گوید چگونه حرف بزن تا رأی بیاوری، نسبیت اخلاق، نسبیت در ارزش ها، باورها، فرهنگ ها و رفتارهای خوب و بد را در پی دارد.
وی ادامه داد: داوطلبان ریاست جمهوری اگرعلاقهمند به حل مشکل اخلاق در جامعه هستند برنامه ای ارائه بدهند تا نسبیت را از حوزه اخلاق که محصول مدرنیته است دور کنند و این مسأله لوازمی جدی را می طلبد؛ البته این به معنای بستن مرزهای دانش و علم و فرهنگ نیست، بلکه نگاه گزینشی و انتخاب آگاهانه نظریات اخلاقی غرب و سپس وارد کردن آن به حوزه فرهنگی کشور است.
مسؤول نهاد رهبری در دانشگاه تبریز با بیان این که از سویی تقویت فرهنگ اسلامی و ایرانی و فعال کردن آن می تواند فرهنگ مهاجم را در خود هضم کند، افزود: کاری که در نهضت ترجمه دوران تمدن اسلامی انجام گرفت و مسلمانان با اینکه بسیاری از متون یونان را به عربی ترجمه کردند اما غرب زده نشدند؛ چرا که فرهنگ اسلامی و بومی آنها بسیار فعال و پویا بود.
حجت الاسلام خدیوی در پایان با تأکید بر این که فرهنگی پویا و فعال است که جامعه را برای قرائت جدیدی از اسلام و شیعه آماده کند، یادآور شد: می توان یکی از معیارهای اصلح را نگرش داوطلب به مدرنیته دانست؛ اینکه آیا او نگاه گزینشی خواهد داشت یا نگاه بدبینانه ای به غرب و دستاوردهای علمی آن خواهد داشت که غرب را بسته ای نجس می داند که امکان گزینش و تطهیر آن ناممکن است.
گفتنی است، در این آیین آقایان پرغو، بهادری، بهروز و حاجی زاده به نمایندگی از جانبازان دانشگاه تبریز، درباره مسایل مبتلابه جانبازان به ارایه نظر پرداختند./935/پ202/غ