ازدواج، رسیدن به تعادل است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجتالاسلام کاظم راشد یزدی ظهر امروز 17 شهریور در مراسم اختتامیه اولین گروه خواهران از ششمین دوره آموزشی «اندیشه های آسمانی» که در مرکز تربیت معلم شهید بهشتی مشهد برگزار شد به اهمیت وجود زوجیت بین زن و مرد اشاره کرد و گفت: زندگی همچون زاویهای است که دو ضلع آن را مرد و زن تشکیل میدهند.
وی به آیه 49 سوره ذاریات «وَمِنْ کُلِّ شَیْءٍ خَلَقْنَا زَوْجَیْنِ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ » اشاره کرد و ادامه داد: خداوند همه چیز را زوج قرار داده و این زوجیت از اتم کوچک آغاز میشود و در تمام اجرام فلک نیز وجود دارد.
حجتالاسلام راشد یزدی، زن و مرد را یکی از مصادیق زوجیت در اسلام دانست و اظهار داشت: زن و مرد طبق ضوابط الهی، قانون طبیعی و منش انبیاء و ائمه اطهار (ع)، زوجی هستند که وقتی باهم ترکیب شدند، میشوند یکی؛ به قدری بین این زوج حلقه طبیعی و فطری وجود دارد که وقتی ازدواج کردند، دیگر دو نفر نیستند و باهم یکی میشوند.
وی با بیان این که مسئله زوجیت در تمام موجودات عالم وجود دارد اما به شدت و اهمیت انسان نیست، تصریح کرد: وقتی زن و مرد به تنهایی زندگی میکنند و بدون همسرند همچون فردی هستند که روی یک پا حرکت میکنند و به تعادل نرسیدهاند و بعد از ازدواج، هردوی آنان به تعادل میرسند به گونهای که خداوند بین آنان مودّت و رحمت قرار میدهد.
این کارشناس دینی به تقدم ذکر نام زن بر مرد در آیات قرآن اشاره کرد و گفت: تأثیراتی که بر خانواده و اعضای آن وارد میشود بیشتر از طریق مادر خانواده است به اندازهای که میتوان گفت که دو سوم زندگی را زن اداره میکند و همچنین در بیشتر روایات، سعادت و شقاوت انسان را نشأتگرفته از وجود مادر میداند.
وی مودّت و رحمت را دو هدیه خداوند به زن و شوهر عنوان کرد و گفت: این دو، هدایای خداوند به کسانی است که ازدواجشان بر اساس عقل و ایمان باشد.
زن هنر خلقت خداست
حجتالاسلام راشد یزدی با بیان این که زن، هنر خلقت خداوند است، تصریح کرد: خداوند مرد را به رعایت برخورد خود با زن توصیه کرده و فرموده که با زن با نرمی و لطافت برخورد کن زیرا زن یک عنصر ارزنده است که با چهار صفت لطافت، ظرافت، نجابت و شرافت شناخته میشود که اگر زنی این صفات را نداشته باشد، بیمار است.
وی با یادآوری تقدم زن در کلام الهی، یادآور شد: در قرآن کریم خداوند فرموده به هر که بخواهد دختر میدهد و به هر که بخواهد پسر، که بردن نام دختر پیش از پسر، رازهای بسیاری دارد و همچنین سرزنش کرده کسانی را که از داشتن دختر ناراحتاند.
این استاد اخلاق با بیان این که خداوند در صحنه قیامت از آنان که دختران خود را زندهبهگور کردهاند خواهد پرسید به چه گناهی آن دختر را زندهبهگور کردی، متذکر شد: امروز کسی را نمیبینید که دختر خود را سر ببرد یا او را زندهبهگور کند، متأسفانه امروز شاهد کشته شدن شخصیت دخترها هستیم که شخصیت یک دختر به مراتب از شخص او مهم تر است.
وی با ابراز تأسف از وضعیت فعلی حجاب و خود نمایی دختران در خیابانها، اظهار داشت: با این که اسم ما مسلمان است اما هنوز نتوانستهایم آن طور که مطلوب اسلام است شخصیت دختر را بشناسیم آن را حفظ کنیم.
خانوادهها وظیفه مسلمانی خود را به خوبی ادا نمیکنند
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که دختران ما نیز شخصیت خود را نشناختهاند، تصریح کرد: دغدغه اصلی همه ما، شخصیت کشیهایی است که از درون خانهها شروع میشود و به گروههای خارج از خانه کشیده میشود؛ اگر در مقابل شخصیت دختر آن گونه که اسلام دستور داده عمل کنیم، دختران ما اینگونه لباس نمیپوشیدند و در خیابانها خود را عرضه نمیکردند.
وی با بیان اینکه بهشت زیر پای مادران است، تأکید کرد: این جمله اهمیت و نقش زن را در جامعه یادآور میشود درحالیکه بسیاری از خانوادهها نسبت به این امر بیتوجه هستند و پسر را نسبت به دختر برتری میدهند؛ این مادران هستند که میتوانند کسانی را پرورش دهند که چرخ دنیا را به حرکت در میآورند.
حجتالاسلام راشد یزدی به لطافت و حساس بودن روحیه دختر اشاره کرد و گفت: اگر به دختر و زن بیمحبتی شود، از او رفتارهای خشن و تندی خواهید دید زیرا دختران روحیه لطیفی دارند و نیاز به محبت و توجه دارند؛ اگر دختران ما از محبت خانواده اشباع نشوند، همچون تشنهای که به دنبال آب است و از هر آب آلودهای استفاده میکند، دختران نیز برای برطرف کردن نیاز خود دست به خودنماییهایی میزنند که امروز در خیابانها شاهد آن هستیم.
وی افزود: وقتی خانواده یک دختر برای او ارزش قائل نشوند و در مقابل موضوعات او را تحقیر کنند، بزرگترین جنایت در حق او را انجام دادهاند که دختران را روانه خیابانها میکند؛ این رفتار باعث خود کم بینی دختران میشود.
تساوی حقوق زن و مرد اشتباه است
این کارشناس مسائل دینی با بیان این که مسئله تساوی زن و مرد یک موضوع کاملاً اشتباه است، اظهار داشت: مسئله اومانیسم و تساوی زن و مرد موضوع کاملاً اشتباهی است زیرا مسئله عدالت است نه تساوی؛ امروز در غرب شاهد هستم که با همین شعار چه کارها و مشاغل سخت و خشن را به زنان محول میکنند که این کار، شخصیت او را خورد میکند.
وی به بیتوجهی برخی زنان نسبت به شغل خانهداری، تصریح کرد: روحیه زن لطیف و هنری است و وقتی این روحیه را از او دور کنند، آن استعداد از بین می رود و جای خود را به مشاغل دیگر میدهد همان طور که امروز شاهد آن هستیم که زنان ما دیگر خانهداری را به عنوان یک شغل نمیدانند درحالیکه مدیریت خانه، سخت تر از مدیریت یک مجموعه و وزارت است.
حجاب صندوقچه طلاست
حجتالاسلام راشد یزدی با یادآوری وضعیت فعلی زنان و دختران در جامعه، ابراز داشت: حجاب، صندوقچه طلایی است که گوهری ارزنده را در خود حفظ میکند.
وی افزود: دختران ما شخصیت و ارزش خود را نمیشناسند و وقتی که او این ارزش را بشناسد، دیگر نیازی به یادآوری حجاب نیست و خود آن را انتخاب میکند.
این استاد اخلاق بیان داشت: وجود 5 عامل همسانی در اندیشه و به خصوص اندیشه دینی، فرهنگ و درک متقابل، همکفو بودن، تناسب سن و وجود عشقی که زندگی را زیر سایه خود قرار دهد، یک زندگی مطلوب اسلامی را رقم خواهد زد.
گفتنی است؛ ششمین دوره آموزشی «اندیشه های آسمانی» به همت ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور باهدف آموزش فعالان این کانونها در مرکز تربیت معلم شهید بهشتی مشهد تا 21 شهریورماه ادامه خواهد داشت./9315/پ202/ب